Έντυπη Έκδοση

Πυρά σε Στουρνάρα και Βρούτση για ΦΠΑ- επιδόματα

Η πολεμική διάθεση στο μέγαρο Μαξίμου δεν περιορίστηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ενταση υπήρξε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και για τα θέματα της ανεργίας, του ΦΠΑ στην εστίαση και του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αφού επί ένα χρόνο συναίνεσαν στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, προσπάθησαν χθες να διαφοροποιηθούν, εκτός από το θεσμικό ζήτημα του αντιρατσιστικού, και στα οικονομικά.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η στάση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη απέναντι στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τους οποίους κάλεσε στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. «Οταν το λέω εγώ είναι ανώριμο και όταν μιλάς εσύ έχει ωριμάσει;», είπε στον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε επίσης να κατατεθεί άμεσα η ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου είπε ότι το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση θα συζητηθεί με την τρόικα και ότι ο νόμος για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης πρέπει να κατατεθεί μέχρι τέλη Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σήκωσε ακόμη περισσότερο τους τόνους, στη λογική όσων είχε πει το Σάββατο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν ανέχεται άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Συγκεκριμένα κάλεσε εμμέσως τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την κριτική που είχε ασκήσει το 2011 στο «χαράτσι», χάρη στο οποίο, όπως είπε, σώθηκαν οι προϋπολογισμοί του 2011, του 2012 και του 2013.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ζήτημα και για τον κ. Βρούτση, όταν όμως ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκαν να συμμετάσχει και μετά τη συνάντηση επιτέθηκαν ευθέως στον υπουργό Εργασίας, τον οποίο κατηγόρησαν ότι επικαλείται ανύπαρκτες αντιρρήσεις της Κομισιόν για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Το ανοιχτό θέμα της μείωσης του Δημοσίου δεν συζητήθηκε επισήμως, παρ' όλο που ο χρόνος πιέζει για τις πρώτες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων τον Ιούνιο, σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς την τρόικα. Σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ πάντως, ο κ. Κουβέλης ρώτησε τον κ. Σαμαρά εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα σχετικά με την ΕΡΤ και τα συναφή σενάρια περί αναζήτησης μιας ΔΕΚΟ για την επίτευξη του στόχου των απολύσεων, αλλά ο πρωθυπουργός δήλωσε άγνοια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΦΠΑ
Επιδόματα
Εφορία και φορολογική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνεχίζει η υπεράσπιση και απόντος του Ακη
Κυβέρνηση
Στο «κλαρί» η τρικομματική για το αντιρατσιστικό
Παιδεία
ΓΣΕΕ: «Δούρειος ίππος» το Κολλέγιο για 13ο-14ο
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Επτά προτάσεις κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ
Γερμανία
Πιστώσεις για την ανεργία ως «μάννα εκ Γερμανίας»
«Ξαφνικός έρωτας» Σόιμπλε για Ελλάδα
Δημόσιο
Στο 2005 γύρισε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Διέψευσε την αποστολή, όχι όμως την επιστολή
ΚΕΝΕ
Φωτιές από τη γνωμοδότηση, 3 ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών
ΦΠΑ/Επιδόματα
Πυρά σε Στουρνάρα και Βρούτση για ΦΠΑ- επιδόματα
ΚΚΕ
Απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης ζητά το ΚΚΕ
Κυπριακό
Ενοχλημένη η Λευκωσία από τη στάση Μπαν Κι Μουν