Έντυπη Έκδοση

Ξανά στο εδώλιο ο Π. Μαντούβαλος

Τρία χρόνια μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ιω.Μπολέτση περί κρουσμάτων διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης, το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» αναβίωσε, για δεύτερη φορά, με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο δήμαρχο στον Πειραιά, Πέτρο Μαντούβαλο, να κάθεται ξανά στο εδώλιο.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος Ο Πέτρος Μαντούβαλος Ηταν 26 Φεβρουαρίου του 2010, όταν ο νυν καταζητούμενος Ιω. Μπολέτσης, λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής για τον ίδιο απόφασης και πριν ολοκληρωθεί η δίκη, μίλησε για «νέο κύκλωμα». Κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου, Γ. Ευσταθίου, για «εκβίαση, προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας τον αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο, αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως είχε ισχυριστεί, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Λίγους μήνες αργότερα, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αναφορά στις επίμαχες καταγγελίες έγινε και χθες, πρώτη μέρα συνεδρίασης, όταν στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας. Τόσο ο φυγόδικος Μπολέτσης όσο και ο αθωωθείς Χρ. Χατζηπαναγιώτου, που μετέφερε και κατέθεσε 7 εκατ. δρχ. σε λογαριασμό του ανακριτή Ευάγγ. Καλούση (σ.σ. έχει καταδικαστεί σχετικά), του ανέφεραν -όπως κατέθεσε- πως το ποσό προήλθε από τον Π. Μαντούβαλο.

Σε ερώτηση του κατηγορουμένου γιατί δεν κατέγραψε τις συνομιλίες, ο μάρτυρας δεν δίστασε να πει: «Οταν ο κ. Γιοσάκης δικαζόταν σ' αυτή την αίθουσα και εσείς στη διπλανή, ο πρώτος φέρεται ότι ξανάπαιρνε χρήματα από τον Μπολέτση για να αθωωθεί. Δεν καταγράφω τις πηγές μου. Θέλετε να σας φέρω όσα λέγατε στη δίκη; Ο Μπολέτσης, ο φίλος σας, σας κατέγραφε».

Αν και το γραφείο Μαντούβαλου επισήμως δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση εκρηκτικού μηχανισμού σε κατάστημα με «φρουτάκια», για την οποία κατηγορούνταν το 2000 ο Ιω. Μπολέτσης, ο Στ. Βορίνας υποστήριξε: «Δεν συνηθίζεται να μιλάει ένας νοσηλευόμενος (Μπολέτσης) με τον ανακριτή στο σπίτι του, παρουσία δικηγόρου, που δεν ήταν στην υπόθεση».

Από τις υπόλοιπες καταθέσεις, έγινε γνωστό πως κατά την κατάθεση στο λογαριασμό Καλούση, ο Π. Μαντούβαλος βρισκόταν στο εξωτερικό, καθώς και ότι η εντολή για την κατάθεση δόθηκε εν αγνοία του πρώην βουλευτή από μια συνεργάτιδα του γραφείου, η οποία έχει αποβιώσει. Η δίκη συνεχίζεται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δημοσιεύματα
Πέθαναν λάθος Μπουραντά!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξανά στο εδώλιο ο Π. Μαντούβαλος
ΚΕΕΛΠΝΟ
100 διαγνώσεις καρκίνου κάθε μέρα το 2012
ΟΑΕΔ
Πρόεδρος του ΟΑΕΔ και των φαρμακοποιών γίνεται;
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μια ζωή... ασέλγειες από 40χρονο
ΕΥΠ
Αστυφύλακας της ΕΥΠ αυτοκτόνησε στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΔΣΑ
Χωρίς νομική προστασία οι υπερχρεωμένοι
ΔΟΥ
Ζήτησε επιστροφή φόρου με τον... μπαλτά στα χέρια
Κατασχέσεις
Από την κατάσχεση στο «τυπωθήτω»
Σκουριές
Ελεύθεροι δύο για τον εμπρησμό στις Σκουριές
Πανελλαδικές
Μεγάλο το διδαγμένο στα Αρχαία, απαιτητικά τα Μαθηματικά