Έντυπη Έκδοση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ «ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ»

Κλείνει το μέτωπο με Προβόπουλο

Οι κερδοσκόποι τρομάζουν την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι θεωρεί πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας «την εισαγόμενη κινδυνολογία και την καταστροφολογία», γιατί εμποδίζει, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης και αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές.

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον κ. Προβόπουλο», είπε χθες ο Γ. Πεταλωτής «Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον κ. Προβόπουλο», είπε χθες ο Γ. Πεταλωτής Την ίδια στιγμή κλείνει το θέμα της σύγκρουσής της με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, μια σύγκρουση που ξέφυγε από τον έλεγχό της και συνέτεινε σε αυτό το αρνητικό κλίμα για την οικονομία της χώρας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής εκδηλώνοντας αυτή τη στροφή της κυβέρνησης δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει καμιά κόντρα με τον διοικητή και δεν τίθεται θέμα Προβόπουλου. Τόνισε ότι κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα έχουν διακριτούς ρόλους, ενώ αναφερόμενος στις προχθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι ποτέ ο ίδιος δεν είπε ότι ο διοικητής δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Διαψεύδει για ΔΝΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υποστηρίχτηκε ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις διεθνών τραπεζών (π.χ. της Deutsche Bank) και οίκων για την ελληνική οικονομία δεν είναι τίποτε άλλο από σενάρια κινδυνολογίας και καταστροφολογίας. Επ' αυτού ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και δεν συζητάει για εκτιμήσεις και σενάρια αλλά για πραγματικά μέτρα και στοιχεία. Τόνισε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι δύσκολη και διέψευσε ότι η χώρα θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Προσπαθούμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στους εταίρους μας και όλα τα άλλα είναι σενάρια. Η κινδυνολογία δεν βοηθάει κανέναν, εμείς συζητάμε με πραγματικά στοιχεία και μέτρα τα οποία λαμβάνουμε κάθε μέρα», είπε.

Ισως και νέα μέτρα

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση βλέπει παιχνίδι κερδοσκοπίας από διεθνείς οίκους ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη οικονομική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο κυβερνητικές πηγές χθες το βράδυ δεν απέκλειαν και τη λήψη νέων μέτρων αν χρειαστεί, καθώς μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να αλλάξει αυτό το κακό κλίμα, που υπάρχει διεθνώς για τη χώρα μας κι αν χρειαστεί θα κάνει και πρόσθετες ενέργειες. «Αυτό είναι ρεαλισμός, όλα τα άλλα είναι καταστροφολογία», τόνιζαν.

Στην κυβέρνηση πάντως εξακολουθούν να θεωρούν ότι η δήλωση του κ. Προβόπουλου στη Βουλή περί κινδύνου νέας υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας έστειλε αρνητικό σήμα στις διεθνείς αγορές, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την ανάκαμψη της οικονομίας. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
ΠΑΣΟΚ
Τράπεζα της Ελλάδος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
Επιτροπές, «κόκκινες γραμμές» και αργά βήματα στο Ασφαλιστικό
Προτάσεις Τσίπρα για Ασφαλιστικό
Νέα Δημοκρατία
Πεδίο αναμέτρησης το κέντρο της Αθήνας
Μια δημοσκόπηση δείχνει Σαμαρά, μια άλλη, Ντόρα
Υπόθεση Siemens
Η Siemens, σαν δική τους...
ΠΑΣΟΚ
Κλείνει το μέτωπο με Προβόπουλο
ΣΥΡΙΖΑ
Κρίσιμο διήμερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Τσίπρας, αύριο ο Αλαβάνος
Οικολόγοι Πράσινοι
Χαιρετίζουν την τριμερή συνάντηση των Πρεσπών οι Οικολόγοι-Πράσινοι
Τειρεσίας Α.Ε.
Διαγραφή από «Τειρεσία» και πριν από 1-1-08
Ευρωπαϊκή Ένωση
Επίσκεψη-πίεση του Μπιλτ σε Σκόπια εν όψει Πρεσπών
Ε.Ε.: Αγνοήθηκαν, παντελώς, οι ελληνικές θέσεις
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ικανοποίηση Βαρθολομαίου για «Σχέδιο Κλουβί»
Κύπρος
Θέμα συζήτησης με Νταβούτογλου
Ελληνοαλβανικές σχέσεις
Υφαλοκρηπίδα
Άλλες ειδήσεις
Βραβεία