Έντυπη Έκδοση

Πρώτη στην ασφάλεια η VOLVO

Συχνά τα συστήματα ασφάλειας που συνοδεύουν τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες.

Με γερμανική βούλα, το Volvo V60 αναδείχτηκε ο αδιαμφισβήτητος νικητής της συγκριτικής δοκιμής Με γερμανική βούλα, το Volvo V60 αναδείχτηκε ο αδιαμφισβήτητος νικητής της συγκριτικής δοκιμής Η τελευταία έρευνα της ADAC επικεντρώθηκε στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων αυτόματου φρεναρίσματος σε κατάσταση πανικού. Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που έγινε συγκριτική δοκιμή για τα συγκεκριμένα συστήματα.

Εξετάστηκαν τα premium μοντέλα Audi Α7, Mercedes CLS, BMW 530, Infiniti Μ37, VW Passat και Volvo V60. Το Volvo V60, έκδοση στέσιον βάγκον του βραβευμένου S60, ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που βαθμολογήθηκε ως «πολύ καλό» και αναδείχτηκε ο αδιαμφισβήτητος νικητής της συγκριτικής δοκιμής.

Το σουηδικό αυτοκίνητο εκτός του City Safety, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, διέθετε και το Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Αυτόματη Πέδηση και Ανίχνευση Πεζών (προαιρετικό). Σε όλα τα στάδια της δοκιμής τα συστήματα ασφαλείας του V60 έπεισαν τους δοκιμαστές με τη συμπεριφορά τους. Αποδείχτηκαν αξιόπιστα, βοηθώντας το V60 να αποφύγει αυτόματα τη σύγκρουση ή να μειώσει την ταχύτητά του.

Ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, δήλωσε: «Με τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας η Volvo αποδεικνύει την πρόοδό της. Ο καταναλωτής πλέον αγοράζει τη νέα τεχνολογία της εταιρείας μας σε προσιτές τιμές και είναι σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της. Η ανακοίνωση της ADAC συμπίπτει με το λανσάρισμα των νέων συστημάτων σε όλα τα μοντέλα μας».

Το City Safety βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα (4 έως 30 χλμ/ώρα). Ενας αισθητήρας σκανάρει την περιοχή εμπρός από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως 6 μέτρα. Αν διαγνώσει κίνδυνο σύγκρουσης, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα. Ανήκει στον βασικό εξοπλισμό των Volvo S60, V60, XC60, XC70, V70 και S80.

Το Volvo S60 αναδείχτηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011» από τους Ελληνες δημοσιογράφους.

Η γκάμα ξεκινά από τις 25.350 ευρώ (1.6 Τ3 150 ίππων), 23.920 ευρώ με απόσυρση. Το V60 26.850 ευρώ (25.420).

Η ADAC είναι η μεγαλύτερη Λέσχη Οδηγών Αυτοκινήτου στην Ευρώπη, με περισσότερα από 17 εκατ. μέλη. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αυτοκίνητο
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αυτοκίνητο της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Πρώτη στην ασφάλεια η VOLVO
Μήπως πρέπει να πετάξουμε τα αυτοκίνητά μας;
Μικρές ειδήσεις
Ο διασημότερος αγώνας