Έντυπη Έκδοση

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ - ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ

Ανακοπή στο «Αγία Σοφία»

Κραυγή αγωνίας των γονέων και κηδεμόνων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας: «Ανοίξτε την καρδιοχειρουργική κλινική τού «Αγία Σοφία»»!

Εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων βλέπουν οι γονείς πίσω από το κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων βλέπουν οι γονείς πίσω από το κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Εκκληση για άλλη μια φορά να ανοίξει το ειδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» απευθύνουν οι γονείς εκατοντάδων παιδιών που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα.

Λουκέτο

Το κέντρο παραμένει κλειστό από το 2011, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Ωνάσειο όπου -όπως καταγγέλλουν- υπάρχει αναμονή, ενώ υποχρεούνται και να πληρώνουν από την τσέπη τους για διάφορες εξετάσεις.

Ομως η Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη, η οποία εκπροσωπεί το σύλλογο γονέων, προχωρά και σε σοβαρές καταγγελίες για σκοπιμότητες πίσω από το λουκέτο στο καρδιολογικό κέντρο του «Αγία Σοφία». Στην επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας αναφέρει: «Η ύπαρξη αυτού του κέντρου, που εξελισσόταν δυναμικά, ενοχλούσε ιδιωτικά συμφέροντα. Γι' αυτό, εδώ και τρία χρόνια οδηγήθηκε συνειδητά σε πορεία συρρίκνωσης, αφού δεν καλύπτονταν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, στη συνέχεια τμήματά του "συγχωνεύθηκαν" με τη δικαιολογία της υποστελέχωσης, και, τέλος, τον Οκτώβριο του 2011 έκλεισε με απαράδεκτες προφάσεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι το κέντρο σταμάτησε να λειτουργεί όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ γιατρών, που φέρονται ότι δημιουργούσαν δυσλειτουργίες στην κλινική.

Πόρισμα

Οσο για το πόρισμα που εξεδόθη από την ΕΔΕ που έγινε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο σύλλογος γονέων υπογραμμίζει ότι ευθύνες αποδίδονται στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

Εν τω μεταξύ η εβδομάδα που ξεκινά φέρνει κινητοποιήσεις και στον τομέα της Υγείας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό. Την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη συνεχή υποβάθμιση του ΕΣΥ, την περιορισμένη χρηματοδότηση, καθώς μεταξύ άλλων και για τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Από την επόμενη μέρα όμως, 1 Φεβρουαρίου, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και όλοι οι συνεργαζόμενοι κλάδοι με τον ΕΟΠΥΥ, οι ιδιώτες γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που «μπλοκάρουν» τον ΕΟΠΥΥ κάνοντας επίσχεση.

Οπως έχουν αποφασίσει, μετά το «κούρεμα» των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ, θα διακόψουν την πίστωση σε όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους επισκέψεις σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον φορέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ανθρώπινα δικαιώματα
Το Ολοκαύτωμα καίει τη μνήμη
Απεργίες
Απειλούν επίταξη λεωφορείων
Με τρακτέρ σε λιμάνια και κόμβους, κατά του Μνημονίου
Δικαστικό ρεπορτάζ
Στο σκαμνί για το φέσι των 3,5 εκατ. στο ΙΚΑ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ηράκλειο: νέα κατάθεση διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.
Φοροδιαφυγή
30 συλλήψεις για χρέη την περασμένη εβδομάδα
Ελληνική Αστυνομία
Θεμιτό το φίμωτρο σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
Νοσοκομεία
Ανακοπή στο «Αγία Σοφία»
ΕΣΠΑ
Επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Φυσικές καταστροφές
Εχτιζαν στην άμμο, πνίγηκαν στο κύμα
Χύμα ο ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο
Ανεμοστρόβιλος στην Ξάνθη
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Λόγος και αντίλογος για τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό
Εκπαίδευση
Ρέκβιεμ για τα μουσικά σχολεία
Πρόβλημα σε σίτιση και μετακινήσεις
Συρρίκνωση, απαξίωση, αποδιοργάνωση
Πολεοδομία
Επιχείρηση «νόμος και τάξη» και για τα αυθαίρετα
Οι κανόνες, η προετοιμασία και οι ενέργειες για το γκρέμισμα
Απασχόληση
«Θα μας σώσουν τουρισμός και γεωργία»