Έντυπη Έκδοση

Του χρόνου!

Γράφαμε πριν από μια εβδομάδα για τη φτώχεια που περιγράφει ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων, ειδικά στον τομέα των τεχνικών έργων.

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης επρόκειτο να ενημερώσει τότε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν πρόκανε, καθώς προχώρησαν σε κατάληψη οι συμβασιούχοι ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Στα τεχνικά έργα περιλαμβάνονται πολλά από εκείνα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και οι πλατείες, τα δημοτικά κτήρια και φυσικά τα σχολεία. Ο προϋπολογισμός του 2011 διαμορφώνεται στα 19 εκατ. ευρώ και είναι πολύ κάτω από εκείνον που πέρσι είχε περάσει ο Νικ. Κακλαμάνης.

Βέβαια, και ο πρώην έγραφε κονδύλια, αλλά δεν προχωρούσε κανένα από τα έργα, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια εικόνα «φούσκας». Υπό την έννοια αυτή, ο περιορισμός των ποσών θα μπορούσε να σημαίνει και κάποιο εξορθολογισμό...

Ερχονται, όμως, τώρα τα αναλυτικότερα στοιχεία του προϋπολογισμού και τι δείχνουν; Οτι ενώ για το 2011 προβλέπονται τα 19 εκατ. ευρώ, το ποσόν εξακοντίζεται στα 27,8 εκατομμύρια το 2012!

Ξέρουν κάτι οι επιτελείς Καμίνη για την οικονομική ανάκαμψη που έρχεται, παρηγορούν τον άρρωστο ή θα εξοικονομήσουν τόσα πολλά από τις προσλήψεις που δεν θα κάνουν;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δήμος Αθηναίων
Λάδι στη φωτιά του Δήμου Αθηναίων
Επέτειος Κιλελέρ
101 χρόνια από το Κιλελέρ
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης: Πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας
ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις
Το ΝΑΤΟ παραγκώνισε την Ελλάδα
Οικονομική πολιτική
Νέο ψαλίδι στους μισθούς ΔΕΚΟ λουκέτα σε ΑΕΙ και νοσοκομεία
Πάθη διαρκείας
Υπουργείο Παιδείας
Από τους Δελφούς ο χρησμός για τα ΤΕΙ και ΑΕΙ
Υπόθεση υποβρυχίων
Σύμβουλοι για τις μίζες
Προανακριτική απευθείας ζητούν Ν.Δ.-ΛΑΟΣ - «Υποκρισία» απαντά η κυβέρνηση