Έντυπη Έκδοση

Ανιχνευτής διαθέσεων ο Ράσμουσεν

«Ανιχνευτική» επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν για μια πρώτη συζήτηση στα τρέχοντα κι ανοιχτά προβλήματα του ΝΑΤΟ.

Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις σχέσεις Ε.Ε. και Συμμαχίας Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις σχέσεις Ε.Ε. και Συμμαχίας Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να εστιάσει τη σημερινή συζήτηση στα προβλήματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της Τουρκίας η οποία αρνείται να δεχθεί (και να συνεργαστεί) με την Κυπριακή Δημοκρατία που δεν την αναγνωρίζει ως κράτος, καίτοι είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε.

Οπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβεκούρας, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν παράδοξα στη συνεργασία των δύο οργανισμών (Ε.Ε. και ΝΑΤΟ). Η στρατιωτική αποστολή του ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή της Ε.Ε. βρίσκονται πλάι πλάι στο Αφγανιστάν αλλά η συνεργασία τους συναντά εμπόδια. Αυτά τα προβλήματα επιθυμία της Ελλάδας είναι να λυθούν. Η αφετηρία αυτών των προβλημάτων είναι το παράδοξο της μη αναγνώρισης από την Τουρκία της Κύπρου. Αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας εν όψει της προετοιμασίας της πρώτης στην ιστορία τους κοινής άσκησης Ε.Ε. - ΝΑΤΟ, που κατ' αρχάς προσδιορίζεται για το 2010.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας αναμένεται εξάλλου να ενημερώσουν εκ νέου τον κ. Ράσμουσεν για την παράνομη και προκλητική στάση της Αγκυρας, με τις συνεχείς και επικίνδυνες υπερπτήσεις στα ανατολικά νησιά.

Ο γεν. γραμματέας φλέγεται από πλευράς του να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των ατλαντικών εταίρων στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Ράσμουσεν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αγκυρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
ΝΑΤΟ
Κύπρος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβερνητικές ευθύνες
Αναζητεί διέξοδο με ανασχηματισμό ή με πρόωρες
Οικολόγοι - Πράσινοι: Εχουν ονοματεπώνυμο οι υπεύθυνοι
Ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να κάνουν αναδάσωση
«Αβουλη η κυβέρνηση, μας οδήγησε στην καταστροφή»
Απλά την προσπερνούν
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Στο DNA της Ν.Δ. η φαυλότητα
Συνέδριο ΣΥΝ
Προς συνέδριο, με αντιρρήσεις από Αλαβάνο
Περικλής Κοροβέσης
«Δεν είμαι απολογούμενος. Πηγαίνω να ακούσω τι έχει να πει η ηγεσία του ΣΥΝ»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Διαφωνούν Μπενάκη, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ
Αίτημα αποφυλάκισης Θοδωρή Ηλιόπουλου
Τσίπρας: Να εξεταστεί η αποφυλάκιση του Ηλιόπουλου
ΝΑΤΟ
Ανιχνευτής διαθέσεων ο Ράσμουσεν
Κύπρος
Ο Χριστόφιας διαψεύδει τον Ταλάτ για τα έγγραφα