Έντυπη Έκδοση

1 Δικαστήριο δικαιώνει stagiers και παίρνουν αποζημιώσεις - 2 Καταρρίπτει την έκτακτη εισφορά εισήγηση στο Συμβ. Επικρατείας

Δύο ανατροπές υπέρ εργαζομένων

Για πρώτη φορά δικαστήριο επιδικάζει αναδρομικά που φτάνουν και τα 18.628 ευρώ, για διαφορές αποδοχών και επιδομάτων σε απασχολούμενους των stage
ΔΡΟΜΟ ανατροπών υπέρ των εργαζομένων ανοίγουν δικαστικές αποφάσεις και μία εισήγηση ενώπιον του Συμβ. Επικρατείας. Το Ειρηνοδικείο Αρτας οδηγεί σε διεκδίκηση αναδρομικών, και μάλιστα σε βάθος πενταετίας, χιλιάδες κακοπληρωμένους και ανασφάλιστους εργαζόμενους των stage. Υποτάχτηκαν στις ανάγκες βιοπορισμού υπογράφοντας διαδοχικές συμβάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολούν το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν όσα τους οφείλονται, τονίζει το δικαστήριο. Την ίδια ώρα εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας αποφαίνεται ότι το μέτρο της έκτακτης εισφοράς παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της φορολογικής ισότητας.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Συμβούλιο της Επικρατείας

  • Νέο χαστούκι από ΣτΕ στην έκτακτη εισφορά
   Υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου της έκτακτης εισφοράς θα ταχθεί ο εισηγητής κατά τη συζήτηση της υπόθεσης που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 • Εκκλησία

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Φαγοπότι 9,5 εκατ. από την οργάνωση της Εκκλησίας
   Το σκάνδαλο με τα σάπια κοτόπουλα ήταν το κερασάκι στην τούρτα Τεράστια κονδύλια, που διατέθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών προς τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια, αγορές ακινήτων κ.ά.
 • Φυλακές

  • ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Βράζουν οι φυλακές
   Ηρθε η ώρα των κρατουμένων. Συντονισμένη δράση αναλαμβάνουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι έγκλειστοι στις φυλακές της χώρας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
 • Αφιέρωμα: Ενεργειακό σπίτι

  • ΑΦΙΕΡΩΜΑ 16 σελίδες Πως γλιτώνεις χρήμα με σπίτι ενεργειακό
   «Καιρός να νοικοκυρευτούμε» είναι μια φράση-κλειδί του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνθου Σανταμούρη. Μ' αυτές τις τρεις λέξεις ανοίγουμε ένα ακόμα αφιέρωμα της «Ε» για την ενέργεια και συγκεκριμένα για το ενεργειακό σπίτι.
  • Θεραπεία στα γερασμένα κτίρια
   Εχουμε ένα κτιριακό σύστημα «τρύπιο βαρέλι» και ψάχνουμε συνεχώς για νερό, έλεγε και έγραφε με πολύ εύστοχο τρόπο ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνθος Σανταμούρης, πριν αναλάβει πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών (ΚΑΠΕ).
  • Από την αδράνεια στη δράση
   Σήμερα δημιουργήθηκε μια νέα σύγχρονη νομοθεσία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλώνει ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ, καθηγητής Μάνθος Σανταμούρης.
  • ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Εξοικονομήστε χρήματα
   Από τον Ιανουάριο θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον».
  • Χτίζοντας το μέλλον
   Παράλληλα με το «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον», δηλαδή το πρόγραμμα παροχής επιδοτήσεων και χαμηλότοκων δανείων που απευθύνεται σε συγκεκριμένους δικαιούχους, η κυβέρνηση ξεκινάει στις αρχές του 2011 το φιλόδοξο «Χτίζοντας το Μέλλον», αναλύει ο Τάκης Γρηγορίου.
  • Σε ρόλο ρυθμιστή οι ψυχρές στέγες
   Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης τού «Χτίζοντας το μέλλον» θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις με ψυχρά υλικά στις στέγες 20.000 κατοικιών με σκοπό να προστατευθούν τα κτήρια από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Δροσερές λύσεις
   Ως Ψυχρή Στέγη ορίζεται ένα σύστημα κάλυψης οροφής ικανό να ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και να κρατά την οροφή δροσερή υπό τον ήλιο.
  • Μεταφορά τεχνογνωσίας
   Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ψυχρών Στεγών (EU-CRC) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2009, στο πλαίσιο του έργου «Ψυχρές Στέγες», στοχεύοντας να ενώσει όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται για την προώθηση και υιοθέτηση των ψυχρών στεγών στην Ευρώπη.
  • Οδηγίες για θέρμανση
   * Αεροστεγανώστε τα κουφώματα. Μειώνετε τις απώλειες θερμότητας και βελτιώνετε τις συνθήκες θερμικής άνεσης.
  • Πρακτικές συμβουλές
   Τα ελληνικά κτίρια απορροφούν το 1/3 της καταναλισκόμενης ενέργειας και εκπέμπουν το 45% διοξειδίου του άνθρακα. Στις ελληνικές κατοικίες η θέρμανση αντιπροσωπεύει το 60% του συνόλου και η θέρμανση νερού το 10%.
  • Οδηγίες για δροσισμό-ψύξη
   * Συνδυάστε την κατάλληλη ηλιοπροστασία, τη φυσική κυκλοφορία του αέρα και τη χρήση ανεμιστήρων οροφής (που έχουν μικρό αρχικό και λειτουργικό κόστος) και σχεδόν θα μηδενίσετε το ψυκτικό φορτίο του κτιρίου για τη μεγαλύτερη περίοδο του καλοκαιριού, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Τα πιο ενεργοβόρα της Ευρώπης
   Η αναφορά σε απόλυτα μεγέθη ενεργειακής κατανάλωσης δεν βοηθά να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης ενέργειας από τα ελληνικά κτίρια.
  • ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ-ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Δώστε λύση με πάντρεμα δύο ενεργειών
   Στο γράφημα παρουσιάζεται η διαδικασία υλοποίησης συμπα- ραγωγής ενέργειας από ηλεκτρισμό και θερμότητα Πηγή: ΚΑΠΕ Η Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας - ΣΗΘ [στα αγγλικά: Cogeneration (Combined) Heat and Power, CHP] ορίζεται ως «η ταυτόχρονη παραγωγή χρήσιμης θερμικής και ηλεκτρικής ή/και μηχανικής ενέργειας στο πλαίσιο μιας μόνο διαδικασίας».
  • ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ Οικονομία και μείωση ρύπων
   Το ζητούμενο στα τζάκια, μικρά ή μεγάλα, δεν είναι μόνο αν καπνίζουν, αλλά αν είναι στη σωστή θέση και αν μπορούν να μας ζεσταίνουν οικονομικά χωρίς μεγάλες ενεργειακές απώλειες.
  • Αναζητούνται άμεσα λύσεις
   Η οικονομική κρίση δεν είναι ευκαιρία. Είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που μας επηρεάζει όλους αρνητικά (αν και σε διαφορετικό βαθμό) τονίζει με έμφαση ο Νίκος Χαραλαμπίδης, διευθυντής της Greenpeace.
  • Ελπιδοφόρο πρόγραμμα
   Σε λίγες μέρες ξεκινά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».
  • Ουραγοί στη λήψη μέτρων
   Παγκόσμια οπισθοδρόμηση Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, αν σε παγκόσμιο επίπεδο οι οικονομίες εφάρμοζαν άμεσα δράσεις σε 7 βασικούς τομείς για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας (διατομεακές δράσεις, κτίρια, συσκευές, φωτισμός, μεταφορές, βιομηχανία και υπηρεσίες ενέργειας), οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 θα μπορούσαν να μειωθούν ετησίως κατά 8,2 δισεκατομμύρια τόνου ώς το 2030.
 • Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας

  • Αλογα, οι γητευτές των ανθρώπων
   Ατομα με αναπηρία ιππεύουν με τη βοήθεια του εκπαιδευτή Ανθρωποι και ζώα συμβιώνουν και συνυπάρχουν αρμονικά σε μια μικρή έκταση στο Πάρκο Γουδή. Εκεί βρίσκεται ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ), ένα σωματείο εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που από το 1992 προσφέρει -μέσα από την επαφή με το άλογο- μια διαφορετική θεραπεία σε άτομα με κινητικά, νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα.
 • Αρχαιολογία

  • ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΘΥΜΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ Η δίολκος της εγκατάλειψης
   Πλίνθοι και κέραμοι... Από τη δεκαετία του '30 ή και νωρίτερα, ήταν γνωστό ότι στο δυτικό άκρο της διώρυγας, στην Πελοπόννησο, βρίσκονταν εκτεταμένα υπολείμματα μεγάλου τεχνικού έργου της αρχαιότητας -της δίολκου.
  • Επαυλη από την εποχή του Χαλκού στη Γαύδο
   Κεραμικά της αρχαίας βίλας Μπορεί η Γαύδος σήμερα να μην έχει τακτική συγκοινωνία και να ανήκει στις υποβαθμισμένες αναπτυξιακά περιοχές, όμως η εκπαιδευτική ανασκαφή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης έφερε στο φως ένα σημαντικό εύρημα: μια «έπαυλη» ή «αγρέπαυλη», ανάλογη με τα γνωστά αρχιτεκτονικά συμπλέγματα της μινωικής Κρήτης, συνολικής έκτασης 450-500 τ.μ.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ «Εύχομαι με τα λύτρα να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι»
   «Χαίρομαι για το κουράγιο σου» ήταν η μοναδική απάντηση που έδωσε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, όταν μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας άκουσε τον κατηγορούμενο Χαρ. Μουστάκα να ομολογεί ότι αυτός ήταν «ο νεότερος της απαγωγής», οι δράστες της οποίας, σύμφωνα με το θύμα, «φέρονταν ευγενικά και με σεβασμό, αν και έκαναν αυτή τη βίαιη πράξη».
  • Στα δικαστήρια οι εκπαιδευτικοί
   ! Στα δικαστήρια θα καταφύγουν οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν εδώ και δύο χρόνια να πληρωθούν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Διδακτικής Στήριξης (το λεγόμενο «δημόσιο φροντιστήριο»), μετά την άκαρπη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
  • ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ Μέχρι 28 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις για ημιυπαίθριους
   Στις 28 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης για παρανομίες σε ημιυπαίθριους, υπόγεια, πιλοτές κ.λπ., αφού λόγω του «Καλλικράτη» επέρχονται από 1/1/2011 αλλαγές στις πολεοδομίες.