Έντυπη Έκδοση

ΡΕΠΟΥΣΗ

Διέψευσε την αποστολή, όχι όμως την επιστολή

Πλήρη στήριξη στον υπουργό Αντ. Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «χωρίς επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του» εξέφρασε η Μαρία Ρεπούση, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών της απόψεων σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επίκλησης διάταξης του νομοσχεδίου για εθνικιστικούς λόγους.

Χθες το μεσημέρι, δημοσίευμα της ιστοσελίδας (Real.gr) έφερε τη βουλευτή να έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο. Η ίδια έσπευσε να διαψεύσει την επιστολή -όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ- όχι, όμως, το περιεχόμενό της. Σε αυτήν αναφερόταν ότι παρότι το νομοσχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση «περιέχει τη γνωστή προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου». Στην ίδια επιστολή γινόταν η επισήμανση ότι «στη χώρα μας η υπόθεση αυτή ενδέχεται να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν αυτή η διάταξη χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση των εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει νομίζω να υπάρξει αντίδραση, πολύ περισσότερο αν κυριαρχήσει η εκδοχή που θέλει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω αυτή τη στιγμή, να ενσωματώνει ως γενοκτονία ό,τι η ελληνική Βουλή έχει ψηφίσει ως γενοκτονία, δηλαδή και γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Σύμφωνα με τη Μαρία Ρεπούση η επιστολή διακινήθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων σε ιδιωτικό επίπεδο. «Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου», ανέφερε σε δήλωσή της. Ωστόσο, οι απόψεις της περί αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων λειτούργησαν ως νέα αφορμή για αντιδράσεις. Στην Αγίου Κωνσταντίνου σημειώνουν ότι πρόκειται περί προσωπικών απόψεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ρατσισμός
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνεχίζει η υπεράσπιση και απόντος του Ακη
Κυβέρνηση
Στο «κλαρί» η τρικομματική για το αντιρατσιστικό
Παιδεία
ΓΣΕΕ: «Δούρειος ίππος» το Κολλέγιο για 13ο-14ο
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Επτά προτάσεις κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ
Γερμανία
Πιστώσεις για την ανεργία ως «μάννα εκ Γερμανίας»
«Ξαφνικός έρωτας» Σόιμπλε για Ελλάδα
Δημόσιο
Στο 2005 γύρισε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Διέψευσε την αποστολή, όχι όμως την επιστολή
ΚΕΝΕ
Φωτιές από τη γνωμοδότηση, 3 ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών
ΦΠΑ/Επιδόματα
Πυρά σε Στουρνάρα και Βρούτση για ΦΠΑ- επιδόματα
ΚΚΕ
Απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης ζητά το ΚΚΕ
Κυπριακό
Ενοχλημένη η Λευκωσία από τη στάση Μπαν Κι Μουν