Έντυπη Έκδοση

Χρονοδιαγράμματα

Αγαπητή κυρία Τζαναβάρα, με έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» 15/3/2011 άρθρο σας με τίτλο «Η μείωση έγινε 'μη αύξηση'!», που συντάχθηκε με την ευκαιρία ενημερωτικής επίσκεψης ομάδας δημοσιογράφων στα Τέμπη.

Ορισμένα σημεία του δημιουργούν (χωρίς, ασφαλώς, δική σας πρόθεση) εντυπώσεις εις βάρος της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. χωρίς αντίστοιχη τεκμηρίωση. Σταχυολογούμε ενδεικτικά τα ακόλουθα: Γράφετε: "Κατά την ξενάγηση στα εργοτάξια στην περιοχή των Τεμπών παραδέχθηκε (ο γενικός διευθυντής της κοινοπραξίας) ότι υπάρχει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα της τάξης του ενός έτους και μετέθεσε την παράδοση των σηράγγων για τον Μάρτιο του 2013". Η αιτία αυτής της καθυστέρησης παραλείπεται εδώ και αναφέρεται σε άλλο σημείο "δεν μπορούν όμως να προχωρήσουν οι είσοδοι-έξοδοι γιατί το Δημόσιο δεν έχει παραδώσει τους χώρους".

Ετσι, άθελά σας, δημιουργείται η εντύπωση ότι η εταιρεία μας, για άλλους λόγους που δεν αναγράφονται, θα καθυστερήσει την παράδοση του έργου, ενώ η εν λόγω καθυστέρηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων, για την οποία η κοινοπραξία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Γράφετε επίσης: "Οι έως τώρα εργασίες στο έργο, που έχει προϋπολογισμό 1,3 δισ. ευρώ, έχουν κοστίσει 800 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 300 εκατ. αποτελούν την κρατική συνδρομή, τα 136 εκατ. εισπράξεις από διόδια και μόνον (!) τα υπόλοιπα έχουν καταβληθεί από ίδιους πόρους της κοινοπραξίας και εκταμιεύσεις δανείων".

Μόνον; Μα μια απλή αφαίρεση διαμορφώνει το υπολειπόμενο ποσό σε 364 εκατ. ευρώ, τη μεγαλύτερη δηλαδή συνεισφορά στη χρηματοδότηση, που προέρχεται από την κοινοπραξία με τη μορφή ίδιων πόρων και δανείων εγγυημένων από τους μετόχους της».

Δημήτριος Γκατσώνης

γενικός διευθυντής

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Συνέταιροι στην ευημερία
Καταργούν τους μεσάζοντες
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ελληνας επιχειρηματίας κρατείται στη Σ. Αραβία
Συνελήφθη για οπλοκατοχή
Αστυνομικός με 2 φιξάκια ηρωίνης
Γκαζάκια στο Χαλάνδρι
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αθώοι οι έξι μαθητές-καταληψίες
ΟΣΕ
36 εκατ. ευρώ στην τουαλέτα
Οδικό δίκτυο
Σήκωσαν τις μπάρες, πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο
Οικονομική κρίση
Ανταλλακτική οικονομία: Πάνω απ' τα κέρδη ο άνθρωπος
Περιβάλλον
Είχαν ράμματα για τις γούνες τους
Πολεοδομία
Φως στα «τυφλά» οικόπεδα
Ξανά στο τραπέζι η μεταφορά συντελεστή δόμησης
Υγεία
Διαμαρτυρία για Κέντρο Υγείας της Πάρου
Άλλες ειδήσεις
Στην Καστανιά Κοζάνης το πρωτάθλημα αιωροπτερισμού
Με λαϊκό ποδηλατικό γύρο υποδέχονται τα παιδιά την άνοιξη