Έντυπη Έκδοση

Ομογενής... τουρίστας

«Πλάτη» για τη στήριξη της Ελλάδας στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού βάζει η ομογένεια σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και Ευρώπη, με μια δίμηνη καμπάνια η οποία προτρέπει τα επτά εκατομμύρια συμπατριωτών μας να κάνουν φέτος διακοπές στη χώρα μας μαζί με τους φίλους τους.

Οι ομογενειακές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, τις τοπικές εφημερίδες και ειδικές εκδηλώσεις, επιχειρούν να κινητοποιήσουν τους ταξιδιώτες και να αντιμετωπίσουν το αρνητικό για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα κλίμα.

Η φαντασία στις μεθόδους περισσεύει, αν κρίνουμε από την καμπάνια του μεγάλου αυστραλιανού ταξιδιωτικού οργανισμού «Greece and Mediterranean Travel Center», που συνεργάζεται με τους ομογενείς. Σ' αυτήν προβάλλει σε αφίσα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ, και του αρχηγού της αντιπολίτευσης κάτω απ' το σλόγκαν: «Ανταλλάξτε τη βαριεστημάρα των πολιτικών μας με τη μαγεία της Ελλάδας».

Η ίδια καμπάνια γίνεται και από την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και τον ιστότοπο www.neoskosmos.com.au, ο οποίος, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας και δημοσιεύει σε καθημερινή βάση τις εντυπώσεις εκατοντάδων επισκεπτών της χώρας μας. Από την πλευρά του ο όμιλος «News Network» προτείνει στο site του www.escape.com.au καλοκαιρινές αποδράσεις από τον χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου στο ελληνικό καλοκαίρι.

Στις ΗΠΑ, όπως λένε ελληνοαμερικανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει και ήδη είναι κλεισμένες σχεδόν όλες οι θέσεις για τις πτήσεις προς Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Τις προσπάθειες ενισχύουν το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού αλλά και η εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Greek News», μέσω και της ομώνυμης ιστοσελίδας. «Το τρίπτυχο Ενημέρωση - Τουρισμός - Πολιτισμός είναι τα κύρια εργαλεία που στηρίζουν την Ελλάδα στην παρούσα οικονομική συγκυρία» λέει ο συντονιστής του ΣΑΕ, Θ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας ότι οι ομογενείς οφείλουν να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα.

Εκπρόσωποι της ομογένειας επισημαίνουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με πρώτη την έλλειψη θέσεων στις πτήσεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά 180 ημερησίως, μετά την κατάργηση της γραμμής από την Ολυμπιακή τον Σεπτέμβριο. Αυτό συντέλεσε και στην αύξηση των τιμών (λόγω μονοπωλίου), με αποτέλεσμα το εισιτήριο για Αθήνα να κοστίζει περίπου 1.500 δολάρια, ενώ για τη Μαδρίτη μόλις 1.150. Στην καμπάνια αξιοποιείται και η φημολογία που θέλει τον Μπ. Ομπάμα να σχεδιάζει να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Κρήτη, προσκεκλημένος του προσωπικού του φίλου Ελληνοαμερικανού Αλ. Γιαννούλια.

Δημοσίευμα του «Γκάρντιαν» αναφέρει ότι πιθανότατα ο αμερικανός πρόεδρος θα μείνει σε θαλαμηγό και εκτιμά ότι για την Ελλάδα, που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, μια επίσκεψη του ηγέτη των ΗΠΑ θα είναι το καλύτερο φάρμακο.

«Η κατάσταση έχει αναστραφεί κατά 50%-60% στη Γερμανία» λέει στην «Κ.Ε» ο συντονιστής του ΣΑΕ Ευρώπης, Γ. Αμαραντίδης, ο οποίος όμως καλεί τους Ελληνες να προσέξουν τις τιμές, αφού, όπως τονίζει, πακέτο μιας εβδομάδας για την Τουρκία κοστίζει 380-400 ευρώ, ενώ για την Ελλάδα 580-600 ευρώ. Η προβολή της καμπάνιας γίνεται μέσω των τοπικών ελληνογερμανικών ΜΜΕ, αλλά και με εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Αυτά δεν αφήνουν αδιάφορα και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς δημοσίευμα της «BILD am Sonntag» ανέφερε ότι είναι φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του.

Προβολή του ελληνικού τουρισμού έγινε και στο Λονδίνο, όπου ο ΕΟΤ έφτιαξε μια ελληνική παραλία στον Τάμεση, περνώντας το μήνυμα όχι μόνο στους ομογενείς αλλά και στους Αγγλους.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης ξεκίνησε και ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ, με τίτλο «Οι Ελληνες του κόσμου κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα», η οποία υποστηρίζεται και από σχετική αφίσα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Ομογένεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κάγκελα παντού !
Οργή που φέρνει καταιγίδες
Οσα φέρνει ο ταχυδρόμος
Υπουργεία ανοιχτά σε κάθε επισκέπτη
Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα
Κρας τεστ με ασφαλιστικό, αργότερα το εργασιακό
Χάνονται κατακτήσεις 100 χρόνων
Δημόσιοι υπάλληλοι σε «λευκή απεργία»
Συνέδριο Ν.Δ.
Πρώτα η άλωση και μετά η έξοδος
Επιχείρηση ημέτεροι όβερ
Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν...
Ανανεωτική Πτέρυγα
Και εγένετο νέο ανανεωτικό κόμμα
Συνέντευξη: Φώτης Κουβέλης
«Δεν θα λειτουργήσουμε συμπληρωματικά στο ΠΑΣΟΚ»
Πτήσεις στο Αιγαίο
Πτήσεις με κόστος
Τουριστική... προπαγάνδα
Ομογενής... τουρίστας
Υποβρύχια και φρεγάτες
Γέρνουν οι συμφωνίες Σκαραμαγκά
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Αλλαγές επί αλλαγών στον νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών
Υπόθεση Siemens
Στόματα ερμητικά κλειστά
Σκάνδαλο Βατοπεδίου
Κλήση στον «παραπλανηθέντα» εισαγγελέα