Έντυπη Έκδοση

**Ε.*ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο

Μήνυμα εθνικής ενότητας, για να μπορέσει να ξεπεράσει η χώρα τη δημοσιονομική κρίση, έστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο που δίνουμε ως χώρα, να ανορθώσουμε τη χώρα.

Και για να ανορθώσουμε τη χώρα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να αποκτήσουμε συλλογικό εθνικό όραμα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και θα το πετύχουμε», δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος εγκαινιάζοντας την έκθεση «Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αναφερόμενος στη φονική βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «στην καρδιά του κράτους» όπως είπε, τόνισε ότι η χώρα διέρχεται παράλληλα κρίση εσωτερικής ασφάλειας. Χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη έκθεση ευκαιρία η οποία δείχνει «πώς μπορούμε να αποφεύγουμε τις ήττες και να ξεπεράσουμε τη δημοσιονομική κρίση».

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι ένας φορέας που ο Ε. Βενιζέλος είχε στηρίξει ως υπουργός Πολιτισμού, αλλά πλέον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και την απειλή του λουκέτου εντός του 2011. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο στην οδό Καρόλου Ντηλ 23. Εκεί λειτούργησε το πρώτο ελληνικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη επί Τουρκοκρατίας. Ο πρόξενος Κάρολος Ντηλ οργάνωνε μυστικά από το κτήριο αυτό τον Μακεδονικό Αγώνα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Ανθιμος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, του ΛΑΟΣ, Αγγελος Κολοκοτρώνης, και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η έκθεση «Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897» παρουσιάζει τις πολλαπλές και ποικίλες πλευρές του άτυχου για τους Ελληνες ελληνο-τουρκικού πολέμου του 1897. Ενός πολέμου που, παρά τα αρνητικά στρατιωτικά αποτελέσματα, αποτέλεσε την αφετηρία για τη ριζική αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους και του ελληνικού στρατού, αλλά και την εντυπωσιακή έξαρση του αληθινού πατριωτισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνέδριο Ν.Δ.
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
«Αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» τού καταλογίζει η Ντόρα
Η «Αρένα», τα λιονταράκια και τα... αρχαία κατάλοιπα
4.300 οι σύνεδροι, ψήφισαν γύρω στις 3.000
Κριτική και κόντρες με συνδικαλιστές
ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
ΛΑΟΣ
Συνεννόηση κατά ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο Καρατζαφέρης
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για κοινή δράση
Δημοκρατική Αριστερά
«Δημοκρατική Αριστερά» με κριτική προς όλους
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Ολοκαύτωμα για τις συντάξεις
Υπόθεση Siemens
5 ερωτήματα σε πρώην