Έντυπη Έκδοση

Προωθείται τώρα, επιπλέον του προηγούμενου -20%

Τρίτο μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ

Ο Γ. Α. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου
ΚΟΒΟΝΤΑΙ, για τρίτη φορά, οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενώ περικόπτονται και τα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών, ανεβάζοντας τη φετινή εισφορά τους σε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, έναντι 800 εκατ. ευρώ του αρχικώς προϋπολογισθέντος κονδυλίου. Τα μέτρα του πρόσθετου πακέτου 1,8 -2,2 δισ. ευρώ του 2011 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Στόχος των φοροεισπρακτικών μηχανισμών για να αποκτηθούν τα απαιτούμενα κονδύλια θα γίνουν και οφειλέτες και φοροφυγάδες, εφ' όσον όμως έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη ή τις βεβαιωμένες οφειλές που τους επιβάλλουν το ΣΔΟΕ και τα ελεγκτικά κέντρα. Στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων επισπεύδεται το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, που έχει αναγγελθεί επανειλημμένως από την κυβέρνηση.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Δήμος Αθηναίων

  • ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ» Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων
   Με αβέβαιη κατάληξη... Νέο «λάδι στη φωτιά» της αναταραχής στο Δήμο Αθηναίων ρίχνει ο αντιδήμαρχος του Γ. Καμίνη Τάσος Αβραντίνης, ο οποίος δηλώνει σε επιστολή του ότι δεν θα υπερψηφίσει νέες προσλήψεις, καθώς οι 7.500 μόνιμοι υπάλληλοι είναι πολλοί και χρειάζεται έλεγχος του οργανογράμματος του δήμου.
 • Επέτειος Κιλελέρ

  • 101 χρόνια από το Κιλελέρ
   Τα «αδιέξοδα», όπως ανέφεραν, της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ε.Ε. ανέδειξαν οι ομιλητές κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την 101η επέτειο από την εξέγερση του Κιλελέρ, που διοργάνωσε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.
 • Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών

  • Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας
   Να κλείσει τώρα η κυβέρνηση τη βάση της Σούδας, που είναι το ορμητήριο επιθέσεων των δυνάμεων του κακού εναντίον του λαού της Λιβύης για τα πετρελαϊκά αποθέματα στο όνομα των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ήταν ορμητήριο επιθέσεων η Σούδα στον πόλεμο του Κόλπου αλλά και της Γιουγκοσλαβίας, ζήτησε εμφατικά το περασμένο Σάββατο από το Ηράκλειο ο Μίκης Θεοδωράκης.
 • ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις

  • ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ Το ΝΑΤΟ αγνόησε την Αθήνα
   Η Συμμαχία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Τουρκίας, παρέδωσε στην Ιταλία το Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου των αεροπορικών της επιχειρήσεων στη Λιβύη εξουδετερώνοντας πλήρως την Ελλάδα. Η χώρα με συμφωνία-νόμο του 2009 με το ΝΑΤΟ έχει καταστεί απλώς «φιλοξενούσα χώρα» χωρίς να έχει κανέναν απολύτως λόγο στις επιχειρήσεις.
 • Οικονομική πολιτική

  • ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ: ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 50 ΔΙΣ.*«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ» 15 ΔΙΣ. Πάθη διαρκείας
   Η κυβέρνηση πήρε αυτά που ήθελε στη σύνοδο κορυφής, όμως ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι μήνες «Παθών» που θα δοκιμάσουν τη συνοχή της, καθώς είναι αναγκασμένη, λόγω της συμφωνίας με την τρόικα, να περάσει κρίσιμες αποφάσεις και μακροπρόθεσμα μέτρα, καθοριστικά για τη βιωσιμότητα της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • Κλείνουν σχολές στα ΑΕΙ Κρήτης, Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δ. Μακεδονίας και βλέπουμε...
   Ο «Καλλικράτης ΑΕΙ-ΤΕΙ» θα... φάει πρώτα περίπου 60 τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης. Ανοιχτό παραμένει το θέμα κατάργησης τμημάτων σχολών και ιδρυμάτων, οι συγχωνεύσεις και οι συμπτύξεις, καθώς -κατόπιν αντιδράσεων- το υπ. Παιδείας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Τα πρώτα σχέδια των επιτελών της οδού Νίκης περιλαμβάνουν ακόμη κλείσιμο εφοριών (που θα μείνουν λιγότερες από 100), τελωνείων, αλλά και νοσοκομείων, καθώς θέλουν να μείνει ένα μόνο νοσοκομείο σε κάθε νομό.
 • Υπόθεση υποβρυχίων

  • ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Σύμβουλοι για τις μίζες
   Την ώρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας -Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος- αξιολογεί στοιχεία με πρόθεση τη σύνταξη νέων κλήσεων σε υπόπτους -πλην των 37 που έχουν ήδη λάβει τη «λυπητερή»- για τέλεση κακουργηματικών πράξεων στην υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214, οι διαρροές εγγράφων από τη μεγάλη δικογραφία, που οσονούπω καταφθάνει και στη Βουλή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τότε υπουργού, Ακη Τσοχατζόπουλου, καταδεικνύουν το μέγεθος του σκανδάλου.
  • Προανακριτική απευθείας ζητούν Ν.Δ.-ΛΑΟΣ - «Υποκρισία» απαντά η κυβέρνηση
   Τα υποβρύχια κινδυνεύουν να πέσουν στον ύφαλο της Βουλής. Απευθείας προανακριτική επιτροπή, χωρίς να προηγηθεί εξεταστική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της άμεσης παραπομπής τυχόν εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, προσανατολίζεται να προτείνει η Ν.Δ. για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.