Έντυπη Έκδοση

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ»

Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων

Νέο «λάδι στη φωτιά» της αναταραχής στο Δήμο Αθηναίων ρίχνει ο αντιδήμαρχος του Γ. Καμίνη Τάσος Αβραντίνης, ο οποίος δηλώνει σε επιστολή του ότι δεν θα υπερψηφίσει νέες προσλήψεις, καθώς οι 7.500 μόνιμοι υπάλληλοι είναι πολλοί και χρειάζεται έλεγχος του οργανογράμματος του δήμου.

Με αβέβαιη κατάληξη... Με αβέβαιη κατάληξη... Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα κατάληψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από συμβασιούχους, οι οποίοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους. Ο Δήμος Αθηναίων έχει (εκτός των 7.500 μονίμων) περίπου 2.500 συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει σε πολλές περιπτώσεις έως και 8 ή 9 έτη συνεχούς εργασίας. Με τον περσινό νόμο Ραγκούση, οι συμβασιούχοι αυτοί έχαναν κάθε ελπίδα, καθώς προβλέπεται ότι οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς να βαραίνει στη μοριοδότηση η μακρά προϋπηρεσία τους. Παραμένουν στο δήμο με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, αλλά την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη αντιδρώντας στην πρόθεση του Γ. Καμίνη να ψηφίσει τον προγραμματισμό 570 νέων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, σε δύο συναντήσεις που είχε μαζί τους χθες και την περασμένη Τετάρτη, αφενός απέσυρε την πρόταση για τις 570 προσλήψεις, αφετέρου τους πρότεινε να συμβάλει στη διαμόρφωση και προώθηση προς την κυβέρνηση ενός «πλαισίου ρύθμισης». Εθετε όμως ως όρο την απόδοση του κτηρίου του δήμου για να συνεδριάσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν συνέχιση της κατάληψης.

Το πιθανότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν την επιστολή Αβραντίνη για να έχουν επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις του δημάρχου ή της κυβέρνησης. Ομως, ο κ. Αβραντίνης (προέρχεται από τη Δράση του Στ. Μάνου) είναι εκ των ισχυροτέρων αντιδημάρχων με αρμοδιότητες για τα Οικονομικά, την Πολεοδομία και τη Δημοτική Αστυνομία, τις οποίες του παραχώρησε ο Γ. Καμίνης. Την επιστολή που προαναφέραμε έστειλε στα μέλη της παράταξης Καμίνη την περασμένη Πέμπτη και μέσα της τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσλήψεις, εάν δεν προηγηθεί μελέτη του οργανογράμματος ώστε να διαπιστωθεί σε κάθε διεύθυνση «πόσοι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι και πόσοι πλεονάζουν».

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε στην «Ε» ο κ. Αβραντίνης, εκτιμώντας ότι τα περισσότερα μέλη της πλειοψηφίας συμφωνούν μαζί του. Παραδέχθηκε ότι όντως ψήφισε και εκείνος την απόφαση που πρότεινε ο δήμαρχος τον περασμένο μήνα και όριζε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αλλά εκτιμά ότι δεν θα τους βοηθήσει στα δικαστήρια. Για το αν όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην εκτόνωση της κατάστασης που επικρατεί, ο κ. Αβραντίνης απαντά ότι είναι θέμα κοινής λογικής και ότι ο νόμος Ραγκούση για τις προσλήψεις είναι εξαιρετικός. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απασχόληση και ανεργία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δήμος Αθηναίων
Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων
Επέτειος Κιλελέρ
101 χρόνια από το Κιλελέρ
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας
ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις
Το ΝΑΤΟ παραγκώνισε την Ελλάδα
Οικονομική πολιτική
Νέο ψαλίδι στους μισθούς ΔΕΚΟ λουκέτα σε ΑΕΙ και νοσοκομεία
Πάθη διαρκείας
Υπουργείο Παιδείας
Από τους Δελφούς ο χρησμός για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ
Υπόθεση υποβρυχίων
Σύμβουλοι για τις μίζες
Προανακριτική απευθείας ζητούν Ν.Δ.-ΛΑΟΣ - «Υποκρισία» απαντά η κυβέρνηση