Έντυπη Έκδοση

Από καρκίνο του μαστού πέθανε η θεία της Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί έχασε τη θεία της, Ντέπι Μάρτιν, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του μαστού και η απώλειά της βύθισε σε πένθος την οικογένεια της ηθοποιού, που αισθάνεται πιο σίγουρη και πιο ήρεμη από ποτέ με την απόφασή της να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή όταν έμαθε ότι είχε πιθανότητες 87% να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού και 50% από καρκίνο των ωοθηκών εξαιτίας μιας κληρονομικής γενετικής μετάλλαξης.

Η Ντέμπι Μάρτιν, νεότερη αδελφή της μητέρας της Τζολί, άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιατρικό Κέντρο Παλομάρ στο Εσκοντίντο, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, σε ηλικία 61 ετών. Ο σύζυγός της Ρον Μάρτιν δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» ότι η σύζυγός του έφερε το ίδιο μεταλλαγμένο γονίδιο, το BRCA1, με την Τζολί. Στις 14 Μαΐου, με επιστολή της στους «New York Times» η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός μίλησε για την «ιατρική της επιλογή» ελπίζοντας η προσωπική της εμπειρία να βοηθήσει και να δώσει θάρρος και σε άλλες γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η Τζολί επεσήμανε στην επιστολή της ότι υποβλήθηκε στην αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή θέλοντας να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να νοσήσει και για να μπορεί να καθησυχάσει τα παιδιά της ότι δεν θα πεθάνει νέα από καρκίνο, όπως η δική της μητέρα.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, REUTERS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Γυναικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Βρετανία
Στοχοποιούν Ελληνα κήρυκα του Ισλάμ
«Η καταστολή θρέφει την τρομοκρατία»
Αλλους συλλαμβάνουν, άλλους αφήνουν σε Γαλλία, Βρετανία
Ιταλία
Πλατς έκανε το «τσουνάμι»
Στο δικαστήριο οι σχέσεις κράτους-Μαφίας
ΜΜΕ
Επιμένουν για τα χημικά στη Συρία
Τουρκία
Ε.Ε.: Δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της η Τουρκία
Ιράκ
1.000 νεκροί στο Ιράκ μέσα σε δύο μήνες σε συγκρούσεις σουνιτών - σιιτών
Γυναικολογία
Από καρκίνο του μαστού πέθανε η θεία της Τζολί