Έντυπη Έκδοση

Θέματα χωρίς εκπλήξεις

Χωρίς εκπλήξεις, αν και χρειαζόταν καλή προετοιμασία, ειδικά για τα Λατινικά και τη Χημεία, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των βασικών μαθημάτων των πανελλαδικών αφήνοντας για το τέλος, δηλαδή αύριο Παρασκευή, το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των βασικών μαθημάτων των πανελλαδικών Ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των βασικών μαθημάτων των πανελλαδικών Με την πάγια επικριτική διάθεση, κυρίως για την «περιορισμένη ύλη» που οδηγεί σε «επαναλήψεις στη διατύπωση θεμάτων», η Ενωση Ελλήνων Φιλολόγων επισημαίνει για τα θέματα των Λατινικών πως «ήταν αναμενόμενα, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, απαιτούσαν όμως καλή προετοιμασία των υποψηφίων». Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, στο προς μετάφραση κείμενο «το δεύτερο απόσπασμα έχει κάποια μεταφραστική δυσκολία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή». Οσο για τις ασκήσεις, ήταν «κλιμακούμενης δυσκολίας».

Βατά και επίσης διαβαθμισμένης δυσκολίας ήταν τα υπόλοιπα μαθήματα της ημέρας (Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον). Κοινός παρονομαστής για τα όλα σχεδόν τα μαθήματα, πάντως, αποτελεί η απαίτηση απαντήσεων μεγάλης έκτασης, κάτι που ενδεχομένως δυσκόλεψε λίγο τους υποψηφίους.

Με τη χθεσινή ημέρα έκλεισε ο κύκλος της αγωνίας για τους περισσότερους μαθητές, καθώς η αυριανή εξέταση αφορά συγκεκριμένη κατηγορία υποψηφίων (για σχολές του πέμπτου επιστημονικού πεδίου).

Οι πανελλαδικές συνεχίζονται για τους μαθητές των ημερήσιων ΕΠΑΛ (ομάδα Α' και ειδικότητας ομάδα Α' και Β') ενώ το Σάββατο (30/5) ολοκληρώνονται οι εξετάσεις της Δ' Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Επόμενος διαγωνιστικός γύρος, αυτός των ειδικών μαθημάτων, που ξεκινά το Σάββατο 27 Ιουνίου και λήγει Σάββατο 4 Ιουλίου.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Πανελλαδικές Εξετάσεις
Διαψεύδουν φήμες για διαρροή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας
ΕΛ.ΑΣ. - Ελλήνων - κατεσταλμένων
Ο πλανήτης της φτώχειας, των πολέμων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Πέντε μήνες σκοτάδι στις έρευνες για Κούνεβα
Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα
Υπέρ της ανέγερσης τζαμιού ο Ιερώνυμος
Συνάντηση εκτόνωσης
Καρτέρι ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα
«Ο αστυνομικός να ζητήσει συγγνώμη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα
Γρίπη των χοίρων
5 ύποπτοι, ένας ακόμη με ιό γρίπης
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Θέματα χωρίς εκπλήξεις
Διαψεύδουν φήμες για διαρροή
Περιβάλλον
Μία στις 6 «γαλάζιες σημαίες» στον κόσμο είναι ελληνική
Το ΕΜΠ «σχεδιάζει» λίφτινγκ στον Εθνικό Κήπο
Σάμος
Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης για τους ανήλικους πρόσφυγες
Υπόθεση Αλεξ
Τα 3 αδέλφια επιζητούν «δικαίωση» από τον Αρειο Πάγο