Έντυπη Έκδοση

Ν.Δ.: ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Κριτική και κόντρες με συνδικαλιστές

Κόντρες μεταξύ νεοφιλελεύθερων και λαϊκής Δεξιάς, δόσεις αυτοκριτικής αλλά και αγωνία για το «αύριο» της παράταξης σημάδεψαν τις ομιλίες των στελεχών της Ν.Δ. στο διήμερο των παρεμβάσεων.

Κ. Πουπάκης Κ. Πουπάκης Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης αντάλλαξαν πυρά με Μανώλη και Πουπάκη. Υπήρξαν και θερμοί υποστηρικτές του Κώστα Καραμανλή, που ζήτησαν να σταματήσουν τα «κατηγορώ» στο πρόσωπό του.

Αιχμές κατά Σαμαρά

Κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική του Αντ. Σαμαρά είχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν πρέπει ως Ν.Δ. να βασιστούμε στην κατάρρευση της χώρας» είπε. «Αν περιμένουμε το φρούτο να ωριμάσει, θα έχει ξεραθεί το δέντρο που μεγαλώνει. Αν καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα, θα καταρρεύσουν και τα κόμματα εξουσίας». Επισήμανε ότι η Ν.Δ. πρέπει να έρθει σε ρήξη με τη μετριότητα και να υπάρξει επανασύνδεση με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οχι στο εύκολο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, ναι στο συγκεκριμένο και το ρεαλιστικό», ανέφερε.

Τις ιδεολογικές θέσεις Σαμαρά αμφισβήτησε ευθέως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. «Η Ν.Δ. δεν έχει καμία ανάγκη να ομιλεί διαρκώς για τη δήθεν ιδεολογική της ταυτότητα. Είναι δεδομένη. Είναι το ιδεολογικό στίγμα από την ιδρυτική της διακήρυξη από τον μεγάλο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Ν.Δ. είναι το κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού», τόνισε. Εμμέσως δε κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι την οδήγησε σε συρρίκνωση. «Η Ν.Δ. δεν ωφελείται από περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Οι πολίτες περιμένουν από τη Ν.Δ. χωρίς δογματισμούς, χωρίς αποκλεισμούς να ανοίξει τις πόρτες της σε όλα τα στελέχη εκείνα, τα οποία υπηρετούν τα φιλελεύθερα δημοκρατικά ρεύματα».

Την απάντησή του έδωσε ο «μαθητής» του και γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Κάποιοι βαφτίζουν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό ως απόπειρα ιδεολογικής καθαρότητας που δήθεν περιορίζει το εύρος της παράταξης», είπε. «Δεν χαρίζουμε το Κέντρο σε κανέναν».

Οτι η Ν.Δ. πρέπει να παραμείνει ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα και «να μην εξιδανικεύει τόσο πολύ την ιδεολογία της, ώστε να μένουν έξω από την ομπρέλα της πολλοί εν δυνάμει ψηφοφόροι» υποστήριξε και ο Κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος έδειξε τον δρόμο της συναίνεσης όταν ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε σαφές αντιπολιτευτικό στίγμα χαράσσοντας σκληρή γραμμή κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης.

Συναίνεση και στα θέματα ασφάλειας ζήτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη. «Είναι συλλογική ευθύνη η αντιστροφή του αρνητικού για τη χώρα κλίματος και η αποκατάσταση της σιγουριάς και της ασφάλειας στη ζωή των πολιτών» είπε.

Πουπάκης, Μανώλης

Στην κόντρα Μητσοτάκη-Μανώλη για τον ρόλο των συνδικαλιστών (που αρνήθηκαν να βαθμολογήσουν γραπτά) παρενέβη ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κ. Πουπάκης. «Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ» είπε. «Αυτοί βοήθησαν να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό επί Καραμανλή, σταθήκαμε δίπλα και στην κ. Γιαννάκου όταν ήταν υπουργός Παιδείας».

Θαρραλέα χαρακτήρισε την απόφαση Σαμαρά να δώσει γραμμή για καταψήφιση του μνημονίου ο Γ. Μανώλης. «Κατάλαβαν αυτοί που το ψήφισαν ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν;» είπε. «Ή δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν ή το έκαναν για να βρεθούν απέναντι από τη Ν.Δ. Ο Α. Σαμαράς κράτησε θαρραλέα στάση. Αν δεν το έκανε, ακόμη και δικοί μας θα στοιχίζονταν πίσω από το ΠΑΜΕ. Τον Σεπτέμβριο, που ο κόσμος θα ψάχνει πού να ακουμπάει, θα ακουμπήσει πάνω μας, αν συνεχίσουμε να έχουμε τις ίδιες θέσεις».

Αιχμές κατά της Ντόρας άφησε ο Γ. Καλαντζής. «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέες ιδεολογίες και παρατάξεις» είπε. Ηταν από αυτούς που υπερασπίστηκαν τον Κ. Καραμανλή. Κατήγγειλε υπουργούς και στελέχη της Τ.Α. «που το πρωί δήλωναν υποστήριξη στο πρόσωπό του και το βράδυ τον συκοφαντούσαν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Συνέδριο Ν.Δ.
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
«Αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» τού καταλογίζει η Ντόρα
Η «Αρένα», τα λιονταράκια και τα... αρχαία κατάλοιπα
4.300 οι σύνεδροι, ψήφισαν γύρω στις 3.000
Για το ίδιο θέμα
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνέδριο Ν.Δ.
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
«Αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» τού καταλογίζει η Ντόρα
Η «Αρένα», τα λιονταράκια και τα... αρχαία κατάλοιπα
4.300 οι σύνεδροι, ψήφισαν γύρω στις 3.000
Κριτική και κόντρες με συνδικαλιστές
ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
ΛΑΟΣ
Συνεννόηση κατά ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο Καρατζαφέρης
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για κοινή δράση
Δημοκρατική Αριστερά
«Δημοκρατική Αριστερά» με κριτική προς όλους
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Ολοκαύτωμα για τις συντάξεις
Υπόθεση Siemens
5 ερωτήματα σε πρώην