Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΘΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ * ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται από σήμερα και για τις επόμενες 15 μέρες η κυβέρνηση, που αρχίζει μια επιχείρηση πειθούς υπό τον φόβο των διαρροών στην ψηφοφορία. Αύριο, πάντως, θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που θα διαδηλώσουν σε όλη την Ελλάδα, απαιτώντας την απόσυρση και του ασφαλιστικού αλλά και του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ημέρες την ευκαιρία να ακούσει, διά ζώσης, όσους διαφωνούν και να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις τους, καθώς πριν το νομοσχέδιο πάει στην Ολομέλεια (αύριο εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής), θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με βουλευτές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ την ίδια στιγμή και στον κομματικό μηχανισμό επικρατεί αναβρασμός, με τους «πράσινους» συνδικαλιστές να είναι στα κάγκελα και να πρωτοστατούν στην αυριανή πανελλαδική, πανεργατική απεργία. Η «Αριστερή Πρωτοβουλία - ΠΑΣΟΚ» του Γ. Παναγιωτακόπουλου οργανώνεται και χθες είχε συγκέντρωση στην Αθήνα, στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες στελέχη από όλη τη χώρα, πάνω από 50 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, νυν και πρώην βουλευτές και άλλα στελέχη. Ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση, συγκαλεί αύριο στην Ιπποκράτους το Πολιτικό Συμβούλιο, στα μέλη του οποίου θα μιλήσουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Α. Λοβέρδος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, γίνεται ήδη μια «εσωτερική δουλειά» στην Κ.Ο. για να πεισθούν οι διαφωνούντες να κάμψουν τις αντιδράσεις τους, ενώ τις επόμενες μέρες και μέχρι την ψήφιση θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ακουστούν όλοι οι βουλευτές και να γίνουν δεκτές όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές και βελτιώσεις, που θα προτείνουν τόσο στη Βουλή όσο και στα κομματικά όργανα.

Χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που είναι από εκείνους που εκφράζουν ανοιχτά τις διαφωνίες τους, είπε στο «Μέγκα» ότι έχει βαθύτατες ενστάσεις σε μια σειρά από θέματα, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν στο τέλος θα ψηφίσει. Ο βουλευτής Γ. Αμοιρίδης κάλεσε από το ίδιο κανάλι όσους βουλευτές επιθυμούν να καταψηφίσουν, να παραιτηθούν από τις έδρες τους για να μην κινδυνέψει η κυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γ. Δημαράς, που τέθηκε εκτός της Κ.Ο. επειδή δεν ψήφισε το μνημόνιο, είπε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το Ασφαλιστικό ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Σοφία Σακοράφα.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν ή να επιμεριστούν οι αντιδράσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσυνδέσει το εργασιακό από το ασφαλιστικό και να ψηφιστεί αργότερα, με την ελπίδα ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουν μεταξύ τους στις αλλαγές. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα επιδιώξει συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, που αρνείται σθεναρά να συζητήσει το εργασιακό στη βάση που το θέτει η κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, για να πειστεί ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος να προσέλθει στη συνάντηση παρενέβη και το Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως στην κυβέρνηση δεν θεωρούν ότι τελικά θα προκύψει συμφωνία επί του εργασιακού. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνέδριο Ν.Δ.
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
«Αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» τού καταλογίζει η Ντόρα
Η «Αρένα», τα λιονταράκια και τα... αρχαία κατάλοιπα
4.300 οι σύνεδροι, ψήφισαν γύρω στις 3.000
Κριτική και κόντρες με συνδικαλιστές
ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
ΛΑΟΣ
Συνεννόηση κατά ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο Καρατζαφέρης
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για κοινή δράση
Δημοκρατική Αριστερά
«Δημοκρατική Αριστερά» με κριτική προς όλους
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Ολοκαύτωμα για τις συντάξεις
Υπόθεση Siemens
5 ερωτήματα σε πρώην