Έντυπη Έκδοση

Ο αμερικανικός στρατός έχει υπό παρακολούθηση δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το Αφγανιστάν, για να μάθει αν τα ρεπορτάζ τους είναι φιλικά προς αυτόν, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει αναθέσει σε αμερικανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων να παρακολουθεί τα ρεπορτάζ των απεσταλμένων οι οποίοι ζητούν να ταξιδέψουν υπό την προστασία των αμερικανικών μονάδων στο Αφγανιστάν, για να μάθει αν μέσα από τα ρεπορτάζ ο Αμερικανικός Στρατός προβάλλεται με θετικό τρόπο. Ο Αϊνταν Ουάιτ, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η παρακολούθηση και το φακέλωμα των δημοσιογράφων παραβιάζουν την ανεξαρτησία των Μέσων Ενημέρωσης. Είπε ακόμα πως κατόπιν αυτού τελειώνουν οι προφάσεις ότι ο Στρατός ενδιαφέρεται να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να εργάζονται ελεύθερα. «Την αποκάλυψη έκανε η ανεξάρτητη εφημερίδα "Star and Stripes", η οποία ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα και η οποία έγραψε ότι η εταιρεία Rendon Group παρακολουθεί και ελέγχει τους δημοσιογράφους. Η Rendon έγινε γνωστή για τη συνεργασία της με το Ιρακινό Εθνικό Κογκρέσο, κόμμα της αντιπολίτευσης που φέρεται ότι ίδρυσε η CIA και που προμήθευσε τις περισσότερες από τις λανθασμένες πληροφορίες περί όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, στις οποίες στηρίχτηκε η εισβολή επί Μπους, έγραψε η εφημερίδα.

Ο Στρατός απάντησε ότι οι έρευνες της Rendon χρησιμοποιούνται μόνο για να εξακριβωθεί τι ακριβώς μπορεί να ενδιαφέρει ένα δημοσιογράφο. Η εκπρόσωπος Κριστίν Σαϊντενστράικερ επέμεινε ότι ο Στρατός δεν αρνείται την πρόσβαση σε δημοσιογράφους με βάση το τι μεταδίδουν. «Αυτό δεν έγινε ποτέ. Μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο», είπε. Την καταγγελία της Διεθνούς Ομοσπονδίας προσυπέγραψαν και αμερικανικές ενώσεις δημοσιογράφων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Αφγανιστάν
Σχετικά θέματα: Αφγανιστάν
Αφγανόπουλα στην πόρτα μας!
Ταλιμπάν: Δεν ευθυνόμαστε για τη σφαγή στην Κανταχάρ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Αφγανιστάν
Αφγανόπουλα στην πόρτα μας!
Ο αμερικανικός στρατός έχει υπό παρακολούθηση δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν
Ταλιμπάν: Δεν ευθυνόμαστε για τη σφαγή στην Κανταχάρ
ΗΠΑ
Ο κύκλος των χαμένων αδελφών
Ιταλία
Ποιος είναι αυτός ο τυχερός...
Μεσανατολικό
Ισραηλινή επανεκκίνηση
Άλλες ειδήσεις
Μας πήρανε με τις τομάτες
2012: ένας πλανήτης για 7 δισ. ανθρώπους
Γερμανία: σάλος με το εμπόριο διδακτορικών τίτλων σε φοιτητές
Καρκίνος του μαστού: ερωτηματικά για τη χρήση ταμοξιφένης