Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Ανατροπές στο καθεστώς φοίτησης και διοίκησης ΑΕΙ

Περιλαμβάνουν συμβούλιο διοίκησης αντί για πρυτανικές αρχές, σχολές αντί τμημάτων, αναβαθμισμένες σπουδές. Τις παρουσίασε η υπουργός στη σύνοδο των πρυτάνεων.

Πλήρες θέμα...

 • Βόμβα κατά Χρυσοχοΐδη

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ Η βόμβα με υλικό από βαρελότα!
   Μέσω ΕΛΤΑ, με 3 ευρώ γραμματόσημο. Εκρηκτικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαρελότων και φέρει την εμπορική ονομασία «εκρηκτική σύνθεση» χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του μηχανισμού που ταχυδρομήθηκε στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη και σκότωσε τον υπασπιστή του, Γ. Βασιλάκη!
 • Δόμηση σε «τυφλά» οικόπεδα

  • Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗ ΔΟΜΗΣΗ Δεν βρίσκουν φως με τα «τυφλά» οικόπεδα
   Στα... τυφλά προχωρά η δόμηση στα «τυφλά» οικόπεδα (σ.σ. αυτά που δεν έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστο δρόμο), μετά την απόφαση του ΣτΕ που κρατήθηκε δύο χρόνια στα συρτάρια των αρμοδίων τού τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και τις δύο εγκυκλίους που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα από την υπουργό Περιβάλλοντος. Στην πράξη, μερικές χιλιάδες οικόπεδα σε 12.000 οικισμούς της χώρας μετατράπηκαν από άρτια και οικοδομήσημα σε... χωράφια!
 • Σφράγιση καταστημάτων

  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΔΥΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΤ... πορτιέρηδες στην παραλιακή
   Διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα δύο σφραγισμένα νυχτερινά κέντρα στην παραλιακή Διασκέδαση στην παραλιακή με την προστασία των ΜΑΤ!... Εγινε κι αυτό, βράδυ Σαββάτου, στα κέντρα που υποτίθεται ότι είχαν λίγο νωρίτερα επανασφραγιστεί από τον Δήμο Ελληνικού.
 • Τουρισμός

  • ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ * ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ Διακοπές: Πρακτορείο vs Internet
   Σε κάποιο νησάκι ή σε ορεινό προορισμό; Εδώ ή «έξω»; Μόνοι ή με παρέα; Ο,τι κι αν σχεδιάζετε γι' αυτό το καλοκαίρι, είτε εξαντλήσετε όλη σας την άδεια είτε φύγετε για «ένα ή δύο Σαββατοκύριακα» -εν μέσω οικονομικής κρίσης- ήρθε η ώρα να κάνετε τον προγραμματισμό σας: οι διακοπές του καλοκαιριού, μιας και παραδοσιακά προσφέρονται για πολυήμερες αποδράσεις, σηκώνουν αρκετό «ψάξιμο».
 • Προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

  • SOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΠΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ Η υπεραλίευση εξαφανίζει τους θηρευτές του Αιγαίου
   Η Ιαπωνία είναι η χώρα που εισάγει τους τόνους για σούσι. Το ψάρι απειλείται όχι μόνο από την υπεραλίευση, αλλά και από την πειρατική αλιεία Παρά το μέγεθός τους, οι κυρίαρχοι θηρευτές των ελληνικών θαλασσών «υποτάσσονται» στη βάναυση εκμετάλλευση του ανθρώπου που υπεραλιεύει αυτά τα ψάρια, τον ξιφία, τον τόνο, τον καρχαρία, τον μπακαλιάρο. Οι ταχύτατοι κι επιδέξιοι θηρευτές μειώνονται δραματικά ή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το Αιγαίο και το Ιόνιο.
  • Αφησαν και φέτος ασύδοτους τους φαλαινοθήρες
   Χαριτωμένοι, ταχείς και επιδέξιοι κολυμβητές τα δελφίνια, πολλές φορές πέφτουν θύματα των αφρόδιχτων, που ακόμα παρανόμως χρησιμοποιούν οι Ιταλοί και στις θάλασσές μας Με πλήρη αποτυχία έκλεισε τις εργασίες της το Σάββατο η 62η ετήσια συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας και τώρα ακόμα 1.500 φάλαινες κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τα ιαπωνικά, ισλανδικά και νορβηγικά καμάκια.
 • Μελέτες

  • ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ «Ομπρέλα» υπεριώδους για τα βλαβερά έντομα
   Ο καθηγητής Δημ. Κωβαίος, επικεφαλής της ομάδας που έβαλε στο στόχαστρο τα επιβλαβή έντομα Οι τετράνυχοι, μικροσκοπικά ακάρεα, προτιμούν τις φασολιές. «Κατασκηνώνουν» στα τρυφερά φύλλα, στην κάτω επιφάνειά τους. Η συνήθειά τους αυτή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχετίζεται με την προστασία τους από τις δυσμενείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία -καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε πολλές περιοχές της χώρας μας- θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλες τεχνικές για τη μη χημική καταπολέμηση ορισμένων βλαβερών εντόμων.
  • Ανάπλαση των δοντιών και των οστών με τεχνητά βιοϋλικά
   Η ερευνητική ομάδα (από αριστερά) Αρ. Πριγκιπάκη, Κων. Τερζάκη, Αννα Μητράκη, Εμ. Κασωτάκης Νανοκαλώδια με χρήση πρωτεϊνών, που έχουν νέες ιδιότητες και είναι εξαιρετικά λειτουργικότερα και ανθεκτικότερα σε σύγκριση με νάνοϋλικά που χρησιμοποιούν αδρανή υλικά, π.χ. άνθρακα, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει η ερευνητική ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Αννας Μητράκη.
 • Πολεμικό Μουσείο

  • ΕΔΕ για Τζούλια, Ζαγορίτη
   Νέο βίντεο, με πρωταγωνιστές την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον γιο του γραμματέα της Ν.Δ., Γεράσιμο Ζαγορίτη, αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα αποκλειστικά για τα μάτια της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
 • Υγεία

  • Ξεκίνησε το «Ιασώ» Θεσσαλίας
   Τα εγκαίνια της ιδιωτικής κλινικής «Ιασώ» Θεσσαλίας έγιναν προχθές το βράδυ στη Λάρισα, παρουσία του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.
  • ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Καταρράκτης... λοιμώξεων
   Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκεται το περιστατικό με τη λοίμωξη που υπέστησαν στα μάτια 13 ασθενείς, ύστερα από εγχείρηση καταρράκτη, σε ιδιωτική κλινική στις Σέρρες.
  • Κατάσχεση του ταμείου του νοσοκομείου Πύργου!
   Σοβαρά ερωτήματα για την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου Εικόνα διάλυσης με απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία εμφανίζει το νοσοκομείο του Πύργου. Τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα διοικήτρια του ιδρύματος Ελένη Σιουρούνη δεν είναι μόνον απίστευτα αλλά προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τη συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Πυρκαγιές σε Μάνδρα, Κιθαιρώνα
   Οι δύο πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην Αττική την Κυριακή, με διαφορά περίπου μιας ώρας, σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που παρενέβη αποτελεσματικά.
  • Ακαδημία Πλάτωνος: προς απαλλοτρίωση 25 στρεμμ. στον αρχαιολογικό χώρο
   Σε απαλλοτρίωση του ακινήτου των 25 στρεμμάτων που μπαίνει σφήνα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
  • Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: με καθυστέρηση 3 ετών οι επεκτάσεις σε τροχοδρόμηση, αεροσταθμό
   Τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με το... αισιόδοξο σενάριο, προβλέπεται να λειτουργήσουν οι επεκτάσεις του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με καθυστέρηση τριών χρόνων σε σχέση με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα των έργων.
  • Θηλιά τα χρέη για τον Δήμο Ζακύνθου
   Με θηλιά στο λαιμό του Δήμου Ζακύνθου, που συνεχώς σφίγγει και πιο πολύ, παρομοιάζουν τα χρέη του προς τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τα παράνομα δάνεια που είχε λάβει η προηγούμενη δημοτική αρχή λίγους μήνες πριν επιχειρήσει την ανατίναξη των οικονομικών υπηρεσιών, με σκοπό να εξαφανίσει τις οικονομικές ατασθαλίες.
  • Αμέλεια και αναστολή για τη ρώσικη ρουλέτα
   Σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο και σημάδεψε ευθεία μπροστά τον 25χρονο επαγγελματία οπλίτη Αντ. Σύρο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
  • Θυμήθηκε τις δηλώσεις η πρώην αντιδήμαρχος
   Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πρώην αντιδημάρχου του Πύργου και δικηγόρου στο επάγγελμα, Διονυσίας Τζίνη, η οποία όπως αποκάλυψε η «Ε» είχε... ξεχάσει να υποβάλει φορολογική δήλωση τα έτη 2003-2008, ενώ χρησιμοποιούσε βιβλία εσόδων - εξόδων παράνομα θεωρημένα από υπάλληλο της ΔΟΥ Πύργου, ο οποίος και ελέγχεται.
  • 48ωρη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
   Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο (28 και 29/6) οι ακόλουθοι Τύπου και οι δημοσιογράφοι στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ).
  • ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημοσίου ΟΣΕ
   Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Λάρισας Ηρώ Διώτη και συνδικαλιστές του ΟΣΕ από πόλεις της κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, διαδηλώνοντας τη στήριξή τους στο δημόσιο χαρακτήρα του σιδηροδρόμου και αντιτιθέμενοι σε κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησης, τμήματος ή του συνόλου του.
  • Στερνό αντίο στον Μ. Μπαρμπουνάκη
   Το τελευταίο αντίο στον βιβλιοπώλη Μανώλη Μπαρμπουνάκη είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι του.
  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Καταγγέλλουν τους μοναχούς με το πριόνι
   Επιστολή σαράντα πολιτών προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων προκάλεσε δημοσίευμα της «Ε» που αναφερόταν σε παράνομες δραστηριότητες των μοναχών του μοναστηριού της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη.
  • Βιασμοί ανηλίκων
   Εξαρση σημειώνουν οι βιασμοί ανηλίκων την τελευταία βδομάδα.