Έντυπη Έκδοση

Αποψη

Μήπως πρέπει να πετάξουμε τα αυτοκίνητά μας;

Οι εμπνευστές της νέας αύξησης των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2012 οφείλουν να μας ενημερώσουν για το μέλλον των μεταλλικών κατασκευών που έχουμε χρυσοπληρώσει.

Ετσι που το πάνε, θα μας αναγκάσουν να πετάξουμε το αυτοκίνητο και να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για τη μετακίνησή μας.

Μεγάλη μερίδα καταναλωτών εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο να παραδώσει τις πινακίδες στην Εφορία. Η συντήρηση είναι πλέον πολύ ακριβό χόμπι και με τα νέα τέλη κυκλοφορίας (ενδέχεται να αυξηθούν έως και 20%) θα γίνει ακόμη ακριβότερο.

Οι σύμβουλοι των υπουργών δεν έχουν υπολογίσει πόσα χρήματα θα χάσει το κράτος από τη μείωση του στόλου των αυτοκινήτων που φέρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας. Οπως δεν έχουν υπολογίσει πόσα χάνουν από τη φορολογία των υγρών καυσίμων και των ανταλλακτικών. Η μείωση του τζίρου σε αυτούς τους κλάδους είναι πρωτοφανής. Βλέπουν μόνο το νούμερο που προκύπτει από την αύξηση των φόρων και αδιαφορούν για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα της πρότασής τους.

Οπως είχαμε σημειώσει και στις 16/4/2011, σημαντικό ποσοστό κατόχων αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 1.600 κ.εκ. δεν θα αντέξουν την επιπλέον δαπάνη. Το μόνο που τους μένει είναι να ακολουθήσουν το δρόμο που οδηγεί στην ακινησία των οχημάτων.

Οπως και τον Δεκέμβριο του 2009, μεγάλη μερίδα πολιτών θα αναγκαστεί να καταθέσει τις πινακίδες στην Εφορία, για να γλιτώσει τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας.

Κλείνοντας θέλουμε να καταγράψουμε τις φήμες, που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί αναγκαστικής διακοπής της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομικών στοιχείων.

Ελπίζουμε να μην επαληθευτούν οι φήμες και να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια τα οφέλη από την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων. Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Πρώτη στην ασφάλεια η VOLVO
Μήπως πρέπει να πετάξουμε τα αυτοκίνητά μας;
Μικρές ειδήσεις
Ο διασημότερος αγώνας