Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΒ. ΕΥΡΩΠΗΣ: ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

Η εν πολλαίς αμαρτίαις... Θέμις

Στη διαπίστωση ότι ένα διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα εμποδίζει, στην πράξη, κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε άλλους τομείς και έτσι δημιουργεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος, ακόμη και της τρομοκρατίας, κατέληξε, χθες, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πλήρες θέμα...

 • Συμβούλιο της Ευρώπης

  • Μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση ποδηγετούν τον Τύπο!
   Τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας, καλεί η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με χθεσινό της Ψήφισμα, να αναθεωρήσουν τη νομοθεσία τους, σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχονται ως προς την υποβολή μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά δημοσιογράφων και του Τύπου.
 • Τουρκία

  • Τουρκία: νέο κατηγορητήριο για το «Σχέδιο Κλωβός» κατά μειονοτήτων
   Λεπτομέρειες σχετικά με το «Σχέδιο Κλωβός», το οποίο, στο πλαίσιο του στόχου για ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, έθετε θέμα επιθέσεων εναντίον των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη, περιλαμβάνει το νέο κατηγορητήριο που αφορά μεν επί μέρους υπόθεση, αλλά συνδέεται με την υπόθεση «Εργκενεκόν».
 • Νταβός

  • Παράξενη αυτοκτονία του επικεφαλής ασφάλειας
   Η έκπληξη με τη μορφή ενός μεγάλου ανακατέματος με πολλά ερωτηματικά ήλθε από εκεί που δεν όφειλε, στην κόψη του ξυραφιού, πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, όταν ο επικεφαλής ασφάλειας υψηλών προσώπων του Φόρουμ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.
  • ΝΤΑΒΟΣ ΤΟ 40ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΙΤ... Για την ασυδοσία των τραπεζών
   Με έντονες αντιπαραθέσεις άνοιξε χθες τις πόρτες του 40ό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
  • «Καθρέφτης» της κρίσης ηθικών αξιών, η οικονομική κρίση
   Διάχυτη είναι η άποψη ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση αντικατοπτρίζει ταυτόχρονα και μια κρίση ηθικών αξιών, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται τιμιότητα, διαφάνεια και σεβασμός για τους άλλους, όπως έδειξε έρευνα που έγινε για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
  • Λούλα: Οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς έφεραν την καθίζηση...
   Δέκα χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ και ενώ για φέτος έχει προγραμματιστεί διασπορά τόπων και θεμάτων ανά τον κόσμο στη διάρκεια όλου του 2010, το Πόρτο Αλέγκρε φιλοξενεί μια συνάντηση λιγότερο «ηχηρή», την οποία έκανε... είδηση η παρουσία του προέδρου της Βραζιλίας.
 • ΗΠΑ

  • Ομπάμα x 4: έλλειμμα, υγεία, παιδεία και ανεργία, οι στόχοι
   Πέρα από τους στόχους που έβαλε ο Ομπάμα, σε μια συμβολική του κίνηση «πάγωσε» τους μισθούς των αξιωματούχων που κερδίζουν πάνω από 100.000 δολάρια (φωτ. Ass. Press) Στην καταπολέμηση της ανεργίας και του ομοσπονδιακού ελλείμματος θα εστίαζε τους στόχους του για το 2010 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη χθεσινή ομιλία για την «Κατάσταση του Εθνους» με στόχο να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και να αναθερμάνει την πολιτική ατζέντα του.
 • Αφγανιστάν

  • ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ Ρωσική επιστροφή στο Αφγανιστάν
   Περιμένοντας τον... Ρώσο (φωτ. Ass. Press) Δύο συμφωνίες συνεργασίας στο Αφγανιστάν με τη Ρωσία και το Καζακστάν ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, μία ημέρα πριν από τη διάσκεψη του Λονδίνου, στην οποία η Δύση στηρίζει τις ελπίδες της για επιτυχία, όχι μόνο στο Αφγανιστάν, αλλά και στην Υεμένη.
  • Βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού: Είναι αδύνατη η νίκη στο Αφγανιστάν
   Αδύνατη είναι η νίκη στον πόλεμο του Αφγανιστάν, εκτιμούν βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού, συμβουλεύοντας τη διεθνή συμμαχία ν' αλλάξει στρατηγική και να δώσει έμφαση στην ανοικοδόμηση παρά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Η κατάσταση σήμερα είναι πιο δύσκολη», λέει ο Ρουσλάν Αούτσεφ, διοικητής ενός μηχανοκίνητου τάγματος των σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου 1979-1989: «Οι μουτζαχεντίν ήταν πιο μετριοπαθείς από τους Ταλιμπάν που είναι εξτρεμιστές.
 • Επιστήμη

  • Νευρώνες από δέρμα ποντικού
   Ερευνητές κατάφεραν να σχηματίσουν νευρώνες από απλά κύτταρα δέρματος ποντικιού, χωρίς να περάσουν από βλαστοκύτταρα ή από κύτταρα με ιδιότητες σαν των βλαστοκυττάρων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature».
 • Ανθρώπινα δικαιώματα