Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ «ΣΤΟ ΠΟΔΙ»

Κλείνει πάλι η Αρχιτεκτονική

Υστερα από τρεις εβδομάδες αναστολής της λειτουργίας της, η Αρχιτεκτονική του Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφασίζει να παραμείνει κλειστή για ακόμη μία εβδομάδα, καταγγέλλοντας τη συνέχιση της πολιτικής της υποβάθμισης από το υπουργείο Παιδείας ενώ προειδοποιεί για σοβαρά προβλήματα από Σεπτέμβριο.

Η γενική συνέλευση της Σχολής προειδοποιεί για σοβαρά προβλήματα από Σεπτέμβριο Η γενική συνέλευση της Σχολής προειδοποιεί για σοβαρά προβλήματα από Σεπτέμβριο «Το υπουργείο αρνείται κατηγορηματικά να απαντήσει επίσημα στις αρχές του Ιδρύματος πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα του ΕΜΠ και ειδικότερα της Σχολής», αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε η νέα γενική συνέλευση.

«Με τη στάση του αυτή ενισχύει το καθεστώς αβεβαιότητας του μέλλοντος και της λειτουργίας της Σχολής και πολύ περισσότερο υποψίες ότι στόχος του είναι και η αλλαγή της φυσιογνωμίας της Σχολής».

Παράλληλα, καταγγέλλει την ενέργεια ίδρυσης νέας Σχολής Αρχιτεκτόνων στα Ιωάννινα με την προκήρυξη θέσεων μελών ΔΕΠ «τη στιγμή που οι υφιστάμενες σχολές Αρχιτεκτόνων είναι αποψιλωμένες από εκπαιδευτικό προσωπικό και το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο, οι Αρχιτεκτονικές Σχολές της περιφέρειας απειλούνται με "Καλλικράτη" και ταυτόχρονα εκκρεμούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διορισμοί 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ».

Νέα συνέλευση

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, ήδη εκπέμπεται το σήμα κινδύνου για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο πρόεδρος της Σχολής, Σπ. Ραυτόπουλος, επισημαίνει ότι «με την παρούσα τακτική της πολιτείας η λειτουργία της Σχολής τον Σεπτέμβριο προβλέπεται δύσκολη και επισφαλής» και κάνει έκκληση στους σπουδαστές να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των καθηγητών.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή από τις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε ανακοινώσει πως αδυνατεί να εκπληρώσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές της δραστηριότητες εξαιτίας των πολλών συνταξιοδοτήσεων (οδηγεί σε 40% μείωση εκπαιδευτικού προσωπικού), της καθυστέρησης τοποθέτησης ήδη εκλεγμένων καθηγητών, της καθυστέρησης πληρωμής των συμβασιούχων (407) και της μη ανανέωσης του Π.Δ. που επιτρέπει την υπό όρους εκλογή μελών ΔΕΠ χωρίς διδακτορικό. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ελεγκτικό Συνέδριο
«Δώστε συμβάσεις, θα δώσω ονόματα»
«Στο φως με αίτημα της Βουλής»
«Ελεγχος για διαφανείς συναλλαγές»
Τράπεζες
70.000 κατασχεμένα Ι.Χ. στα αζήτητα
Φυσικά καλλυντικά
Ανθηρή η αρωματική χλωρίδα, μαραμένη η αξιοποίησή της
Οι πρωτοπόροι της κοσμητολογίας, με διέθνες μερίδιο 3-5%
Αρωμα δημιουργίας, δυσοσμία γραφειοκρατίας
Οικογένεια καλλιεργητών
Εκπαίδευση
Κλείνει πάλι η Αρχιτεκτονική
Αφιέρωμα: Εγκυμοσύνη & τοκετός
Για γερή μητέρα και μωρό
Νέος ρόλος, νέα ψυχολογία
Σχέση ζωής
Επάγγελμα βοηθός μητρότητας
Ο θηλασμός μεγαλώνει γερά παιδιά
Αιμοδοσία
Στον Καναδά του Εβρου δίνουν και το αίμα τους
Δυστύχημα
Αμπάρια-θάλαμος αερίων για 3 ναυτικούς
Κάπνισμα
Μειώθηκαν καπνιστές, κατανάλωση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Κατηγορούνται για απάτη σε εκδρομές 11 σχολείων
Ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα στο Πακιστάν
Τραπεζική υπάλληλος για υπεξαίρεση 3 εκατ. €
Άλλες ειδήσεις
Εδρα Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών
Αποχή πριν γίνουν οι εκλογές στον ΙΣΘ