Έντυπη Έκδοση

Υποβρύχια κοκορομαχία

Ολα τα 'χε η Μαριορή, οι νέες εξεταστικές επιτροπές τής έλειπαν. Δεν φτάνει το κάζο που έπαθαν με την παραγραφή καραμπινάτων σκανδάλων, όπως το Βατοπέδι, και τώρα θέλουν να πάθουν άλλο ένα, με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τα δύο πρώτα τα είχε ανασύρει η κυβέρνηση Παπανδρέου, επειδή ήταν μπλεγμένοι «γαλάζιοι» υπουργοί -κι ας ήξερε ότι τα είχε παραγράψει η κυβέρνηση Καραμανλή-, το σημερινό θέλει να το εκμεταλλευθεί η Ν.Δ. του Σαμαρά, επειδή εμπλέκεται ο «πράσινος» Α. Τσοχατζόπουλος.

Πώς έχει η υπόθεση; Τα υποβρύχια αγοράστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 και σήμερα η γερμανική εισαγγελία λέει ότι «έπεσαν» μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και λοιπούς κρατικούς υπαλλήλους. Στην Εισαγγελία της Αθήνας έχει σχηματιστεί ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία όπου να 'ναι θα διαβιβαστεί στη Βουλή, επειδή οι εισαγγελείς «σκόνταψαν» στο όνομα του πρώην υπουργού (το «σκόνταψαν» δεν έχει την έννοια ότι είναι και ένοχος -μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο).

Κάπως έτσι «εμπνεύστηκε», το Σαββατοκύριακο, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης την ιδέα να ζητήσει το κόμμα απ' ευθείας προκαταρκτική επιτροπή, για να σταλούν στο εδώλιο χωρίς χρονοτριβή οι πολιτικοί που εμπλέκονται, δηλαδή ο Τσοχατζόπουλος. Κάπως έτσι άρχισε και η κοκορομαχία με τον Πεταλωτή, για το ποιος είναι μεγαλύτερος «καθαρσιολόγος».

Τι «ξεχνούν» και οι δύο; Οτι η υπόθεση είναι παραγεγραμμένη με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και ότι πρέπει να γίνουν «μαγικά» για να πειστούν οι δικαστές να παραπέμψουν οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο τους υποδείξει η επιτροπή της Βουλής.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα. Κι έτσι θα μείνουν, έστω κι αν κάνουν μια υποβρύχια βουτιά...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δήμος Αθηναίων
Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων
Επέτειος Κιλελέρ
101 χρόνια από το Κιλελέρ
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας
ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις
Το ΝΑΤΟ παραγκώνισε την Ελλάδα
Οικονομική πολιτική
Νέο ψαλίδι στους μισθούς ΔΕΚΟ λουκέτα σε ΑΕΙ και νοσοκομεία
Πάθη διαρκείας
Υπουργείο Παιδείας
Από τους Δελφούς ο χρησμός για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ
Υπόθεση υποβρυχίων
Σύμβουλοι για τις μίζες
Προανακριτική απευθείας ζητούν Ν.Δ.-ΛΑΟΣ - «Υποκρισία» απαντά η κυβέρνηση