Έντυπη Έκδοση

Στην Καστανιά Κοζάνης το πρωτάθλημα αιωροπτερισμού

Μπορεί ένα μικρό χωριό να διοργανώσει πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία πάντως εμπιστεύτηκε την Καστανιά της Κοζάνης και εδώ και πέντε χρόνια διοργανώνεται εκεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού.

Το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καστανιάς και το Δήμο Σερβίων και για 20 μέρες αναμένεται να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους αθλητές αλλά και τους θεατές που έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας.

Γιατί, όμως, η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία από όλη την Ελλάδα επέλεξε τούτο το χωριουδάκι για να «απογειωθούν» οι αθλητές μας; Την απάντηση μας δίνει ο πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς Γιώργος Τσιάρας:

«Η γεωγραφική θέση του χωριού μας, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.050, η μοναδική θέα προς τη λίμνη του Αλιάκμονα, η αίσθηση απεραντοσύνης που προκαλεί ο ορίζοντας, όλα αυτά κάνουν το χωριό μας ιδανικό τόπο για όποιον θέλει να "πετάξει", να δει τον κόσμο από ψηλά, να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα, να συνυπάρξει με τη φύση.

Κάνουμε προσπάθειες μαζί με την ελληνική αεραθλητική ομοσπονδία να γίνει στο χωριό μας και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αιωροπτερισμού. Η Καστανιά προσφέρεται και με το παραπάνω, δεν υστερεί σε τίποτα, έχουμε δημιουργήσει και Λαογραφικό Μουσείο στο χωριό, με ελεύθερη βέβαια είσοδο για όλον τον κόσμο, αλλά και ξενώνες για τους επισκέπτες, θεατές και αθλητές, όπου μπορούν να μείνουν χωρίς να πληρώσουν ούτε μια δεκάρα. Η παρουσία τους στο χωριό μας είναι για μας η μεγαλύτερη αμοιβή».

Η Καστανιά είναι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές των Πιερίων, 7 χιλιόμετρα από την κωμόπολη των Σερβίων και 27 χιλιόμετρα από την Κοζάνη, και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ.: 6972-766673.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Συνέταιροι στην ευημερία
Καταργούν τους μεσάζοντες
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ελληνας επιχειρηματίας κρατείται στη Σ. Αραβία
Συνελήφθη για οπλοκατοχή
Αστυνομικός με 2 φιξάκια ηρωίνης
Γκαζάκια στο Χαλάνδρι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αθώοι οι έξι μαθητές-καταληψίες
ΟΣΕ
36 εκατ. ευρώ στην τουαλέτα
Οδικό δίκτυο
Σήκωσαν τις μπάρες, πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο
Οικονομική κρίση
Ανταλλακτική οικονομία: Πάνω απ' τα κέρδη ο άνθρωπος
Περιβάλλον
Είχαν ράμματα για τις γούνες τους
Πολεοδομία
Φως στα «τυφλά» οικόπεδα
Ξανά στο τραπέζι η μεταφορά συντελεστή δόμησης
Υγεία
Διαμαρτυρία για Κέντρο Υγείας της Πάρου
Άλλες ειδήσεις
Στην Καστανιά Κοζάνης το πρωτάθλημα αιωροπτερισμού
Με λαϊκό ποδηλατικό γύρο υποδέχονται τα παιδιά την άνοιξη