Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΜΕ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δήμαρχοι προξενεύουν σε ιδιώτες τα λιμάνια

Εως τα τέλη Φεβρουαρίου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναμένεται να έχει οριστικοποιήσει τη μέθοδο για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών λιμένων.

Πλήρες θέμα...

 • Εφορία

  • Τα παράλογα παρακράτησης φόρου στους μισθούς
   Στενή παρέα με τον λογιστή τους θα πρέπει να κάνουν και φέτος οι φορολογούμενοι για να λύσουν το σταυρόλεξο παρακράτησης φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Την αυξημένη παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις θα δουν όσοι λαμβάνουν μηνιαίο μισθό, σύνταξη, ημερομίσθιο και παρέχουν μισθωτές υπηρεσίες πάνω από ένα έτος ή έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου, και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2013.
  • ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΕΦΟΡΙΑΣ Τρεις ΦΑΠες σε διάστημα ενός μηνός
   Τρέχουν και δεν φτάνουν οι 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με το ΦΑΠ 2010 Δύο δόσεις που αντιστοιχούν στο ΦΑΠ του 2010 καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι εντός 3 ημερών. Τον Φεβρουάριο η 3η δόση.
 • Υπουργείο Υποδομών

  • ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2020 Ψάχνουν τον μίτο της ανάπτυξης
   «Αναπτυξιακή» σύσκεψη σήμερα με Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη. Κάλλιο αργά... Συγκαλείται σήμερα η πρώτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με δύο ερευνητικά ιδρύματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να σχεδιάσουν τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώς το 2020.
  • Χατζηδάκης: Περίοδος χάριτος για τις νέες αυξήσεις στα διόδια
   Τρίμηνη περίοδο... χάριτος ζητά ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, από τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου «Μαλιακός-Κλειδί», για τη νέα τιμολογιακή πολιτική διοδίων, που ισχύει από σήμερα στην παραχώρηση της ιδιωτικής εταιρείας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου».
 • Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

  • ΟΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΚΤ: οι τράπεζες επιστρέφουν ζεστό χρήμα
   Ο Μάριο Ντράγκι είδε ότι το σύστημα δεν έχει «εθιστεί» στη χρημα- τοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εκατοντάδες ευρωπαϊκές τράπεζες έσπευσαν να επιστρέψουν τα φτηνά δάνεια που δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όταν αυτή αποφάσισε στα τέλη του 2011 να πάρει πρόσθετα μέτρα ενισχυμένης πιστωτικής στήριξης, με σκοπό να στηρίξει τις τραπεζικές χορηγήσεις και τη ρευστότητα στην αγορά χρήματος της Ευρωζώνης.
  • «Οχι» στην Ιρλανδία
   Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε το σχέδιο της Ιρλανδίας για την εξόφληση των χρεών της Anglo Irish Bank.
 • Αερομεταφορές

  • Στο έδαφος παραμένει η Hellas Airlines
   Ολοένα και μεταθέτει την έναρξη της πτητικής της λειτουργίας η αεροπορική εταιρεία Hellas Airlines. Η εταιρεία, που προσδοκούσε να «καλύψει» το αεροπορικό κενό των Aegean Airlines και Olympic Air με φθηνά εισιτήρια, έχει υποστεί ήδη κλυδωνισμούς.
  • Aegean: επιστρέφει Βερολίνο, εγκαινιάζει Μπακού
   Για ακριβά εισιτήρια λόγω μονοπωλίου διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του βορείου Αιγαίου Σε Βερολίνο, Βουδαπέστη και Βενετία επιστρέφει η Aegean Airlines την προσεχή θερινή περίοδο. Παράλληλα, εγκαινιάζει νέους προορισμούς (Βαρσοβία, Λιόν, Γενεύη, Μάντσεστερ), υλοποιώντας άνοιγμα σε αναδυόμενες αγορές, όπως το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και το Κίεβο της Ουκρανίας.
 • Υπουργείο Εργασίας

  • Υψηλές οι εισφορές, χαμηλότερες οι παροχές
   «Μαχαίρι» στις παροχές σε χρήμα, που χορηγούν τα οκτώ Ταμεία των ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, έξοδα κηδείας, επιδόματα λοχείας κ.ά., βάζει η κυβέρνηση, εξομοιώνοντάς τα με τα αντίστοιχα ποσά που δίνει το ΙΚΑ. Το πρώτο βήμα έγινε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», με το διαχωρισμό των εισφορών σε παροχές ασθένειας και παροχές σε είδος, που παρακρατούν οι ειδικοί λογαριασμοί του ΤΑΥΤΕΚΩ, οι οποίοι καταγράφονται σε υπουργική απόφαση.
  • Οπισθεν Βρούτση στην προσύνταξη 50%
   Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας μετά την αποκάλυψη της «Ε», και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό τους, ότι σχεδιάζεται προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 200.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται στο κατώφλι της συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα λαμβάνουν το 50% της σύνταξης που τους αναλογεί μέχρι την έκδοση της κύριας, με στόχο να εξοικονομούνται 5 δισ. ευρώ ετησίως.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Αργότερα η μείωση
   Νέες υποσχέσεις για περικοπή του ΦΠΑ 23% «εν ευθέτω χρόνω» δίνει η κυβέρνηση, την ώρα που οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ γονατίζουν την αγορά. Ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος παραδέχθηκε ότι η διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% δεν έφερε τα αναμενόμενα, ενώ παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις ενίσχυσης της φοροδιαφυγής.
 • ΔΝΤ

  • Αναγνωρίζει το λάθος, εμμένει στην αποτυχία
   Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, έδωσε δύο συνεντεύξεις σε ελληνικά μέσα και παραδέχεται πως ΔΝΤ και Ε.Ε. αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις που είχαν εξ αρχής διατυπώσει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όμως επιμένει στην ίδια συνταγή περικοπών μισθών και συντάξεων, που οδηγεί στην ύφεση, λόγω αδυναμίας σύλληψης της φοροδιαφυγής.
 • Ασφαλιστιικά

  • ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 2,7 ΔΙΣ. ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Διάλογος-κοψοχρονιά με μειώσεις έως 30%
   Εσπευσμένα διάλογο για το Ασφαλιστικό με στόχο νέες μειώσεις συντάξεων από 10% έως 30% στα ταμεία των ΔΕΚΟ, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ ανοίγει αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση, με 6 σημεία αιχμής της νέας μεταρρύθμισης, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.