Έντυπη Έκδοση

Συνεχίζει η υπεράσπιση και απόντος του Ακη

Την επιβεβαίωση ότι η υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, παρά την αποχώρηση του πρώην υπουργού ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έδωσαν χθες με ανακοίνωσή τους οι τρεις συνήγοροι, Λέων Κοτσαλής, Ιω. Νικολάου και Γ. Παγορόπουλος.

Την ίδια στιγμή, έδειξαν και τη δυσαρέσκειά τους για την, με επιφύλαξη, απόφαση του δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως των μελών του ΚΥΣΕΑ (1998-1999), αναφέροντας: «Η απόφαση του δικαστηρίου, της περασμένης Παρασκευής, είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος δικαίου».

Πρόσθεσαν, δε, πως η δίκη είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας στη θεσμική Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στη σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποχώρησε από την αίθουσα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού όμως πρώτα είχε αναφερθεί στις συμβάσεις των υποβρυχίων και στο ρόλο του ΚΥΣΕΑ: «Είναι θέμα αγνόησης και υπονόμευσης πολιτικών αποφάσεων, που θεωρήθηκαν ξαφνικά ύποπτες (...) Η παρουσία μου, εάν είναι ρόλος θεατή, δεν είναι αναγκαία. Εάν ασχοληθούμε με θέματα ουσίας θα είμαι εδώ, αλλά στο μεσοδιάστημα θα μου επιτρέπετε να απέχω ως διαμαρτυρία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Συνεχίζει η υπεράσπιση και απόντος του Ακη
Κυβέρνηση
Στο «κλαρί» η τρικομματική για το αντιρατσιστικό
Παιδεία
ΓΣΕΕ: «Δούρειος ίππος» το Κολλέγιο για 13ο-14ο
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Επτά προτάσεις κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ
Γερμανία
Πιστώσεις για την ανεργία ως «μάννα εκ Γερμανίας»
«Ξαφνικός έρωτας» Σόιμπλε για Ελλάδα
Δημόσιο
Στο 2005 γύρισε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Διέψευσε την αποστολή, όχι όμως την επιστολή
ΚΕΝΕ
Φωτιές από τη γνωμοδότηση, 3 ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών
ΦΠΑ/Επιδόματα
Πυρά σε Στουρνάρα και Βρούτση για ΦΠΑ- επιδόματα
ΚΚΕ
Απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης ζητά το ΚΚΕ
Κυπριακό
Ενοχλημένη η Λευκωσία από τη στάση Μπαν Κι Μουν