Έντυπη Έκδοση

Επεκτείνεται η συνεργασία Motor oil - Μυτιληναίου

Μετά την ηλεκτρο-παραγωγή, οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στην εμπορία φυσικού αερίου και ιδιαίτερα στο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Οπως φάνηκε από κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων, το μικτό σχήμα, για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στις εγκαταστάσεις του διυλιστήριου των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, θα αποκτήσει και το δίδυμό του, που θα είναι μικτή εταιρεία 50-50 με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία φυσικού αερίου σε μορφή υγροποιημένου - LNG, συμπιεσμένου-CNG κ.λπ., τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για εξαγωγές.

Με την εξέλιξη αυτή επιδιώκονται στην ουσία, η καθετοποίηση των ενεργειακών ομίλων και η εν μέρει απεξάρτησή τους από τη ΔΕΠΑ σε ό,τι αφορά την προμήθεια καυσίμου.

Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στις οποίες έχουν μετοχικό ενδιαφέρον οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου (1 μονάδα σε λειτουργία και 3 υπό κατασκευήν) και το διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων έχουν συνολικές ανάγκες σε φυσικό αέριο άνω των 2 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο.

Ετσι θα έπρεπε να αποκτήσουν πρόσβαση σε φορτία φυσικού αερίου, με όρους περισσότερο συμφέροντες από αυτούς που προσφέρουν η ΔΕΠΑ και τα μακροχρόνια συμβόλαια. Ιδιαίτερα δε όταν οι τιμές του υγροποιημένου αερίου βρίσκονται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα από το αέριο μέσω αγωγών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το πρώτο φορτίο υγροποιημένου αερίου, 65.000 κυβικών μέτρων, καταφτάνει στις 2 Δεκεμβρίου στη Ρεβυθούσα για λογαριασμό των δύο ομίλων. Το αέριο αυτό θα τροφοδοτήσει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας (Αλουμίνο).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Χρηματιστήριο
Φαλιμέντο στο Ντουμπάι - ανατριχίλα στην Ελλάδα
Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια...
Καταποντισμός του Χ.Α. (-6,21%)
Ελληνική οικονομία
Σιωπηλή η Κομισιόν για τις μαύρες προβλέψεις διεθνών οίκων
Φορολογία
Πατάνε γκάζι στο Φορολογικό
ΔΕΗ
Επίθεση μηχανικών στην Μπιρμπίλη για τα «λαχανί ανθρωπάκια»
Ανανέωσιμες Πηγές Ενέργειας
Κάπρος: Μη υλοποιήσιμος ο στόχος 20%
Φυσικό Αέριο
Επεκτείνεται η συνεργασία Motor oil - Μυτιληναίου
Αγροτικός τομέας και προϊόντα
Η έλλειψη χαρτογράφησης αφήνει απλήρωτους τους αγρότες
Μπλόκο ροδακινοπαραγωγών στη Βέροια
ΕΥΔΑΠ
Μίνι κρίση
Ιταλία
Εβρεξε καρεκλοπόδαρα
Άλλες ειδήσεις
Κάλυψη της αύξησης Alpha
Ελινόιλ: κέρδη 3,2 εκατ.