Έντυπη Έκδοση

Ιδιοκτήτες φορτηγών: Ως εδώ ή χειρόφρενο

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., σε περίπτωση που το υπουργείο Υποδομών προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις του κόστους κτήσης αδειών, καθώς και σε άλλες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου που αφορά την απελευθέρωση των μεταφορών.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος, άφησε αιχμές για παρεμβάσεις άλλων κλάδων που άσκησαν πιέσεις προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο. «Είναι παπαγαλάκια οι φορείς που λένε ότι οι νέες άδειες θα είναι πολύ ακριβές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Υποδομών ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ένα εντελώς διαφορετικό νομοσχέδιο από αυτό που συζητήθηκε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης».

Οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών δεν τους χαροποιεί, αλλά το χαρακτηρίζουν ισορροπημένο, καθώς δεν ισοπεδώνει τον κλάδο. «Η συνεργασία με το υπουργείο ήταν πολύ καλή έως τώρα. Σε περίπτωση που επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή στο νομοσχέδιο κατά την κατάθεσή του, οι κινητοποιήσεις του κλάδου πρέπει να θεωρούνται δεδομένες», προειδοποιεί ο κ. Τζωρτζάτος.

Το υπουργείο Υποδομών, όπως είχε πει προχθές ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, ήδη μελετά το ενδεχόμενο μειώσεων της εισφοράς προς το Δημόσιο για την απόκτηση άδειας και διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση η απελευθέρωση του κλάδου θα αποτελεί νόμο του κράτους ώς το τέλος του καλοκαιριού.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά από τον καθηγητή Ευ. Σαμπράκο, σύμφωνα με την οποία τα φορτηγά Δ.Χ. ανέρχονται σε 36.495, όταν ο αριθμός των φορτηγών Ι.Χ. φτάνει τα 1,265 εκατ. οχήματα. Τάχθηκε υπέρ της σταδιακής απελευθέρωσης του κλάδου των μεταφορών και σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής συρρίκνωσε το μεταφορικό έργο. Από τα στοιχεία που κατέγραψε, πάντως, προκύπτει ότι το κόστος της μεταφορικής δραστηριότητας την τελευταία 10ετία αυξάνεται με ρυθμό 6% τον χρόνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Ανάπτυξης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετρό Θεσσαλονίκης
Νέα πρόκληση από Ανθιμο
Διεθνής Αμνηστία
Υπερδυνάμεις- λαιμητόμοι δικαιωμάτων
Εκπαίδευση
Πανελλαδικές: τα «βρήκαν σκούρα» σε Αρχαία, Φυσική
«Νέο σχολείο με την τσάντα στο... σπίτι»
Σε δεύτερο γύρο οι πρυτανικές στο ΑΠΘ
«Χτίζουν σχολεία με υπερβάσεις ώς 181%»
Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας
«Με χτυπούσαν όλοι μαζί, διοικητής και αστυνομικοί»
Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Οργή στα Χανιά για τη μολότοφ σε μετανάστες
Περιβάλλον
Ζητούν χώρο ...ζωτικό
«Οχι πυρηνικά στη γειτονιά μας»
Μέτωπο επιστημόνων
«Μας οδηγούν στη ζούγκλα»
Απεργία ΠΝΟ
Απεργιακή «άγκυρα» για το καμποτάζ
Διόδια
«Αυθαίρετα τα διόδια σε Μαλακάσα, Αφίδνες»
Απελευθέρωση μεταφορών
Ιδιοκτήτες φορτηγών: Ως εδώ ή χειρόφρενο
Άλλες ειδήσεις
Φονικό μεροκάματο στην ΕΥΑΘ
Σκοτεινός πνιγμός στη Μανωλάδα
Τέλος η σύνταξη από το Δημόσιο σε άγαμους γιους
Την κοπάνησε μετά το τροχαίο ο αστυνομικός που τα 'χε κοπανήσει
Βροχή βατράχων στην Εγνατία - τρία τροχαία
Ζημίες 25,6 εκατ. η Aegean