Έντυπη Έκδοση

Πρόεδρος του ΟΑΕΔ και των φαρμακοποιών γίνεται;

Φωτιά στους κόλπους των φαρμακοποιών άναψε τελικά ο διορισμός του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου Θεόδωρος Αμπατζόγλου Από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ξεκίνησε ένας άτυπος «πόλεμος» διαδοχής, καθώς οι μισοί συνδικαλιστές θεωρούν ότι είναι ασυμβίβαστες οι δύο θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν ότι η νέα θέση του δεν επηρεάζει τον κλάδο, καθώς τα δύο αντικείμενα δεν σχετίζονται.

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου δεν φερόταν από την αρχή να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση του στη διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις απαντούσε ότι την απόφαση θα τη λάβει το Δ.Σ. του ΠΦΣ.

Ωστόσο από τη μέρα εκείνη φαίνεται ότι κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο νυν πρόεδρος του ΟΑΕΔ δεν μπορεί συνδικαλιστικά να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φαρμακοποιών έναντι της κυβέρνησης, όντας διορισμένος από την ίδια αυτή κυβέρνηση. Δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι που του καταλογίζουν ότι την ίδια στάση είχε τηρήσει όταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ και ταυτόχρονα είχε παραμείνει πρόεδρος του ΠΦΣ.

Είναι ενδεικτικό ότι τρεις φαρμακοποιοί-μέλη του Δ.Σ. απέστειλαν επιστολή ζητώντας την άμεση παραίτησή του, διαφορετικά -όπως σημειώνουν- δεν θα ξανασυμμετάσχουν σε συνεδρίαση των οργάνων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΑΕΔ
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δημοσιεύματα
Πέθαναν λάθος Μπουραντά!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξανά στο εδώλιο ο Π. Μαντούβαλος
ΚΕΕΛΠΝΟ
100 διαγνώσεις καρκίνου κάθε μέρα το 2012
ΟΑΕΔ
Πρόεδρος του ΟΑΕΔ και των φαρμακοποιών γίνεται;
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μια ζωή... ασέλγειες από 40χρονο
ΕΥΠ
Αστυφύλακας της ΕΥΠ αυτοκτόνησε στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΔΣΑ
Χωρίς νομική προστασία οι υπερχρεωμένοι
ΔΟΥ
Ζήτησε επιστροφή φόρου με τον... μπαλτά στα χέρια
Κατασχέσεις
Από την κατάσχεση στο «τυπωθήτω»
Σκουριές
Ελεύθεροι δύο για τον εμπρησμό στις Σκουριές
Πανελλαδικές
Μεγάλο το διδαγμένο στα Αρχαία, απαιτητικά τα Μαθηματικά