Έντυπη Έκδοση

ΡΗΓΙΛΛΗΣ: ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ * ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Τέλος στον κλεφτοπόλεμο, με διαγραφή Παυλίδη

Τίτλοι τέλους στο έργο «διαγράφεται -δεν διαγράφεται ο Παυλίδης», το οποίο είχε ανεβεί στη Ν.Δ. εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Λίγες ώρες πριν από την προσυνεδριακή διάσκεψη της Ν.Δ. στη Ρόδο, στην οποία ο πρώην υπουργός δήλωνε ότι θα δηλώσει «παρών» παρά τα τελεσίγραφα Σαμαρά προς τα «βαρίδια», η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή του. Τη ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την αιτιολογία ότι ο πρώην βουλευτής «με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του προκάλεσε και προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος».

Πριν από ένα χρόνο, μετά την παραπομπή Παυλίδη από τις καταγγελίες Μανούση, ο Καραμανλής τον «έκοψε» από τις λίστες. Χθες ο Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κλεφτοπόλεμο με τη διαγραφή του Δωδεκανήσιου πολιτικού Πριν από ένα χρόνο, μετά την παραπομπή Παυλίδη από τις καταγγελίες Μανούση, ο Καραμανλής τον «έκοψε» από τις λίστες. Χθες ο Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κλεφτοπόλεμο με τη διαγραφή του Δωδεκανήσιου πολιτικού Ο ίδιος ο Αρ. Παυλίδης έμαθε τη διαγραφή του από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Τραγάκη. Αρχισε να μιλάει στα τηλέφωνα με στελέχη και φίλους του που τον στήριζαν στα Δωδεκάνησα. Σήμερα αναμένεται να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε χθες αργά το απόγευμα έπειτα από έγγραφο που έστειλε ο Α. Σαμαράς προχθές, ζητώντας να εξεταστεί η παραπομπή Παυλίδη με το αίτημα της οριστικής διαγραφής από το κόμμα. Η απόφαση έγινε γνωστή με sms, στις 9.20 το βράδυ, μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Το όλο θέμα χειρίστηκε αποκλειστικά το πολιτικό γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. υπό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Η Ρηγίλλης επιχείρησε να εμφανίσει τη διαγραφή ως μια αναπόφευκτη εσωκομματική εξέλιξη, η οποία όμως «ελάχιστο κόσμο ενδιαφέρει αυτή την κρίσιμη στιγμή της χώρας», όπως είπε στην «Ε» στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά.

Η διαγραφή καθαρίζει το «αγκάθι» Παυλίδη από τον δρόμο του Α. Σαμαρά που θα μιλήσει σήμερα στη διάσκεψη της Ρόδου. Κορυφαία στελέχη έλεγαν στην «Ε» ότι μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Σαμαρά στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο, ότι πήρε τις αποφάσεις του και ξέρει τι πρέπει να κάνει, στο όνομα της αυτοκάθαρσης της Ν.Δ., αν ανέβαινε στο βήμα και από κάτω ήταν ο Παυλίδης «θα ήταν σαν να αυτοακυρωνόταν».

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης εκλέγεται βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Ν.Δ. από το 1977. Διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας, υφυπουργός Οικονομικών και υπουργός Αιγαίου. Πριν από ένα χρόνο παραπέμφθηκε σε εξεταστική επιτροπή μετά τις καταγγελίες του πρώην εφοπλιστή Μανούση για τον τρόπο που μοίραζε τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών και για «δωράκια» που υποστήριζε ότι του ζητούσε στενός συνεργάτης του για να αγοράσει ο υπουργός διαμέρισμα στην κόρη του κ.λπ. Η Ν.Δ. του χρέωσε μόνο πολιτικές ευθύνες στο πόρισμά της. Ο Κ. Καραμανλής τον έκοψε από τις λίστες των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου.

Οταν εξελέγη ο Α. Σαμαράς ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει ότι είναι ιδρυτικό μέλος της Ν.Δ., ψηφίζεται 30 και πλέον χρόνια από τους Δωδεκανησίους και έχει «μια ιστορία που δεν διαγράφεται με τίποτα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Φόβος ντόμινο
Επισπεύδουν τη βοήθεια μετά τον φόβο «ντόμινο»
Μυστική σύσκεψη από Μέρκελ στο Βερολίνο
Τα γερμανικά κόμματα και η ελληνική κρίση
Το fakelaki και το rousfeti...
«Στραβή πορεία» και γερμανικές «φοβίες»
Γκάλοπ: 60,9% αντίθετοι στον «μηχανισμό»
Τράπεζα της Ελλάδος
«Η χώρα στη χειρότερη περίοδο μεταπολεμικά»
Ομιλία Παπανδρέου και αντιδράσεις
Γιώργος: Μόνη κόκκινη γραμμή η σωτηρία της χώρας
Προϊδεάζει για νέα σκληρά μέτρα ο Παπακωνσταντίνου
Στήριξαν την προσφυγή οι βουλευτές, κριτική για τα επιμέρους
Δήλωση Θεοδωράκη
Προμήνυμα μεγάλων συμφερόντων
Νέα Δημοκρατία
Τέλος στον κλεφτοπόλεμο, με διαγραφή Παυλίδη
ΣΥΝ
Ζητούν διάλογο
Επιστολή Τσίπρα για «ενωτική Πρωτομαγιά»
Υπόθεση Siemens
Πάρτι με συμβούλους αλλά...
Σκάνδαλο Βατοπεδίου
Τρίτος δείχνει Αγγέλου
Άλλες ειδήσεις
Επέστρεψαν οι πιλότοι
Συναντήσεις στην Αθήνα
Υπό παραίτηση για δαπάνες