Έντυπη Έκδοση

* ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Να νικήσουμε τους κερδοσκόπους

Για να ηττηθούν οι κερδοσκόποι δεν πρέπει να υποκύψουμε, αλλά να επιτύχουμε εμείς εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας και της ανάπτυξης της χώρας.

Με αυτό το μήνυμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μέσω της οποίας καταθέτει τα «δικά μας "θέλω", τις ανάγκες της κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άνεργων στα "θέλω" των αγορών».

Η επιστολή αυτή θεωρείται προανάκρουσμα της γενικής-πολιτικής απεργίας που αναμένεται να διοργανώσει η ΓΣΕΕ στις αρχές Μαρτίου με σύνθημα «πάνω από τις αγορές υπάρχουν οι άνθρωποι». Στην ουσία, πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση που εμπεριέχει ένα άλλο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, «που μπορεί να ανατάξει την οικονομία, να μην οδηγηθούμε πιο βαθιά στην ύφεση και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη που θα δώσει το κυρίως ζητούμενο, που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων».

Στην παρέμβαση αυτή ο πρόεδρος της εργατικής Συνομοσπονδίας δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τις φωνές στο εσωτερικό (Ν.Δ., Μίχαλος, ΙΟΒΕ), οι οποίες ακούγονται σαν... συγχορδία με τους διεθνείς οίκους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι απρόσωπες αγορές στο εξωτερικό βρίσκουν κοινό τόπο συνάντησης στο εσωτερικό, με πολιτικές οι οποίες καταδικάστηκαν και "φωνές" οι οποίες επιμένουν να σας καλούν και να σας εγκαλούν να πάρετε και άλλα σκληρά και επώδυνα μέτρα για τους πολλούς, τους μη έχοντες και μη κατέχοντες».

Ο κ. Παναγόπουλος καταλήγει με την παρότρυνση: «Οσοι επιμένουν στη συνέχιση των πολιτικών που ευθύνονται για την κρίση με επίκληση των "αγορών" καλό είναι να τους υπενθυμίσετε ως εκλεγμένος πρωθυπουργός, με πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή, ότι εκτός από τις αγορές υπάρχουν οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους. Οι άνθρωποι δημιουργούν τις αγορές, δεν υποτάσσονται σ' αυτές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ελληνική οικονομία
Κιτρινισμός απέδωσε επιτόκιο 6,7%
Απίθανα σενάρια τα περί χρεοκοπίας, λέει η Bank of America
«Εξωφρενικές εικασίες»
Υπουργείο Οικονομικών
Τον Φεβρουάριο -αναδρομικά- το κόψιμο επιδομάτων
Νωρίτερα η απεργία εφοριακών - τελωνειακών
ΓΣΕΕ
Να νικήσουμε τους κερδοσκόπους
Α. Βγενόπουλος
«Πράσινο» εκπαιδευτικό κέντρο
Πορτογαλία
Σε απεργιακή τροχιά και οι Πορτογάλοι δημ. υπάλληλοι
Εφορία
Από 1ης Μαρτίου οι φοροδηλώσεις
Μέχρι και αύριο περιοδικές ΦΠΑ
ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ: επιδότηση ανέργων με τα χρωστούμενα του ΙΚΑ
Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εκ νέου παραπομπή ακτοπλοΐας για καρτέλ
Χρηματιστήριο Αθηνών
Σύνδρομο Κίνας στο Χ.Α. (-3,89%)
Αυτοκινητοβιομηχανία
«Λουκέτο» 2 εβδομάδων στη Fiat
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
«Καμπάνες» 80.000 €
Άλλες ειδήσεις
Η Κομισιόν ψάχνει για τα χαμηλά τιμολόγια ηλεκτρικού στην «Αλουμίνιον»
Βάρεσε «κανόνι» η Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Σκαραμαγκά
ΣΥΕΤΕ: Χάσαμε 2 εκατ. από την πώληση ΟΤΕ