Έντυπη Έκδοση

Μαζικές απολύσεις στις φαρμακευτικές

Σε εποχή ΔΝΤ, οι έχοντες και κατέχοντες έδειξαν και πάλι το... καλό τους πρόσωπο. Χωρίς καμία ενοχή οι φαρμακοβιομηχανίες, εν μέσω οικονομικής κρίσης, προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, γεγονός που δεν συνάδει όμως με την αύξηση των κερδών τους, η οποία εμφανίζει ανοδική πορεία.

Πλήρες θέμα...

 • Εκπαίδευση

  • Διάτρητες εξετάσεις στο Κολλέγιο Αθηνών
   Ενα χρόνο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη διαρροή και την εξαγορά θεμάτων στις περσινές εξετάσεις του Internationale Baccalaureat (Ι.Β.), σοβαρές καταγγελίες που έρχονται στο φως, απειλούν να τινάξουν στον αέρα την αξιοπιστία ενός πολύ δημοφιλούς θεσμού, να μειώσουν το κύρος αξιόλογων σχολείων και να αναδείξουν την αγκύλωση και την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.
  • Το «έξυπνο» μηχανογραφικό
   Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι η φετινή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για χιλιάδες υποψήφιους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η οικονομική κρίση που οδηγεί στην αναζήτηση σπουδών με σίγουρα επαγγέλματα και η κατάργηση της βάσης του δέκα φέρνουν ανατροπές στην «πεπατημένη» που ακολουθούσαν μέχρι τώρα οι υποψήφιοι.
 • Πεταμένη... ανακύκλωση

  • «Ευρώ» πεταμένα σε χωματερές
   Δέματα με χαρτί και πλαστικό πεταμένα ανάμεσα στα κοινά σκουπίδια στις χωματερές του Ακραιφνίου «Τρύπα» στο σύστημα ανακύκλωσης οδηγεί εκατοντάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών σε χωματερές και ΧΥΤΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα δημόσιο χρήμα αλλά και χρήσιμα υλικά να χάνονται στα σκουπίδια.
 • Δασοπροστασία

  • Εθελοντές χωρίς κρατική βοήθεια
   Εθελόντρια της οργάνωσης ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής) σε παρατηρητήριο της Πάρνηθας. Λεφτά τέλος για τις εθελοντικές οργανώσεις δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ελέω κρίσης. Φέτος δεν έχουν προβλεφθεί ούτε ακόμη και εκείνες οι αναιμικές πιστώσεις που εγκρίνονταν στο παρελθόν, και που εδώ και τρία χρόνια ουδέποτε είχαν φτάσει στα χέρια των εθελοντών. Κι αφού δεν τα έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση, η τωρινή σκέφθηκε να τα κόψει τελείως!
 • Υπόθεση Σειρηνίδη

  • Το αμφίβολο DNA
   Σε τυλίγουν, στην εποχή μας, σε μια κόλλα χαρτί; Ο Κώστας Σειρηνίδης το πίστευε ακράδαντα. Παλιός στρατιωτικός και κομμουνιστής, παθιασμένος αναρχικός αργότερα, έφυγε από έμφραγμα την επαύριο της σημαντικότερης καταγγελίας της ζωής του.
 • Από το Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας

  • ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΥΤΤΑΡΟ Βλαστοκύτταρα
   Πολύτιμα! Για ποια παιδιά; Το δικό μου ή το δικό σου; Ερυθρά αιμοσφαίρια του ανθρώπου. Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα τόσο απαραίτητα για τη ζωή μας κύτταρα, υποκαθιστώντας το μυελό των οστών Μια καινούργια ζωή έρχεται στον κόσμο και η οικογένεια καλείται να αποφασίσει: «Τι θα κάνουμε με τα βλαστοκύτταρα του μωρού;» Πληθώρα διαφημιστικών φυλλαδίων σε γυναικολογικά ιατρεία και μαιευτήρια προτρέπουν τους γονείς να φυλάξουν έναντι αμοιβής το ομφάλιο αίμα του παιδιού τους σε ιδιωτικές τράπεζες, παρουσιάζοντάς το ως μία μοναδική ευκαιρία επένδυσης για την υγεία του. Φαίνεται πως ο πελαργός, μαζί με το μωρό, φέρνει και το αντίδοτο για ένα πλήθος ασθενειών. Είναι, άραγε, πραγματική αυτή η ελπίδα; Ή μήπως, ως κοινωνία, την ακριβοπληρώνουμε άδικα;