Έντυπη Έκδοση

Ο ΑΡΗΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ. Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ

Το «στοίχημα» του Τσιώλη

Αρέσκεται στα δύσκολα ο Σάκης Τσιώλης, το έλεγε, το ήθελε και στον Αρη φαίνεται ότι βρήκε αυτό που έψαχνε. Ανέλαβε μια ομάδα με πολύ απαιτητικό και διψασμένο κόσμο, με προκάτοχό του τον Εκτορ Κούπερ, με θαυμαστή ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και μακριά απ' τον κύριο στόχο, που ήταν και είναι να ξαναπαίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

Ενα «στοίχημα», τουλάχιστον στον αγωνιστικό τομέα, που φαίνεται ότι μπορεί να το κερδίσει, έχοντας θεωρητικά βατό πρόγραμμα (εκτός με τον Αστέρα, εντός με τον Ολυμπιακό Βόλου, εκτός με την Ξάνθη), «μπολιάζοντας» ήδη στοιχεία που κάνουν τους τεχνίτες παίκτες της ομάδας πιο αποτελεσματικούς.

Τι έκανε; Εβαλε τον Κόκε μπροστά απ' τον Μπομπαντίγια και τον Καστίγιο αριστερά, κρατώντας τον Νέτο δεξιά. Αποτέλεσμα; Τέσσερα γκολ στην Κέρκυρα και ανατροπή του σκορ, από 2-1 σε 3-4, νίκη με τον Πανσερραϊκό με 3-1, ενώ έχανε με 0-1. Μετά τη νίκη στην Κέρκυρα οι περισσότεροι παίκτες μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Τσιώλη και τη δουλειά του. Ισως κάποιοι να το θεώρησαν μια τυπική κολακεία του μαθητή στο δάσκαλο, αλλά μετά τη νίκη και με τους Σερραίους και πάλι άπαντες έσταζαν μέλι.

«Μας απελευθέρωσε», δήλωσε ο Νέτο, που είναι... πρώτος σκόρερ του Αρη, με έξι γκολ, «έχουμε καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε ο Σέρχιο Κόκε, που η «μεταμόρφωσή» του είναι εμφανής επί Τσιώλη.

Διπλή αποστολή

Βεβαίως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα». Ο Τσιώλης πέραν της πρόκλησης να «βγάλει» τον Αρη στην Ευρώπη, όντας πέντε βαθμούς πίσω από την 5η θέση, έχει ενώπιόν του και τη νέα χρονιά.

Με μεγάλο δίλημμα: αν βγει στην Ευρώπη, θα πρέπει να φτιάξει μια ομάδα που να αντέξει τη διπλή αποστολή και που θα έχει και πάλι ψηλά τον πήχη· αν δεν βγει, θα πρέπει να φτιάξει μια ομάδα που θα κάνει καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο και θα κοιτάξει να «ρεφάρει» από εκεί την ευρωπαϊκή απουσία.

Αναλαμβάνει έναν Αρη που στηρίζεται στις τελευταίες αγωνιστικές σε παίκτες «δανεικούς» (Μπομπαντίγια, Ντανίλο, Καστίγιο) ή σε παίκτες που μοιάζουν να έχουν κλείσει τον κύκλο τους (ο Κόκε κλείνει μία 5ετία στην ομάδα με ένα πολύ «αλμυρό» συμβόλαιο ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, ο Ρονάλντο Γκιάρο είναι 37 ετών), οπότε το καλοκαίρι ο Τσιώλης θα πρέπει να επιλέξει και να δουλέψει με ένα ρόστερ το οποίο θα είναι σε μεγάλο ποσοστό διαφορέτικό σε σχέση με αυτό που έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε πέρσι αλλά και φέτος και που διακρίθηκε στην Ευρώπη.

Σε αυτήν την προσπάθεια, για μια νέα σελίδα, ο Αρης δεν αποκλείεται να έχει και νέο διοικητικό προφίλ.

Η νυν διοίκηση του Θανάση Αθανασιάδη έχει κερδίσει την εκτίμηση των Αρειανών, αφού έχει επιτελέσει έργο σε σημαντικούς τομείς, όπως στην οργάνωση και στη λειτουργία της ΠΑΕ. Θέλουν όμως πιο δυναμική παρουσία του Αρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και γι' αυτό δεν αποκλείεται η αλλαγή φρουράς.

Ο Δαμιανίδης

Οι πληροφορίες, που δεν έχουν διαψευστεί εδώ και καιρό, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, προαλείφεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ ή ως στέλεχος της νέας διοίκησης που θα προκύψει.

Ούτε ο ίδιος το έχει διαψεύσει, ενώ είναι γνωστό ότι και αυτός, όπως και ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Αρη, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αρη με πάνω από 8.000 μέλη, Γιάννης Γρανούζης, προέρχονται απ' τον «Σούπερ 3».

Οι ίδιοι οι Συνδεσμίτες τονίζουν ότι τους ενδιαφέρει το καλό του Αρη και προκαλούν όποιον έχει άλλη άποψη, να εγγραφεί στη Λέσχη και μέσω αυτής να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό ή έστω να εκφράσει την άποψη του.

Ακόμη και μετά τα πρόσφατα επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή, που πολιορκήθηκαν τα αποδυτήρια της ομάδας τους από καμιά εκατοστή νεαρούς οπαδούς, εξέδωσαν ανακοίνωση «στήριξης» στην προσπάθεια της διοίκησης για οριστική αναγέννηση. Σε μια προσπάθεια που και οι ίδιοι είναι πρωταγωνιστές, είτε θετικά, με εντυπωσιακές παρουσίες εντός κι εκτός Ελλάδας, είτε αρνητικά, μη μπορώντας να περιθωριοποιήσουν ταραχοποιά στοιχεία που βρήκαν χώρο να δράσουν, σε λίγες περιπτώσεις.

Ο Αρης τον Μάιο έχει εκλογές και σε αυτές θα φανεί αν όντως ο Δαμιανίδης θα «μετακομίσει» απ' το «Αλεξάνδρειο» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή αν θα υπάρξει μια άλλη παρουσία.

Ο Σκόρδας

Σε αυτά τα «προεκλογικά» σενάρια ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, άλλοτε εκλεκτός του «Σούπερ 3» και νυν «πολέμιός» του, Λάμπρος Σκόρδας έχει πρώτη θέση.

Ο ίδιος διαψεύδει τώρα κάθε πιθανότητα για να διεκδικήσει την προεδρία, όμως οι αντίπαλοί του λένε ότι «κάτι ετοιμάζει, κάτι επιδιώκει». Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ο Σκόρδας είχε δηλώσει ότι έφυγε γιατί «δεν έσκυψε το κεφάλι» και τώρα, μέσω της εφημερίδας του, των «Αθλητικών Νέων», καυτηριάζει κακώς κείμενα στην ομάδα. Και στοχεύει κυρίως στον άλλοτε συνεργάτη του, τον εκτελεστικό διευθυντή, Γιάννη Κόντη.

Ο Κόντης

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα όσον αφορά τις επιλογές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στην έκφραση της φιλοσοφίας του Αρη περί μοντέρνου ποδοσφαίρου. Εχει κατηγορηθεί για «καραβιές Λάτιν παικτών», όντας μάνατζερ παικτών παλαιότερα ο ίδιος, αλλά απ' την άλλη το «μοντέλο» που εγκαινίασε προ τεσσάρων ετών έχει τη στήριξη του κόσμου.

Κάτι που φαίνεται και από την απήχηση της ομάδας και στο εξωτερικό, αλλά και από την κατά κόρον πληρότητα του «Κλεάνθης Βικελίδης» στους περισσότερους αγώνες. Κι ας είναι μειωμένα τα φετινά διαρκείας σε σχέση με πέρσι, ακόμη και αφού παρέμεινε ο Εκτορ Κούπερ το καλοκαίρι στην ομάδα.

Ο ίδιος ο Κόντης θεωρεί πως το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά άφησε, ίσως για πρώτη φορά, και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στον Αρη, σε παλαιότερη συνέντευξή του στα αθηναϊκά ερτζιανά.

Με όλα αυτά, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι το έργο του Σάκη Τσιώλη, στο πρόσωπο του οποίου οι Αρειανοί βλέπουν έναν νέο αναμορφωτή. Και καλείται να «δαμάσει» όλα τα παραπάνω «στοιχεία ταραχής» που τόσα χρόνια χαρακτηρίζουν τον Αρη, κάτι που ούτε ο Εκτορ Κούπερ κατάφερε.

Ο ίδιος το πιστεύει, ο κόσμος τον στηρίζει, τα πρώτα αποτελέσματα ήλθαν, ο χρόνος θα αποδείξει την επιτυχία τους... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αρης
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Σούπερ Λίγκα
Αγωνία για τον Σηφάκη, μοιρασμένες οι πιθανότητες
Αλυτος γρίφος με την παραμονή Σισέ
Αντίστροφη μέτρηση
Τεστ με Χερσόνησο
Ολυμπιακός: δύο ετών το συμβόλαιο με τον Βαλβέρδε
Εκνευρισμού συνέχεια
Ψάχνουν για δανεικά
«Κόκκινη κάρτα» σε όλους τους αεριτζήδες
«Τέλος στο φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Euro 2012
Ηρθε δώρο... από την Τιφλίδα
Formula 1
Φόρμουλα 1: απόλυτη η επικράτηση Φέτελ
Β' Εθνική
«Δάγκωσε» και ελπίζει
Βόλεϊ Α1
Ο «Δικέφαλος»... κρατούσε ρόπαλο
Γ' Εθνική
Προβάδισμα Παναχαϊκής
Διεθνή
Στην Μπάγερν ο Χάινκες
Χούλιγκαν απειλούν τα τελικά
Εθνική Ελλάδος
«Ευτυχώς ο Θεός ήταν μαζί μας»
Γλιτώσαμε από το κάζο
Μπάσκετ
Δραμινό εξπρές
Μπάσκετ Α1
Συντριβή του αθλήματος από τους χούλιγκαν στο Ιβανώφειο...
Ενα τρίποντο, μισή κατηγορία
Νικήτρια σε ...μαραθώνιο
Ανεβαίνει το θερμόμετρο
Πήρε τη νίκη, έχασε τη διαφορά ο «δικέφαλος»
Υποθήκη για την εξάδα
Το πρόσωπο
Πινγκ πονγκ
«Παίζονται οι κόποι δύο ετών»
Πόλο Α1
Πόλο: ξέσπασε η Βουλιαγμένη (16-2)
Σούπερ Λίγκα
Αγωνία για τον Σηφάκη, μοιρασμένες οι πιθανότητες
Αλυτος γρίφος με την παραμονή Σισέ
Αντίστροφη μέτρηση
Τεστ με Χερσόνησο
Το «στοίχημα» του Τσιώλη
Ολυμπιακός: δύο ετών το συμβόλαιο με τον Βαλβέρδε
Εκνευρισμού συνέχεια
Ψάχνουν για δανεικά
«Κόκκινη κάρτα» σε όλους τους αεριτζήδες
«Τέλος στο φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού»
Χάντμπολ
Χάντμπολ: ήττα της ΑΕΚ στο Βελιγράδι με 28-22
Άλλες ειδήσεις
Τέσσερις τα κατάφεραν