Έντυπη Έκδοση

Το ΕΜΠ «σχεδιάζει» λίφτινγκ στον Εθνικό Κήπο

Στην αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου αποβλέπει η προγραμματική σύμβαση για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), την οποία υπέγραψαν χθες ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης και ο αντιπρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Πολύζος.

7.500.000 ευρώ θα διατεθούν από τη Νομαρχία Αθηνών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου 7.500.000 ευρώ θα διατεθούν από τη Νομαρχία Αθηνών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κήπου και πρόεδρος της «Alpha Bank» Γιάννης Κωστόπουλος.

Η επιστημονική έρευνα, που θα διεξαχθεί από το ΕΜΠ, θα επικεντρωθεί στις αναγκαίες εργασίες, όπως:

* Περίφραξη του χώρου, εγκατάσταση φωτισμού, σύγχρονες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις διανομής, αντίστοιχες υδραυλικές εγκαταστάσεις, σύστημα αποχέτευσης, εγκαταστάσεις βιολογικών μεθόδων καθαρισμού του νερού, τηλεφωνικό δίκτυο, εγκαταστάσεις ασφαλείας, επιστρώσεις των δρόμων και των πλατειών, συντήρηση των κτιρίων, του ζωολογικού κήπου και επέκταση της παιδικής χαράς.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η Νομαρχία Αθηνών θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων, προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.

«Η προσπάθεια της νομαρχίας κινείται στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου, της τεχνικής συνάφειας με τον ευρύτερο χώρο (Βουλή, Ζάππειο, Προεδρική Φρουρά), της εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά της λειτουργίας του ως εκπαιδευτικού μουσειακού χώρου», δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «οι Αθηναίοι, σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, θα μπορέσουν να διαβαίνουν τον Εθνικό Κήπο, καθώς οι πόρτες του θα μείνουν ανοιχτές».

Αναφορικά με το παλαιό κτίριο του Εφετείου στην οδό Σωκράτους, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ο δήμος, παρανομώντας έστω, θα μπει να το καθαρίσει, χρεώνοντας τη δαπάνη στην ιδιοκτησία.

«Δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος να βάζουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία επειδή κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Σχετικά θέματα: Περιβάλλον
Μία στις 6 «γαλάζιες σημαίες» στον κόσμο είναι ελληνική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας
ΕΛ.ΑΣ. - Ελλήνων - κατεσταλμένων
Ο πλανήτης της φτώχειας, των πολέμων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Πέντε μήνες σκοτάδι στις έρευνες για Κούνεβα
Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα
Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού ο Ιερώνυμος
Συνάντηση εκτόνωσης
Καρτέρι ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα
«Ο αστυνομικός να ζητήσει συγγνώμη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα
Γρίπη των χοίρων
5 ύποπτοι, ένας ακόμη με ιό γρίπης
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Θέματα χωρίς εκπλήξεις
Διαψεύδουν φήμες για διαρροή
Περιβάλλον
Μία στις 6 «γαλάζιες σημαίες» στον κόσμο είναι ελληνική
Το ΕΜΠ «σχεδιάζει» λίφτινγκ στον Εθνικό Κήπο
Σάμος
Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης για τους ανήλικους πρόσφυγες
Υπόθεση Αλεξ
Τα 3 αδέλφια επιζητούν «δικαίωση» από τον Αρειο Πάγο