Έντυπη Έκδοση

Μεγάλο το διδαγμένο στα Αρχαία, απαιτητικά τα Μαθηματικά

Ενα μάθημα μένει ακόμα στο οποίο θα εξεταστούν αύριο Τετάρτη οι υποψήφιοι πριν πέσει η αυλαία τέλους των πανελλαδικών εξετάσεων. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι για τις οικονομικές σχολές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ένα επιπλέον μάθημα επιλογής, όλων των κατευθύνσεων, στις «Αρχές Οικονομίας» την Παρασκευή.

Χθες, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν στα Αρχαία και οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής στα Μαθηματικά. Από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη ήταν το διδαγμένο κείμενο στα Αρχαία και από τον Θουκυδίδη το αδίδακτο.

Πολύ μεγάλο χαρακτηρίστηκε από τους φιλολόγους το διδαγμένο κείμενο που ζητήθηκε για μετάφραση. Τα υπόλοιπα ζητούμενα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια. Για το αδίδακτο, κρίθηκε ότι σε κάποια σημεία του χρειαζόταν ελεύθερη απόδοση του νοήματος. Τα γραμματικά ζητούμενα ήταν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Η συντακτική αναγνώριση των όρων δεν είχε παγίδες, χρειαζόταν όμως προσοχή στην αναγνώριση του υποθετικού λόγου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τα Μαθηματικά, που απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Τα βασικά εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών ολοκληρώνονται αύριο. Στα Λατινικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης, στην Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Ο κύκλος κλείνει την Παρασκευή, με το μάθημα επιλογής της Οικονομίας για τους υποψηφίους των σχολών του πέμπτου επιστημονικού πεδίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Δημοσιεύματα
Πέθαναν λάθος Μπουραντά!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ξανά στο εδώλιο ο Π. Μαντούβαλος
ΚΕΕΛΠΝΟ
100 διαγνώσεις καρκίνου κάθε μέρα το 2012
ΟΑΕΔ
Πρόεδρος του ΟΑΕΔ και των φαρμακοποιών γίνεται;
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μια ζωή... ασέλγειες από 40χρονο
ΕΥΠ
Αστυφύλακας της ΕΥΠ αυτοκτόνησε στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΔΣΑ
Χωρίς νομική προστασία οι υπερχρεωμένοι
ΔΟΥ
Ζήτησε επιστροφή φόρου με τον... μπαλτά στα χέρια
Κατασχέσεις
Από την κατάσχεση στο «τυπωθήτω»
Σκουριές
Ελεύθεροι δύο για τον εμπρησμό στις Σκουριές
Πανελλαδικές
Μεγάλο το διδαγμένο στα Αρχαία, απαιτητικά τα Μαθηματικά