Έντυπη Έκδοση

Τόνοι χημικών για τον Λοβέρδο

Χημική... απάντηση έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους εργαζομένους των νοσοκομείων της Κρήτης, αλλά και στους φοιτητές της Ιατρικής που επίμονα ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο, προκειμένου να ανακοινώσει τις αλλαγές στον χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί.

Ψέκασαν γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους νοσοκομείων στην Κρήτη Ψέκασαν γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους νοσοκομείων στην Κρήτη Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ζώσει στην κυριολεξία το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τον υπουργό, όχι μόνο απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος αλλά δεν δίστασαν να κάνουν και χρήση χημικών, εναντίον των διαδηλωτών που ειρηνικά ζητούσαν να δουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όπως είναι φυσικό, υποχώρησαν, παρέμειναν όμως στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του υπουργού. Την ίδια ώρα μέσα στο ξενοδοχείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έβλεπε επιλεκτικά τους τοπικούς φορείς, των οποίων τα ονόματα βρίσκονταν σε ειδικές λίστες και στα χέρια των επικεφαλής της Αστυνομίας, βάσει των οποίων επιτρεπόταν η είσοδος.

Φέις κοντρόλ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, δήμαρχοι, στελέχη των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και άλλοι φορείς περίμεναν καρτερικά στην ουρά, σε ένα ιδιότυπο «φέις κοντρόλ», προκειμένου να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στη σύσκεψη...

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέσα και γύρω από το ξενοδοχείο της τουριστικής περιοχής της Αμμουδάρας ήταν δρακόντεια, με τους αποσβολωμένους τουρίστες να ρωτούν αν επισκέπτεται την Κρήτη ο... πλανητάρχης.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, στελέχη όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και άνδρες της ασφάλειας με πολιτική περιβολή είχαν μετατρέψει τον χώρο σε απόρθητο φρούριο, ενώ αστυνομικοί φύλαγαν ακόμα και την... άμμο, στην παραλία του ξενοδοχείου, πλάι στους τουρίστες που απολάμβαναν το μπάνιο τους, κάτω από τον κρητικό ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης δεν θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας. Εδωσε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στα στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου, ώστε έπειτα από επεξεργασία και διαβούλευση να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν στις 16 Ιουλίου.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με αντιπροσωπεία γιατρών του φαρμακευτικού συλλόγου και τον πρόεδρο του ΟΦΗ Νίκο Μαχλά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Υγεία
«Αγοράζουν υλικά έως 30 φορές ακριβότερα»
Ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις
Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα
Γιατρειά από έμφραγμα μόνο σε 4 νοσοκομεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υγεία
«Αγοράζουν υλικά έως 30 φορές ακριβότερα»
Ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις
Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα
Γιατρειά από έμφραγμα μόνο σε 4 νοσοκομεία
Τόνοι χημικών για τον Λοβέρδο
Ακίνητα
Θα πληρώσουν νέο κτηματόσημο για να μεταβιβάσουν σπίτι
Εκθεση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Το Πέρασμα από τη ζωή στην τέχνη
Συγκοινωνίες
Οι στάσεις της υπομονής
Προβλέπουν συνωστισμό και κίνδυνο ατυχημάτων στους ΗΣΑΠ
Εκπαίδευση
Τεχνολογικό Λύκειο τριών συν ένα ετών
Ακατάλληλο Δημοτικό σχολείο-κλουβί στον Κεραμεικό
Αγροτικά θέματα
Χοιρο-τερα δεν γίνεται
Οι ακριβές ζωοτροφές, τα δάνεια και η έλλειψη ρευστότητας απειλούν την πτηνοτροφία
Σεισμός στην Ηλεία
Ξύπνησε ρήγμα μετά 23 χρόνια
Συμβούλιο της Επικρατείας
Φρένο ΣτΕ σε επέκταση εστιατορίου στο άλσος του «Ευαγγελισμού»
Ανεργία
Μήνες απλήρωτοι περιμένουν απορρόφηση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δίωξη για εκβιασμό, δωροδοκία
«Ανατροπή δικονομίας»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συνελήφθησαν δύο Ελληνες Ρομά
Περιβάλλον
Ξεκινά η ανάπλαση στο Δέλτα Φαλήρου με πάρκο 28 στρεμμ. στην Καλλιθέα
Διάστημα
«Υπερεκτιμημένη η έρευνα για το σωματίδιο του Θεού»
Άλλες ειδήσεις
Αναμένεται παγκόσμια αύξηση της ζήτησης