Έντυπη Έκδοση

Ασάνζ: ο κύριος WikiLeaks θα αυτοβιογραφηθεί με 1,14 εκατ. ευρώ

Συμβόλαια ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων (1,14 εκατομμύριο ευρώ) έχει υπογράψει ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, για να γράψει την αυτοβιογραφία του, αναφέρει σε συνέντευξή του στους «Sunday Times». «Δεν θέλω να γράψω αυτό το βιβλίο, αλλά θα το κάνω.

Εχω ήδη ξοδέψει 200.000 λίρες για δικαστικά έξοδα και πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να διατηρήσω τον WikiLeaks», υποστηρίζει. Συγκεκριμένα, λέει ότι θα λάβει 800.000 δολάρια (600.000 ευρώ) από τον Αμερικανό εκδότη του Αλφρεντ Α. Κνοπφ και 325.000 στερλίνες (380.000 ευρώ) από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο Canongate, ενώ άλλα συμβόλαια θα του αποδώσουν μικρότερα ποσά.

Ο ίδιος πέρασε τα Χριστούγεννα στο Ελινγκαμ Χολ στο Νόρφολκ στο σπίτι του Βον Σμιθ, πρώην στρατιωτικού και νυν εναλλακτικού δημοσιογράφου και υποστηρικτή του WikiLeaks, τόπο κατ' οίκον περιορισμού του σύμφωνα με την πρόσφατη δικαστική απόφαση. Στις 11 Ιανουαρίου έχει οριστεί η νέα ακρόασή του από τις βρετανικές δικαστικές αρχές, ενώ η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση του αιτήματος έκδοσής του στη Σουηδία ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, με προοπτική να διαρκέσει πολλούς μήνες, με τη δυνατότητα να ασκηθούν αρκετές εφέσεις στην πρωτόδικη απόφαση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», που το φιλοξενεί επίσης το WikiLeaks, ο Ασάνζ «σκέφτεται σοβαρά» το ενδεχόμενο να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βραζιλία, ενθαρρυνόμενος από την εκπεφρασμένη έντονη υποστήριξη του απερχόμενου προέδρου Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιταλία
Δύο πρεσβείες και ο «Λάμπρος»
WikiLeaks
Ασάνζ: ο κύριος WikiLeaks θα αυτοβιογραφηθεί με 1,14 εκατ. ευρώ
Ισραήλ - Τουρκία
Ο πόλεμος της συγγνώμης
Μέση Ανατολή
Ο φαύλος κύκλος των επιθέσεων επέστρεψε στη Λωρίδα της Γάζας
Αερομεταφορές
«Παλιόκαιρος» στα αεροδρόμια
Γαλλία
Τα «κάλαντα» των αστέγων του Παρισιού
ΗΠΑ
Για «χάρη» του Μπίλι δε Κιντ
Σουηδία
Αγιος Βασίλης στη... σκοπιά
Άλλες ειδήσεις
Νιγηρία: άγριες σφαγές χριστιανών σε δύο εκκλησίες
Πακιστάν: δεκάδες νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι
Χρόνος ήταν κι έπρεπε να φύγει...