Έντυπη Έκδοση

Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας

Να κλείσει τώρα η κυβέρνηση τη βάση της Σούδας, που είναι το ορμητήριο επιθέσεων των δυνάμεων του κακού εναντίον του λαού της Λιβύης για τα πετρελαϊκά αποθέματα στο όνομα των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ήταν ορμητήριο επιθέσεων η Σούδα στον πόλεμο του Κόλπου αλλά και της Γιουγκοσλαβίας, ζήτησε εμφατικά το περασμένο Σάββατο από το Ηράκλειο ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, ενώπιον περίπου χιλίων πεντακοσίων ατόμων, κήρυξε μια νέα πολιτιστική και πολιτική επανάσταση των ανεξάρτητων πολιτών. Κατά του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, των στηριγμάτων του και των ξένων δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που επιβουλεύονται τη χώρα.

Ακόμη ανέφερε πως πρέπει να γίνει οργανωμένα αγώνας για ανατροπή του Μνημονίου με ένα παλλαϊκό μέτωπο, όπως το ΕΑΜ, το οποίο πρέπει να οργανωθεί μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα. Προαναγγέλθηκε μάλιστα η δημιουργία επιστημονικών επιτροπών για να προταθούν λύσεις για όλα τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα υπέρ των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και για τα εθνικά θέματα που βρίσκονται σε επικίνδυνη φάση αφού, όπως υποστήριξε, μαζί με τα προβλήματα επιβίωσης των φτωχών, των νέων κυρίως επιστημόνων που μεταναστεύουν, υπάρχει κίνδυνος εθνικού διαμελισμού, στοιχείο που κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θίγει.

Στην αρχή της εκδήλωσης, που οργάνωσε η κίνηση «Σπίθα», μίλησαν οι καθηγητές Κ. Ζουράρις και Γ. Κασιμάτης, όπου ο τελευταίος ανέφερε ότι το Μνημόνιο έχει παραγράφους που δεν γνωρίζουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίες καθιστούν τη χώρα όμηρο του ΔΝΤ και του οικονομικού συνασπισμού του σε όλα τα επίπεδα. «Δεν υπάρχει», τόνισε, «εθνική ανεξαρτησία» και επισήμανε πως «το Μνημόνιο είναι παράνομο».

Την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο χώρο, παρουσία του Θεοδωράκη, με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Πέτρο Πανδή και με μαέστρο τον Λουκά Καρυτινό, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα έργα «Κάντο Χενεράλ», «Μαουτχάουζεν» κ.λπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δήμος Αθηναίων
Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων
Επέτειος Κιλελέρ
101 χρόνια από το Κιλελέρ
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας
ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις
Το ΝΑΤΟ παραγκώνισε την Ελλάδα
Οικονομική πολιτική
Νέο ψαλίδι στους μισθούς ΔΕΚΟ λουκέτα σε ΑΕΙ και νοσοκομεία
Πάθη διαρκείας
Υπουργείο Παιδείας
Από τους Δελφούς ο χρησμός για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ
Υπόθεση υποβρυχίων
Σύμβουλοι για τις μίζες
Προανακριτική απευθείας ζητούν Ν.Δ.-ΛΑΟΣ - «Υποκρισία» απαντά η κυβέρνηση