Έντυπη Έκδοση

Συνάντηση εκτόνωσης

Εκκληση προς την κυβέρνηση να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, απηύθυναν χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Με εκπροσώπους των μουσουλμάνων συναντήθηκαν χθες οι Αλ. Αλαβάνος και Αλ. Τσίπρας Με εκπροσώπους των μουσουλμάνων συναντήθηκαν χθες οι Αλ. Αλαβάνος και Αλ. Τσίπρας Οι δύο κάλεσαν, σε μια συμβολική κίνηση, εκπροσώπους των μεταναστών στη Βουλή όπου και συζήτησαν μαζί τους για αρκετή ώρα.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Σααντίν, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους των τελευταίων ημερών, ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της κοινότητας που εκπροσωπεί, για τις ζημιές που προκάλεσαν μουσουλμάνοι σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα και έστειλε μήνυμα αδελφοσύνης. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο καθένας θα σέβεται τη θρησκεία του άλλου. Και επίσης θα ήθελα να υπάρχει σεβασμός στη δική μας θρησκεία και να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που έσκισε το Κοράνι και το κράτος να ζητήσει συγγνώμη από τη μουσουλμανική κοινότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν περιορίστηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την καταγγελία για το σκίσιμο του Κορανίου. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Και περιέγραψε το γεγονός ότι εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά υπάρχουν και οι μελέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αναφέρουν ότι τις επόμενες δύο δεκαετίες για την οικονομική στήριξη των ευρωπαϊκών χωρών θα χρειαστούν 20 εκατομμύρια μετανάστες σε θέσεις εργασίας, που δεν καλύπτονται από Ευρωπαίους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ως οξύμωρο να μιλάμε για παγκοσμιοποίηση μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Δηλαδή στην κίνηση των κεφαλαίων και όχι των ανθρώπων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν τα φαινόμενα του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζονται με μέτρα καταστολής και βίας, το πρόβλημα διογκώνεται και δεν περιορίζεται.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, είπε ότι συζήτησαν με τους εκπροσώπους των μεταναστών το θέμα των σύντομων διαδικασιών νομιμοποίησής τους και διασφάλισης των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Εγινε συζήτηση επίσης για το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Αφζάλ Μπατί (Πακιστανικός Σύλλογος «ΟΜΟΝΟΙΑ»), Μουνίρ Αχμέτ Σίντο (Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος), Μοχάμαντ Σαμπίρ (Υπερπόντια Πακιστανική Συμμαχία), Ζαχίρ Μαχμάντ (Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας), Ιντίς Αμντεσαλάμ (Σύλλογος Μαροκινών Σαχαριάν), Ζουχρί Αμπεραχίμ (Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας), Νασίμ Μοχαμέντι (Πολιτιστικός σύλλογος Αφγανών), Αντάμ Ζιγιάντ (Σύνδεσμος Σουδανών Προσφύγων).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα
Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού ο Ιερώνυμος
Καρτέρι ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα
«Ο αστυνομικός να ζητήσει συγγνώμη»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας
ΕΛ.ΑΣ. - Ελλήνων - κατεσταλμένων
Ο πλανήτης της φτώχειας, των πολέμων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Πέντε μήνες σκοτάδι στις έρευνες για Κούνεβα
Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα
Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού ο Ιερώνυμος
Συνάντηση εκτόνωσης
Καρτέρι ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα
«Ο αστυνομικός να ζητήσει συγγνώμη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα
Γρίπη των χοίρων
5 ύποπτοι, ένας ακόμη με ιό γρίπης
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Θέματα χωρίς εκπλήξεις
Διαψεύδουν φήμες για διαρροή
Περιβάλλον
Μία στις 6 «γαλάζιες σημαίες» στον κόσμο είναι ελληνική
Το ΕΜΠ «σχεδιάζει» λίφτινγκ στον Εθνικό Κήπο
Σάμος
Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης για τους ανήλικους πρόσφυγες
Υπόθεση Αλεξ
Τα 3 αδέλφια επιζητούν «δικαίωση» από τον Αρειο Πάγο