Έντυπη Έκδοση

**Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

«Δεν είμαι απολογούμενος. Πηγαίνω να ακούσω τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΝ»

«Δεν πάω ως απολογούμενος. Πηγαίνω να ακούσω τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΝ», έλεγε χθες το απόγευμα στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από βουλευτής, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της πολιτικής συμμαχίας της Αριστεράς.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με αφορμή τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση πριν από μία εβδομάδα όταν, επικαλούμενος άρθρο του Γιώργου Βότση στην «Ε», είπε, αναφερόμενος στο 1990: «Ηταν να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Σήμερα, όπως είπε στην «Ε» ο Περικλής Κοροβέσης θα ζητήσει απάντηση σ' όσα έγραψε η «Ε» καθώς ο ίδιος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επαναλάβει κάτι που διάβασε και έχει ειπωθεί πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς να υπάρξει αντίδραση.

Στη συνεδρίαση εκτιμάται ότι μπορεί να τεθεί θέμα παραίτησης του Περικλή Κοροβέση, αλλά δύσκολα θα τεθεί θέμα αποπομπής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. Αλέκου Αλαβάνου, που αποδοκίμασε πολιτικά τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση, δείχνουν πως δύσκολα θα τεθεί θέμα απομάκρυνσής του και ανεξαρτητοποίησής του.

Ο Μανώλης Γλέζος χθες όταν ρωτήθηκε (Κανάλι-1) εάν πρέπει να παραιτηθεί ο Περικλής Κοροβέσης απάντησε: «Να παραιτηθεί από πού; Βγήκε με ψήφους του ΣΥΝ; Κανένας από τον ΣΥΝ πιστεύω απολύτως δεν ψήφισε τον Κοροβέση». Είπε επίσης ότι διαφωνεί με διαγραφή οποιουδήποτε. Και το δικαιολόγησε λέγοντας: «Το να ρίξουμε λάδι στη φωτιά για ένα θέμα "ανύπαρκτο", σε εισαγωγικά, δεν νομίζω ότι βοηθάει καθόλου στη λύση των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τον ελληνικό λαό. Τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα είναι άλλα. Αυτό είναι ένα ιστορικό θέμα, ένα θέμα προς έρευνα, δεν έχω καμία αντίρρηση να πω την άποψή μου αλλά δεν είναι θέμα που μπαίνει σήμερα στο ιστορικό γίγνεσθαι, στο πολιτικό γίγνεσθαι το σημερινό. Ανήκει στο παρελθόν. Είναι θέμα να ερευνηθεί αν πράγματι συμβαίνουν αυτά ή δεν συμβαίνουν». Αναφερόμενος σε όσα είπε ο Περικλής Κοροβέσης για την περίοδο της Οικουμενικής Κυβέρνησης εξήγησε: «Ο Κοροβέσης είπε ότι αυτό το θέμα μένει αδιευκρίνιστο. Στηρίχθηκε στη δήλωση του Βότση, έκανε μία ανακύκλωση, όπως το λέει, και ζήτησε από την Αριστερά να πάρει θέση. Αλλά δεν ήταν του παρόντος. Αυτό ήταν το λάθος του Κοροβέση. Είναι ιστορικό θέμα, προς έρευνα αν θέλετε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβερνητικές ευθύνες
Αναζητεί διέξοδο με ανασχηματισμό ή με πρόωρες
Οικολόγοι - Πράσινοι: Εχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι
Ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να κάνουν αναδάσωση
«Αβουλη η κυβέρνηση, μας οδήγησε στην καταστροφή»
Απλά την προσπερνούν
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Στο DNA της Ν.Δ. η φαυλότητα
Συνέδριο ΣΥΝ
Προς συνέδριο, με αντιρρήσεις από Αλαβάνο
Περικλής Κοροβέσης
«Δεν είμαι απολογούμενος. Πηγαίνω να ακούσω τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΝ»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Διαφωνούν Μπενάκη, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ
Αίτημα αποφυλάκισης Θοδωρή Ηλιόπουλου
Τσίπρας: Να εξεταστεί η αποφυλάκιση του Ηλιόπουλου
ΝΑΤΟ
Ανιχνευτής διαθέσεων ο Ράσμουσεν
Κύπρος
Ο Χριστόφιας διαψεύδει τον Ταλάτ για τα έγγραφα