Έντυπη Έκδοση

* «ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ»

Σιωπηλή η Κομισιόν για τις μαύρες προβλέψεις διεθνών οίκων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε χθες να σχολιάσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις διεθνών τραπεζών και οίκων για την ελληνική οικονομία με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να τροφοδοτεί φήμες.

Και επισημαίνει ότι αναμένει «με ανυπομονησία» την υιοθέτηση του προϋπολογισμού για το 2010 προκειμένου να διαπιστώσει εάν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε ότι η Επιτροπή τηρεί στάση σιωπής έναντι διαφόρων εκθέσεων διεθνών οίκων και τραπεζών που προβλέπουν αδυναμία αναχρηματοδότησης της Ελλάδας, όπως η έκθεση της Deutsche Bank, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Επιτροπή, είπε η Αμέλια Τόρες, δεν συνηθίζει να σχολιάζει εκθέσεις και αναλύσεις τραπεζών και οίκων απ' όπου και αν προέρχονται, ακριβώς για να μην τροφοδοτήσει φήμες. Και πρόσθεσε: «Η θέση της Επιτροπής είναι σαφής: Στις 11 Νοεμβρίου ελήφθη απόφαση (επιτήρηση) για 13 κράτη-μέλη, στα οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Η κατάσταση παραμένει υπό την εποπτεία τόσο της Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου Υπουργών. Αναμένουμε με ανυπομονησία την υιοθέτηση του προϋπολογισμού για το 2010». Στη συνέχεια, η Αμέλια Τόρες υπενθύμισε τη δήλωση του Χ. Αλμούνια μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η Επιτροπή αναμένει έναν «φιλόδοξο προϋπολογισμό» που θα θέσει τις βάσεις με πειστικό τρόπο για τη δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. «Αυτό θέλουμε να δούμε στην τελική μορφή του προϋπολογισμού» κατέληξε η εκπρόσωπος.

Η τελευταία αυτή φράση της Αμέλια Τόρες, σε συνδυασμό με την «ανυπομονησία» της Επιτροπής για την τελική μορφή του προϋπολογισμού, μπορεί να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση διάφορων κοινοτικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες πτυχές του σχεδίου προϋπολογισμού που έχει υποβληθεί στις Βρυξέλλες αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις από τον Χ. Αλμούνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Ευρωπαϊκή Ένωση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Χρηματιστήριο
Φαλιμέντο στο Ντουμπάι - ανατριχίλα στην Ελλάδα
Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...
Καταποντισμός του Χ.Α. (-6,21%)
Ελληνική οικονομία
Σιωπηλή η Κομισιόν για τις μαύρες προβλέψεις διεθνών οίκων
Φορολογία
Πατάνε γκάζι στο Φορολογικό
ΔΕΗ
Επίθεση μηχανικών στην Μπιρμπίλη για τα «λαχανί ανθρωπάκια»
Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας
Κάπρος: Μη υλοποιήσιμος ο στόχος 20%
Φυσικό Αέριο
Επεκτείνεται η συνεργασία Motor oil - Μυτιληναίου
Αγροτικός τομέας και προϊόντα
Η έλλειψη χαρτογράφησης αφήνει απλήρωτους τους αγρότες
Μπλόκο ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια
ΕΥΔΑΠ
Μίνι κρίση
Ιταλία
Εβρεξε καρεκλοπόδαρα
Άλλες ειδήσεις
Κάλυψη της αύξησης Alpha
Ελινόιλ: κέρδη 3,2 εκατ.