Έντυπη Έκδοση

Δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απαγόρευση εξόδου

Μίζα... διαρκείας καίει τον Μαντέλη

Στον Τάσο Μαντέλη προσωποποιήθηκε η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που είχε ασκηθεί in rem, προ διετίας, για το σκάνδαλο της Ζίμενς
Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρίσκεται ο Τ. Μαντέλης. Το πρόβλημα της παραγραφής παρακάμφθηκε με τη θεωρία του διαρκούς εγκλήματος. Η ομολογία του προκάλεσε την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την οργή του, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει «να έρθουν όλα στο φως».

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Μίζα Μαντέλη

  • Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»: «Διαρκές το έγκλημα, σε 15 χρόνια η παραγραφή»
   Η κατοχή βρώμικου χρήματος, εφόσον με αυτήν την πράξη προσδίδεται νομιμοφάνεια, είναι διαρκές έγκλημα και η παραγραφή του είναι 15ετής από την τέλεση του εγκλήματος, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Στέφανος Παύλου.
  • Σημίτης: Θλίβομαι και εξοργίζομαι, δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι
   Κ. Σημίτης: Με θάρρος και επιμονή να αποκαταστήσουμε την ποιότητα της κοινωνίας «Παρανομίες και αθλιότητες» χαρακτηρίζει ο Κώστας Σημίτης τις πράξεις που ομολόγησε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης και εκφράζει την οργή του.
  • ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ Κερδισμένη από την ομολογία πάει να βγει η κυβέρνηση
   «Εμείς κινήσαμε τις διαδικασίες. Αν δεν υπήρχε εξεταστική, δεν θα υπήρχε και θέμα Μαντέλη», είπε ο Γ. Πεταλωτής. Και πρόσθεσε: «Δεν έχει αποδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε μαύρο χρήμα από τη Siemens» Αν και σε θέση άμυνας, η κυβέρνηση μετά την ομολογία Μαντέλη επιχειρεί να μετατρέψει σε πλεονέκτημα από μειονέκτημα για ακόμη μία φορά τον τρόπο που χειρίζεται την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1996-2004 στο σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens.
  • Διαμαντοπούλου: Και ηθική χρεοκοπία
   Η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από τη δημοσιονομική κρίση, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου χθες, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου. Είχε προηγηθεί συνάντησή της με τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Διστάζουν να βάλουν υπογραφή για τους φωτεινούς σηματοδότες
   Εκτός από τα έργα επεκτάσεων του μετρό προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Περιστέρι, η Siemens προκαλεί παράπλευρες εμπλοκές και στους φωτεινούς σηματοδότες στους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.
  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΟΡΗΓΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Και για απόκρυψη φορολογικών στοιχείων, υπόλογος ο Μαντέλης
   Α. Σαμαράς: Να θωρακιστεί η δημόσια ζωή από τη δραστηριότητα επίορκων πολιτικών Ως «ύβρις» στο Κοινοβούλιο και στους πολίτες αντιμετωπίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η ομολογία Μαντέλη, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ζητούν την απομόνωση της διαπλοκής από την πολιτική ζωή και την αποπομπή των προσώπων που αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε φαινόμενα διαφθοράς.
  • Εξεταστική: Δεν θα μπορούσαμε εμείς να διατάξουμε σύλληψη
   Η εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της SIEMENS δεν μπορούσε να προχωρήσει σε περιοριστικά μέτρα σε βάρος του Τ. Μαντέλη, μετά το πέρας της κατάθεσής του. Η διευκρίνιση ανήκει στην ίδια την επιτροπή, προκειμένου να απαντηθούν τυχόν ενστάσεις για τη μη σύλληψη του πρώην υπουργού.
  • Παπαρήγα: Να μη μείνουν σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα
   Η παραδοχή του Τάσου Μαντέλη ότι πήρε χρήματα από τη Siemens δεν προκάλεσε τίποτα πέραν της κυνικής ομολογίας του, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
  • Παπαδημούλης: Αν φοβηθεί θα «κελαηδήσει» περισσότερα
   Πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση αλλά και από τη Δικαιοσύνη για να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της Siemens ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την παραδοχή του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη ότι πήρε χρήματα από την γερμανική εταιρεία.
  • Η ΥΠΕΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ «ΧΟΡΗΓΙΩΝ» Ελεγκτές στη Siemens
   Οι δαπάνες που εμφάνιζε η Siemens στα φορολογικά βιβλία της μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται από χθες το πρωί στα γραφεία της εταιρείας. Η «απόβαση» στη Siemens με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών γίνεται έπειτα από παραγγελία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, σε συνέχεια της υπόθεσης Μαντέλη.
  • Το «πόθεν έσχες» Μαντέλη, το 2006
   Παρόμοιο με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε το 2000 είναι το «πόθεν έσχες» του Τ. Μαντέλη για το 2006.
 • Σχέδιο Καλλικράτης

 • Ασφαλιστικό

 • Πρώτη εμφάνιση Αλαβάνου

  • ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΩΣ ΑΤΥΠΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ «ΜΕΤΩΠΟΥ» ΠΟΥ «ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Αναδιαπραγμάτευση των χρεών
   Αλαβάνος και Γλέζος στη χθεσινή συγκέντρωση στο «Σπόρτιγκ» Την πρώτη του εμφάνιση ως άτυπος ηγέτης του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» έκανε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κυρίως μέλη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΚΟΕ, την ΚΕΔΑ και τη ΔΕΑ. Μίλησαν επίσης οι Χρήστος Κατσούλας και Μαρία Μπόλαρη.
 • Βιβλίο Νίκου Κοτζιά

  • ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ν. ΚΟΤΖΙΑ: «Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» Στρατηγικές για έναν κόσμο που αλλάζει
   «... Ελευθερία σημαίνει η δυνατότητα μιας νέας αρχής. Η δυνατότητα να φτιάχνεις εναλλακτικούς δρόμους. Αν εγκλωβιστούμε σε μονόδρομους, χάνουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε καν ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι».
 • Νέα Δημοκρατία

  • Ν.Δ. Συμψηφίζουν Βατοπέδι με Siemens
   Σε μια προσπάθεια συμψηφισμού με το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τα άλλα που θα ακολουθήσουν (δομημένα ομόλογα κ.λπ.) η Ν.Δ. οχυρώνεται πίσω από τις μαρτυρίες Μαντέλη και Τσουκάτου ότι πήραν χορηγίες από τη «Siemens» και ασκεί κριτική στον Κ. Σημίτη.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Επιστολή Βαλυράκη στην ΑΔΑΕ για το τηλέφωνο στο Καστρί
   Την αρωγή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών ζητεί ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, Σ. Βαλυράκης, προκειμένου να διερευνήσει αν υπήρξε παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών στο σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού στο Καστρί.
  • Στην Κομοτηνή σήμερα ο Γιώργος
   Τη 19η Πανελλήνια Εμπορική Εκθεση «Θράκη 2010» θα επισκεφτεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου, και θα ξεναγηθεί στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στην Κομοτηνή, όπου λειτουργεί από χθες η έκθεση με τη συμμετοχή 100 εκθετών από όλη την Ελλάδα.
  • Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ «Δεν αρκούν πια τα συνθήματα»
   Η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επανέλαβε και χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
  • Γρίφος με κονδύλια
   Ο εισαγγελέας θα λύσει τον «γρίφο» για το κονδύλι των 726 χιλιάδων ευρώ του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά διαφημιστική καμπάνια με καταχωρίσεις σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας λίγο πριν από τις εκλογές του 2009.
  • Ανοικτή συζήτηση
   ! Στο πλαίσιο της 8ης συνδιάσκεψης που διοργανώνει αύριο η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), έχει προγραμματιστεί ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Οικονομική κρίση - χρέος - Αριστερά».
  • Σαχίν: Κακό παράδειγμα το πυρηνικό εργοστάσιο
   «Κακό παράδειγμα» χαρακτήρισε την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία ο εκπρόσωπος του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας Γιουμίτ Σαχίν, μιλώντας σε εκδήλωση των Οικολόγων.