Έντυπη Έκδοση

48ΩΡΗ ΣΤΙΣ 4, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 24ΩΡΕΣ 10 ΚΑΙ 17

Νωρίτερα η απεργία εφοριακών - τελωνειακών

Αγριεύουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και προχωρούν σε 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα, 4 και 5 Φεβρουαρίου, καθώς το οικονομικό επιτελείο κωφεύει στον διάλογο που τους υποσχέθηκε.

Η αρχική τριήμερη απεργία 10-12 Φεβρουαρίου (24 ωρη, 10 με ΑΔΕΔΥ και 48ωρη, στις 11 και 12) επισπεύσθηκε, μετά τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ετοιμάζει άρον άρον το νομοσχέδιο της εισοδηματικής πολιτικής για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο και για προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα στο υπουργείο για την εισοδηματική πολιτική.

Και όλες οι υπηρεσίες

Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να εξόργισαν τους εργαζόμενους του υπουργείου, οι οποίοι επέσπευσαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και προχωρούν καταρχήν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων. Οι εφοριακοί διατηρούν εν ισχύι την απόφασή τους για 24ωρες στις 10 και στις 17 Φεβρουαρίου.

Απεργούν, λοιπόν, οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών μετά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας (όπως οι διευθυντές κοινοτικών προγραμμάτων), καθώς παραμένουν στην Ομοσπονδία, οι εφοριακοί (ΠΟΕ-ΔΟΥ), οι τελωνειακοί (ΟΤΥΕ), το ΚΕΠΥΟ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ), το Μετοχικό Ταμείο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Εκτυπωτική Μονάδα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), οι επιθεωρητές.

Εκκληση κυβερνητικών

Εκκληση στους εργαζόμενους φαίνεται να κάνει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στέλνοντάς τους μήνυμα ότι «σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να εθελοτυφλεί και να λέει μην με ενοχλείτε εμένα. Ολοι καλούνται σε αυτή την τόσο κρίσιμη φάση να συνεισφέρουν».

Ξεκάθαρος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής λέγοντας: «Δεν πάμε για μπαλώματα, δεν πάμε για μερεμέτια, για ευκαιριακές επιδοματικές πολιτικές, αμφιβόλου νομιμότητας, όπως στο παρελθόν».

Οι εργαζόμενοι, πάντως, εγκαλούν την κυβέρνηση υπενθυμίζοντας πως στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής (22 Ιανουαρίου) ο υπουργός τους υποσχέθηκε διάλογο. «Ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία πρόσκληση σε αυτό το διάλογο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων του υπουργείου (ΟΣΥΟ) Γιώργος Σάμαρης τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει περικοπή αποδοχών.

Εφοριακοί: Δεχόμαστε -8%

Διαλλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εφοριακών Γιάννης Γρίβας, καθώς σημειώνει ότι οι εφοριακοί αποδέχονται την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων τους και το πάγωμα των μισθών, που συνεπάγεται μείωση αποδοχών 8% και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αποφάσεις που μειώνουν τα συνολικά εισοδήματά μας κατά 25%. Είμαστε οι μόνοι που αντιλαμβανόμαστε τη δραματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ουσιαστικά αποδεχόμαστε μείωση 8% των αποδοχών μας». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Οικονομικών
Τον Φεβρουάριο -αναδρομικά- το κόψιμο επιδομάτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ελληνική οικονομία
Κιτρινισμός απέδωσε επιτόκιο 6,7%
Απίθανα σενάρια τα περί χρεοκοπίας, λέει η Bank of America
«Εξωφρενικές εικασίες»
Υπουργείο Οικονομικών
Τον Φεβρουάριο -αναδρομικά- το κόψιμο επιδομάτων
Νωρίτερα η απεργία εφοριακών - τελωνειακών
ΓΣΕΕ
Να νικήσουμε τους κερδοσκόπους
Α. Βγενόπουλος
«Πράσινο» εκπαιδευτικό κέντρο
Πορτογαλία
Σε απεργιακή τροχιά και οι Πορτογάλοι δημ. υπάλληλοι
Εφορία
Από 1ης Μαρτίου οι φοροδηλώσεις
Μέχρι και αύριο περιοδικές ΦΠΑ
ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ: επιδότηση ανέργων με τα χρωστούμενα του ΙΚΑ
Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εκ νέου παραπομπή ακτοπλοΐας για καρτέλ
Χρηματιστήριο Αθηνών
Σύνδρομο Κίνας στο Χ.Α. (-3,89%)
Αυτοκινητοβιομηχανία
«Λουκέτο» 2 εβδομάδων στη Fiat
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
«Καμπάνες» 80.000 €
Άλλες ειδήσεις
Η Κομισιόν ψάχνει για τα χαμηλά τιμολόγια ηλεκτρικού στην «Αλουμίνιον»
Βάρεσε «κανόνι» η Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Σκαραμαγκά
ΣΥΕΤΕ: Χάσαμε 2 εκατ. από την πώληση ΟΤΕ