Έντυπη Έκδοση

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΞΑΝΑ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΕΟΥΛ

Της Κορέας στις μεγάλες δυνάμεις

Νοτιοκορεάτης στρατιώτης στο βομβαρδισμένο από τη Β. Κορέα νησί Γεονγπιεόνγκ (φωτ. Reuters)
Μαζί με τη σφοδρή πολεμική των δηλώσεων, που εξακολουθεί αμείωτη μεταξύ Βορρά και Νότου, στο τοπίο της εξελισσόμενης κρίσης στην Κορεατική χερσόνησο αναδεικνύεται σε συνεχή μεγέθυνση και το ζήτημα του -αναμενόμενου- επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή από τις μεγάλες δυνάμεις-συμμάχους των δύο χωρών.

Πλήρες θέμα...

 • Wikileaks

  • Το WikiLeaks εμπλέκει στο Ιράκ και τη Ρωσία...
   Διεθνή σάλο από την επικείμενη δημοσιοποίηση νέων καυτών εγγράφων από το WikiLeaks προεξοφλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι στο επίμαχο υλικό περιλαμβάνονται απόρρητες επικοινωνίες διπλωματικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκθέτουν ξένους πολιτικούς και πρακτικές άλλων χωρών.
 • Ελβετία

  • ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ «Μαύρο πρόβατο» έξω από το μαντρί
   Οι αφίσες και τα φυλλάδια του ακροδεξιού ελβετικού Λαϊκού Κόμματος για την απέλαση καταδικασθέντων για αδικήματα μεταναστών, κατάπτυστο δείγμα ρατσισμού. «Ιβαν Σ., βιαστής και σύντομα Ελβετός;» (φωτ. Reuters) Η κλοτσιά των λευκών πρόβατων στο μαύρο, για να φύγει από το έδαφος της Ελβετίας, εικόνα που φιγουράριζε σε καμπάνια του ακροδεξιού ελβετικού Λαϊκού Κόμματος πριν από χρόνια, έμεινε στη μνήμη πολλών ως κατάπτυστο δείγμα ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Να η χρυσή ευκαιρία
   Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός κι αν είναι, σε τυφλώνει. Η οικονομική κρίση ανέδειξε το πανάρχαιο μέταλλο της δύναμης, του πλούτου και της ισχύος σε ακλόνητο «βράχο» επένδυσης.