Έντυπη Έκδοση

Πέντε μήνες σκοτάδι στις έρευνες για Κούνεβα

Πέντε μήνες έχουν περάσει από το βράδυ που η καθαρίστρια-συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως κανένα βήμα για την ανεύρεση των ενόχων.

Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την Κων. Κούνεβα Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την Κων. Κούνεβα Των ανθρώπων που έστειλαν τη μετανάστρια από τη Βουλγαρία στο νοσοκομείο με παραμορφωμένο πρόσωπο, τυφλή από το ένα μάτι και με δεκάδες βλάβες στα ζωτικά της όργανα.

Χθες το μεσημέρι, οι δικηγόροι της, Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού, κατήγγειλαν για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμιση μήνες, την ολιγωρία και τις σοβαρές καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και εξακολουθούν να σημειώνονται τόσο κατά την αστυνομική έρευνα, όσο και κατά την ανακριτική διαδικασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, είναι η υπόθεση να έχει λιμνάσει, οι δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και την ίδια ώρα καθαρίστριες μέλη της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) που δουλεύουν στον ΗΣΑΠ να παρακολουθούνται από άγνωστα άτομα και να δέχονται τηλεφωνικές απειλές, όπως υποστήριξε το προεδρείο της ΠΕΚΟΠ.

«Στην προηγούμενη συνέντευξη, στις 11 Μαρτίου, είχαμε καταγγείλει τις σημαντικές παραλείψεις από την πλευρά της Αστυνομίας αλλά και την έλλειψη προανακριτικού προσανατολισμού. Πέρασαν δυόμιση μήνες από τότε και σήμερα βρισκόμαστε εδώ και υποστηρίζουμε ακριβώς τα ίδια», επεσήμανε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι μόλις προχθές έμαθαν ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά τη σύλληψη του 48χρονου Αλβανού τον περασμένο Φεβρουάριο, εδώ και δυο μήνες δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του 13ου τακτικού ανακριτή Ελευθέριου Γεωργίλη, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία ύστερα από αίτημα του κατηγορουμένου για απόδοση του διπλώματός του. Δηλαδή τους δύο αυτούς μήνες και μέχρι η δικογραφία να επιστρέψει και πάλι στα χέρια του ανακριτή, εκ του νόμου δεν πραγματοποιείται καμία ανακριτική πράξη.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να δείξουμε προσανατολισμό της προανακριτικής έρευνας. Δεν μπορούμε να δείξουμε ενόχους», υπογράμμισε ο Κ. Παπαδάκης.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Δάφνη Βαγιανού εξέφρασε την πεποίθησή της ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε αυτή την υπόθεση που μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάθεση που έδωσε η Κωνσταντίνα μέσα από το νοσοκομείο στις 23 Δεκεμβρίου, όταν η κατάσταση της υγείας της ήταν πολύ άσχημη, και αναρωτήθηκε γιατί από τότε κανείς δεν μπήκε στον κόπο να πάει να συναντήσει και πάλι τη συνδικαλίστρια και μάλιστα τώρα που η ίδια θα μπορούσε να συνεργαστεί πολύ καλύτερα.

«Τώρα χρειάζεται μια ποιότητα ανακριτικής δουλειάς. Πρέπει να εκτιμηθεί το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση έχει αποκτήσει συμβολική σημασία για μια ολόκληρη κοινωνία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Χρειάζεται λοιπόν ποιότητα, γενναιότητα και δουλειά», τόνισε η κ. Βαγιανού.

Για την κατάσταση της υγείας της Κ. Κούνεβα μίλησε ο γιατρός Σάββας Μιχαήλ, ο οποίος είπε ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί χωρίς βέβαια να έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι. Η συνδικαλίστρια θα πρέπει να υποβληθεί ακόμα σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσων στο πρόσωπο και σε μια νέα επέμβαση στο δεξί μάτι της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας
ΕΛ.ΑΣ. - Ελλήνων - κατεσταλμένων
Ο πλανήτης της φτώχειας, των πολέμων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Πέντε μήνες σκοτάδι στις έρευνες για Κούνεβα
Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα
Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού ο Ιερώνυμος
Συνάντηση εκτόνωσης
Καρτέρι ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα
«Ο αστυνομικός να ζητήσει συγγνώμη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα
Γρίπη των χοίρων
5 ύποπτοι, ένας ακόμη με ιό γρίπης
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Θέματα χωρίς εκπλήξεις
Διαψεύδουν φήμες για διαρροή
Περιβάλλον
Μία στις 6 «γαλάζιες σημαίες» στον κόσμο είναι ελληνική
Το ΕΜΠ «σχεδιάζει» λίφτινγκ στον Εθνικό Κήπο
Σάμος
Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης για τους ανήλικους πρόσφυγες
Υπόθεση Αλεξ
Τα 3 αδέλφια επιζητούν «δικαίωση» από τον Αρειο Πάγο