Έντυπη Έκδοση

**ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Θέμα συζήτησης με Νταβούτογλου

Ικανοποιητική για όλους απόφαση περιμένουμε τον Δεκέμβριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, ενώ επί του ίδιου θέματος η σουηδική προεδρία τονίζει ότι το θέμα θα εξεταστεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Το Κυπριακό ήταν από τα βασικά θέματα που συζήτησε η τρόικα Ε.Ε.-Τουρκίας χθες στην Κωνσταντινούπολη. Στο διάλειμμα που υπήρξε, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, τους υπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας και της Ισπανίας -της σημερινής και της επόμενης προεδρίας στην Ε.Ε.- Καρλ Μπιλντ και Ντιέγκο Λόπεζ Γκαβρίντο και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αγκυρα Μαρκ Πιερίνι.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι «η θέση της Τουρκίας είναι μία λύση με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ, το πλαίσιο που προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν των δύο πλευρών στην Κύπρο στις 23 Μαΐου 2008 και με βάση τη διζωνικότητα, τη δικοινοτικότητα και την πολιτική ισότητα».

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ, αναφερόμενος σε θέματα Κύπρου είπε ότι το θέμα των λιμανιών θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις 7 Δεκεμβρίου και έκανε λόγο για υποστήριξη της Ε.Ε. προς τις συνομιλίες στην Κύπρο. Υπογράμμισε και αυτός τις παραμέτρους του ΟΗΕ, αλλά και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ασφαλιστικό
Επιτροπές, «κόκκινες γραμμές» και αργά βήματα στο Ασφαλιστικό
Προτάσεις Τσίπρα για Ασφαλιστικό
Νέα Δημοκρατία
Πεδίο αναμέτρησης το κέντρο της Αθήνας
Μια δημοσκόπηση δείχνει Σαμαρά, μια άλλη, Ντόρα
Υπόθεση Siemens
Η Siemens, σαν δική τους...
ΠΑΣΟΚ
Κλείνει το μέτωπο με Προβόπουλο
ΣΥΡΙΖΑ
Κρίσιμο διήμερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Τσίπρας, αύριο ο Αλαβάνος
Οικολόγοι Πράσινοι
Χαιρετίζουν την τριμερή συνάντηση των Πρεσπών οι Οικολόγοι-Πράσινοι
Τειρεσίας Α.Ε.
Διαγραφή από «Τειρεσία» και πριν από 1-1-08
Ευρωπαϊκή Ένωση
Επίσκεψη-πίεση του Μπιλτ σε Σκόπια εν όψει Πρεσπών
Ε.Ε.: Αγνοήθηκαν, παντελώς, οι ελληνικές θέσεις
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ικανοποίηση Βαρθολομαίου για «Σχέδιο Κλουβί»
Κύπρος
Θέμα συζήτησης με Νταβούτογλου
Ελληνοαλβανικές σχέσεις
Υφαλοκρηπίδα
Άλλες ειδήσεις
Βραβεία