Έντυπη Έκδοση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΡΕΠΠΑ * ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΑΣΑ * ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ

Πατάνε γκάζι για ιδιωτικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις των ΔΕΚΟ

Με Παπακωνσταντίνου, Ρέππα η πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μετά την αναθεώρηση του Μνημονίου
Την ταχύτερη δυνατή τοποθέτηση συμβούλων αποκρατικοποιήσεων σε δημόσια ακίνητα, λιμάνια και κρατικές εταιρείες, άμεσες ενέργειες εύρεσης κονδυλίων για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και επιτάχυνση των επιχειρησιακών σχεδίων των μεταφορικών ΔΕΚΟ αποφάσισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε σύσκεψη που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Δήμητρη Ρέππα.

Πλήρες θέμα...

 • Δημόσιο

  • * ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Πρεμιέρα με 90 διπλοπληρωμένους υπαλλήλους σε 200.000
   Ξεκίνησε η Αρχή Πληρωμών, αλλά με εκπτώσεις στον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων που θα πληρώνει αλλά και με πρόστιμα, σε περίπου 80-90 άτομα που πληρώνονται από 2 φορείς και ελέγχεται αν είναι νόμιμη η αμοιβή (ενδεχομένως να είναι πρόσθετο επίδομα αποσπασμένου υπαλλήλου).
 • ΟΣΕ

  • Επιτροπή του ΟΣΕ διερευνά την ακίνητη περιουσία
   Λέει και ξαναλέει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών ότι η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ έχει μυθική αξία, αλλά ποια είναι ακριβώς η ακίνητη περιουσία ουδείς γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια, οπότε και οι εκτιμήσεις για την αποτίμησή της ποικίλλουν.
 • Ευρωζώνη

  • ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FT DEUTSCHLAND ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ* ΠΡΟΝΤΙ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Σπρώχνουν επιδέξια και την Πορτογαλία στον Καιάδα
   Αντιμέτωπος με σενάρια προσφυγής στο μηχανισμό διάσωσης ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο Η Ιρλανδία φεύγει, η Πορτογαλία και η Ισπανία έρχονται... Πριν ακόμη αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Δουβλίνου-τρόικας, η γερμανική έκδοση των «Financial Times» στέλνει την Πορτογαλία στο μηχανισμό διάσωσης, προκαλώντας την οργισμένη διάψευση Λισαβόνας, Βερολίνου και Βρυξελλών.
  • Ο αγγλοσαξονικός Τύπος έβαλε στόχο και το Βέλγιο
   Ο αγγλοσαξονικός Τύπος συνεχίζει το παιχνίδι που άρχισε με την Ελλάδα, έχοντας στόχο ορισμένες χώρες της ευρωζώνης -ουσιαστικά την ίδια την ευρωζώνη με το ενιαίο νόμισμα- εκμεταλλευόμενος την αναταραχή που υπάρχει στις αγορές και την πολεμική που έχει ξεσπάσει στην Ε.Ε. γύρω από το μόνιμο μηχανισμό οικονομικής στήριξης.
 • Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

  • Ετοιμάζουν σκηνικό «συναξιοποίησης» στο Αιγαίο
   Ο μεγάλος όγκος ενεργειακών αποθεμάτων, σύμφωνα με πολλές έρευνες, βρίσκεται στην ελληνική «όχθη» του Αιγαίου. Η φωτογραφία από την γεώτρηση του Πρίνου «Οργασμός» συμφωνιών και ερευνών για την αναζήτηση και εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου τη στιγμή που η ελληνική πλευρά τηρεί «μετριοπαθή» στάση και αποφεύγει επιμελώς να «εκτεθεί» με ανάλογες δραστηριότητες.
  • ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Η μάχη «της εξέδρας» στο Αιγαίο
   Πολυεθνικές εταιρείες καλοβλέπουν συνεκμετάλλευση με την Τουρκία για γεωτρήσεις, η Αγκυρα θέλει να στήσει εξέδρες στη θάλασσα. Τα σενάρια σε ΧΑΡΤΕΣ.
 • Τράπεζες

  • 41 εκατ. τα κέρδη του Ομίλου Πειραιώς
   Καθαρά κέρδη (προ της έκτακτης φορολογικής εισφοράς) ύψους 41 εκατ. ευρώ έναντι 219 εκατ. ευρώ πέρυσι εμφάνισε τέλος Σεπτεμβρίου ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς.
  • ΠΑΣΚΕ ΑΤΕ: Μαφιόζικοι εκβιασμοί με τους μισθούς
   Για δίλημμα μαφιόζικης έμπνευσης «ή συμφωνείτε σε περικοπές 10% στους μισθούς ή περνάμε με νόμο πολύ μεγαλύτερες» καταγγέλλει κυβέρνηση και διοίκηση της Αγροτικής η ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ) της τράπεζας.
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 1,5 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Εκρηξη «κόκκινων» δανείων 1.500%
   Τα δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών κυμαίνονται πλέον στο 8% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί πολύ πιθανόν ότι μέχρι το τέλος του έτους το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 10% Πνίγουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα δάνεια στις τράπεζες. Η ύφεση στην οικονομία, σε συνδυασμό με την άγρια περικοπή μισθών και εισοδημάτων, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τον αριθμό των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.
  • Τράπεζες ξαναβάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις
   «Χέρι» στους μισθούς και τις συντάξεις δανειοληπτών έχουν αρχίσει να ξαναβάζουν οι τράπεζες, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα από τους οφειλέτες, σύμφωνα με Ενώσεις Δανειοληπτών.
 • Εμπορικά καταστήματα

  • ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ * ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Κερκόπορτα για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές
   Λεφτά δεν έχουν να ξοδέψουν οι καταναλωτές, αλλά τα εμπορικά καταστήματα στην πρωτεύουσα θα δουλέψουν φέτος και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (10.00-18.00) με την απόφαση-κερκόπορτα της Νομαρχίας Αθηνών που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους των εργαζομένων και διχάζει τους εμπόρους.
 • Τηλεπικοινωνίες

  • Η Ε.Ε. σπρώχνει τη Romtelecom στον ΟΤΕ
   Η απειλή της Κομισιόν να στείλει τη Ρουμανία στο Ευρωδικαστήριο για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου ενδέχεται να στείλει τη Romtelecom στην αγκαλιά του ΟΤΕ, που σήμερα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.
 • Τεχνο-οικονομία

  • ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ALCATEL LUCENT ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 15 Tbps 600.000 φορές ταχύτερα από ADSL, στα βάθη του ωκεανού
   Καλώδια παντού, μετρητές, διάφορα εξωτικά μηχανήματα που λειτουργούν υπό τους ρυθμούς των κλιματιστικών. Αυτός (όσο και αν δεν του φαίνεται) είναι ο... στίβος όπου δοκιμάζονται νέες τεχνικές για τη μεταφορά δεδομένων μέσω οπτικών ινών Κάπου 1,5 ώρα δρόμο μακριά από το Παρίσι, κοντά σε ένα μικρό χωριό που μάλλον θα περιγράφαμε ως τυπικό γαλλικό χωριό, μια ομάδα ερευνητών πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή μια ιστορική κληρονομιά και να πάνε την υπόθεση της τεχνολογίας τουλάχιστον ένα βήμα πιο πέρα.
  • *ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ CD: η διάμετρος των 12 cm απλώς συνέπεσε με την 9η του Μπετόβεν
   Κάτι τέτοια σαν την ιστορία με τα CD άκουγε ο Μπετόβεν και κουφάθηκε Γιατί ένα CD ήχου χωράει 74 λεπτά μουσικής, ήταν η ερώτηση που τέθηκε από έναν θεατή στη διάρκεια τηλεπαιχνιδιού την περασμένη εβδομάδα. Καλή ερώτηση και το πάνελ των ηθοποιών, οι οποίοι καλούνται να βρουν τη σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που θέτουν οι τηλεθεατές, υποτίθεται πως τη βρήκε.
 • Άλλες ειδήσεις