Έντυπη Έκδοση

**Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Πρόταση για κοινή δράση

Στη Βουλή και τους βουλευτές της πλειοψηφίας μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας την πίεση για το Ασφαλιστικό και το εργασιακό νομοσχέδιο. «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι όλοι τους επαγγελματίες της πολιτικής για να αντέξουν αυτή την πίεση του κόσμου σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Και απηύθυνε μια πρόταση προς τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους τρεις διαγραμμένους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τους τέσσερις βουλευτές που αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οπως είπε, θα τους ζητήσει να καταθέσουν από κοινού αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία «ώστε να μη μείνει ούτε ένα περιθώριο άσκησης πίεσης χαμένο και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους απέναντι στις επόμενες γενιές».

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την εφαρμογή του Μνημονίου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Λες και η κοινωνία βουλιάζει όχι εξαιτίας των δικών του καταστροφικών επιλογών, αλλά επειδή γίνονται διαδηλώσεις και απεργίες». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την απάντησή του στην κριτική που δέχτηκε για τους χειρισμούς σχετικά με το Σύνταγμα. «Και ακούμε και μαθήματα συνταγματικής τάξης από μια κυβέρνηση που έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο», είπε και απαρίθμησε:

* Αντισυνταγματικό έκρινε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον νόμο περί εργασιακής ανασφάλειας.

* Αντισυνταγματικό λέει ότι είναι η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το Προεδρικό Διάταγμα που τώρα θα γίνει τροπολογία.

* Αντισυνταγματικές λένε ότι είναι οι δικαστικοί και το Ελεγκτικό Συνέδριο, τουλάχιστον πέντε διατάξεις του Ασφαλιστικού.

Σ' ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι πρέπει να είναι πλατύ, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό σχήμα και «όχι μαζικός χώρος των συνιστωσών, όχι σχήμα ιδεολογικής καθαρότητας». Και αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για το «Μέτωπο», του οποίου άτυπα ηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «ορισμένοι επιμένουν να θέτουν εαυτούς εκτός του εγχειρήματος ή έστω εντός, εκτός και επί τα αυτά». Και θέλοντας να υπερασπιστεί τις επιλογές που έκανε στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΝ να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ματώσαμε στο συνέδριό μας για να επιβεβαιώσουμε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνέδριο Ν.Δ.
Απόλυτος κυρίαρχος ο Σαμαράς και «απαλλαγή από το μνημόνιο»
«Αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» τού καταλογίζει η Ντόρα
Η «Αρένα», τα λιονταράκια και τα... αρχαία κατάλοιπα
4.300 οι σύνεδροι, ψήφισαν γύρω στις 3.000
Κριτική και κόντρες με συνδικαλιστές
ΠΑΣΟΚ
Πεταλωτής: Υβρις να μιλάνε οι καταστροφείς της χώρας
Διαψεύδουν
Να μείνουμε ενωμένοι για να κερδίσουμε τον πόλεμο
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ
Επιστολή στους G20
Παναγιωτακόπουλος: Ζήτησε συνέδριο και αναδιάρθρωση του χρέους
ΛΑΟΣ
Συνεννόηση κατά ΠΑΣΟΚ ζητάει τώρα ο Καρατζαφέρης
ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για κοινή δράση
Δημοκρατική Αριστερά
«Δημοκρατική Αριστερά» με κριτική προς όλους
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Ολοκαύτωμα για τις συντάξεις
Υπόθεση Siemens
5 ερωτήματα σε πρώην