Έντυπη Έκδοση

μια τρύπα στον καθρέφτη

Οχι μόνον έγιναν εκλογές στο Αφγανιστάν αλλά άρχισαν να βγαίνουν και ... αποτελέσματα!!!
...................................

Για δες πρόοδον οι επιστήμες!

Τι θα γίνει, κύριε Δένδια;

Θα πρέπει να πεθάνει από την απεργία πείνας ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος για να αποδείξει το κακομοίρικο κράτος μας (των εμπρηστών, των καταπατητών, των αεριτζήδων πλην όμως τζέντελμεν και των νταβατζήδων) ότι διαθέτει κάποιαν αυθεντία; ότι δεν σηκώνει μύγα στο (ξεπουλημένο) σπαθί του; ότι είναι άτεγκτο με τους φτωχογιάννηδες (και μπάτε σκύλοι αλέστε των Δυνατών);

Ούτε ξέρω πια, δεν μετράω, πόσες μέρες απεργεί ο κ. Ηλιόπουλος -απεργούσε απ' όταν φύγαμε πολλοί για διακοπές, γυρίσαμε, μας κάψατε και απεργεί ακόμα!

Γιατί απεργεί;

Διότι τον κρατάτε προφυλακισμένον από τον περασμένον Δεκέμβρη! Δικάστε τον! Τόσο δύσκολο είναι; Ή ελευθερώστε τον, ώσπου να μπορέσετε (τρομάρα μας) να τον δικάσετε.

Δεν πρόκειται να την κοπανήσει ο άνθρωπος, δεν είναι Χριστοφοράκος, είναι φτωχός, δεν διαθέτει τα μέσα. Αλλωστε οι μπουρζουάδες με τα λεφτά τους είναι που σας ξεφτιλίζουν, όχι οι φτωχοί -αυτοί είναι συνήθως αξιοπρεπείς- κι επίσης συνήθως, εσείς είστε που τους ξεφτιλίζετε με άδικες συλλήψεις, συχνά με άδικες δίκες και οπωσδήποτε, όταν σας δίνεται η ευκαιρία τους εξουθενώνετε, όπως τώρα με την μακρά (προ)φυλάκιση του κ. Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης (ή του ειδώλου της) επανειλημμένως έχουν γίνει συλλήψεις που βασίζονται σε μαρτυρίες αστυνομικών (μόνον). Και έχει αποδειχθεί στα ακροατήρια ότι ήταν συλλήψεις ηλίθιες, εκδικητικές, συλλήψεις σκοπιμότητας, βασισμένες στην ανικανότητα και την εμπάθεια ανθρώπων που θα τους περιφρονούσαν ακόμα και Σκύθες χωροφύλακες ή ραβδούχοι της τελευταίας υποστάθμης.

Αν ήταν όλοι οι νόμοι δίκαιοι, θα έλεγα ότι τους παραβαίνετε, παραβαίνετε όμως ακόμα και τους άδικους εκ των νόμων, κρατώντας σε μακρά προφυλάκιση έναν πολίτη -εσείς ο ίδιος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το πρόσωπο, ο κ. Δένδιας, κι όχι τα «όργανα» ή οι δύστροποι, σχολαστικοί και μισάνθρωποι υπηρεσιακοί παράγοντες, είσθε υπεύθυνος όχι μόνον για την έκβαση αυτής της υπόθεσης, αλλά και για τις ταπεινώσεις που έχει ήδη υποστεί ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος, την κακομεταχείριση, τον εμπαιγμό, την καταπάτηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

*****

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, συμπαθάτε με που σας απευθύνομαι σε δεύτερο πρόσωπο, εν είδει ανοιχτής επιστολής -ίσως το θεωρήσετε αμετροεπές- αλλά, πριν να εφευρεθεί ο πληθυντικός οι πολίτες δεν μιλούσαν μεταξύ τους με το «σεις και το σας», της απόστασης, αλλά με το «εσύ» της εγγύτητας, που υπενθύμιζε στον αξιωματούχο ότι είναι πεπερασμένος κατά το αξίωμα, ότι θα λογοδοτήσει για το έργο που του έχει ανατεθεί, ότι εντολή εκτελεί, ότι είναι ένας από όλους κι όχι ένας πάνω απ' τους άλλους.

Επίσης, κύριε Δένδια, σας γράφω χρησιμοποιώντας το όνομά σας, Δένδιας, πρώτον διότι φαντάζομαι ότι το υπολήπτεσθε και δεύτερον διότι γνωρίζω ότι οι εντεταλμένοι με τα του Τύπου βοηθοί σας, αποδελτιώνουν ό,τι περιέχει το όνομά σας και σας το θέτουν υπ' όψιν. Συνεπώς

απόψε, κύριε Υπουργέ, μετά τον κάματο της ημέρας θα φάτε το δείπνο σας, είτε ήσυχα στο σπίτι με χαμηλό το φως, είτε εύθυμα στην τύρβη του κόσμου, σε ένα καλό ρεστωράν με φίλους. Ο κ. Θοδωρής Ηλιόπουλος, συμπολίτης, (προ)φυλακισμένος, όχι.

Πιείτε ένα ποτηράκι στην υγειά του. Αύριο μπορεί να πεθάνει.

Ετσι! για το πείσμα μιας σιδερόπορτας, ενός καρεκλοκένταυρου και μιας Ελλάδας που δεν πεθαίνει ποτέ, καταραμένη απ' τους θεούς να βλέπει τον θάνατο των παιδιών της...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η Βασίλης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Μπράβο ρε Στάθη! Μπράβο ρε Στάθη! Με αφορμή αυτά που γράφεις σήμερα,για όλα όσα έχεις γράψει και έχεις πει.Και έχεις σκιτσάρει.
2 Ο/Η Δέσποινα έγραψε: (πριν 10 έτη)
Πότε θα κάνουμε εμείς κάτι; Πότε εμείς οι "ευαισθητοποιημένοι κα πολιτικοποιημένοι " θα πάψουμε μόνο να διαβάζουμε και να κουνάμε το κεφάλι μας; Μετά το διάβασμα και την περισυλλογή θα φάμε και μεις ήσυχα το δείπνο μας σχολιάζοντας το άρθρο που διαβάσαμε με την παρέα μας!
3 Ο/Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ...ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΡΑΓΕ;) ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ... ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ..ΓΙΑΤΙ...ΓΙΑΤΙ..ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ...
4 Ο/Η Στάθης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Τα σχόλια του Στάθη δεν επανασχολιάζονται, μόνο διαβάζονται δυό και τρεις φορές για εμπέδωση και μετά ...ησυχία, φραπέ στη βεράντα ή ελληνικό και υπομονή μέχρι την ώρα της κάλπης!
5 Ο/Η BlowUp51 έγραψε: (πριν 10 έτη)
Για να "πεθάνει" η Ελλάδα, πρέπει πρώτα να ζήσει...
6 Ο/Η γιεσοφκορσ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ίσως εμείς οι σχολιαστές να είμαστε συνυπεύθυνοι για ότι συμβαίνει γιατί με τη ψήφο μας τους δίνουμε το δικαίωμά να κανουν οτι κανουν, αντι να τους στελνουμε εκει που ανηκουν στα ΧΥΤΑ
7 Ο/Η Διηνέκης Γκότσης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Άνοιξα αργοπορημένα την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας και ξαφνιάστηκα από την είδηση της αποφυλάκισης του Θοδωρή. Ένιωσα διπλά ένοχος την προηγούμενη Κυριακή όταν διάβασα το σχετικό άρθρο στο Ε, καθώς μέχρι τότε αγνούσα την ύπαρξή του. Ναι, το άρθρο του Στάθη είναι εκπληκτικό, μου θύμισε τις καλύτερες στιγμές της αρχαίας ρητορικής γραμματείας καθώς το χαρακτηρίζει το μέτρο και η ήπια επιθετική δεινότητα κατευθείαν στην ουσία του προβλήματος. Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως το παραπαίον κρατίδιο έχει ανάγκη από μερικές χιλιάδες Στάθηδες για να κάνει τη δουλειά του, αλλά διαθέτει μόνο έναν. Περαστικά μας και μια ζωή γεμάτη ηδονή στο Θοδωρή.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβερνητικές ευθύνες
Αναζητεί διέξοδο με ανασχηματισμό ή με πρόωρες
Οικολόγοι - Πράσινοι: Εχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι
Ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να κάνουν αναδάσωση
«Αβουλη η κυβέρνηση, μας οδήγησε στην καταστροφή»
Απλά την προσπερνούν
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Στο DNA της Ν.Δ. η φαυλότητα
Συνέδριο ΣΥΝ
Προς συνέδριο, με αντιρρήσεις από Αλαβάνο
Περικλής Κοροβέσης
«Δεν είμαι απολογούμενος. Πηγαίνω να ακούσω τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΝ»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Διαφωνούν Μπενάκη, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ
Αίτημα αποφυλάκισης Θοδωρή Ηλιόπουλου
Τσίπρας: Να εξεταστεί η αποφυλάκιση του Ηλιόπουλου
ΝΑΤΟ
Ανιχνευτής διαθέσεων ο Ράσμουσεν
Κύπρος
Ο Χριστόφιας διαψεύδει τον Ταλάτ για τα έγγραφα